تبیان، دستیار زندگی
با پیشرفت جدید در تکنولوژی سفر ، از صبحانه خود در لندن و از ناهار خود در استرالیا لذت ببرید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

با ٧ برابر سرعت صوت سفر کنید..!

با پیشرفت جدید در تکنولوژی سفر ، از صبحانه خود در لندن و از ناهار خود در استرالیا لذت ببرید.

فرآوری: سید محمد امین سعادت-بخش دانش و زندگی

هواپیما

سفر به سیدنی از لندن در حال حاضر یک سفر عذاب آور و طولانی محسوب می شود . پرواز 21 ساعته معمولا برای مسافرین احساس خستگی همراه با عوض شدن ساعت مبدا و مقصد و به اصطلاح Jet lag را به همراه دارد.ولی این سفر قرار است به لطف تکنولوژی جدید مقداری راحت تر شود.

متخصصان می گویند سفر Hypersonic (سفری که 5 برابر سرعت صوت باشد ) یک قدم به واقعیت نزدیکتر شده است و می تواند مردم را از لندن به سیدنی طی فقط چند ساعت جا به جا کند.

این پروژه توسط دانشمندان نظامی استرالیا و آمریکا در حال انجام است و تا سال 2018 بهره برداری می شود ، بوئینگ و آژانس فضایی آلمان نیز همچنین در این پروژه همکاری می کنند.

آخرین رکورد ثبت شده موتورآزمایشی این پروژه 7.5 ماخ - بیشتر از 7 برابر سرعت صوت بوده است. برای یک جت که به عنوان Hypersonic طبقه بندی می شود این به معنی داشتن سرعتی به اندازه 7 و نیم برابر سرعت صوت و یا 5760 مایل در ساعت است.

رئیس هیئت دانشمندان استرالیایی Alex Zelinsky در یک بیانیه گفته است : این یک تکنولوژی تغییر دهنده است و می تواند انقلابی در صنعت هوایی جهان و ارائه دهنده دسترسی مقرون به صرفه به فضا باشد.

هواپیما

چارلز بومباردیر (Charles Bombardier)، طراح صنعتی کانادایی، حدودا دو ماه پیش با خلق اسکریمر (Skreemr)، وسیله ی مافوق صوتی که با سرعت 12 هزار و 300 کیلومتر بر ساعت برای پروازهای تجاری بین قاره ای طراحی شده، همگان را به تحیر وا داشت. حال، این طراح صنعتی توانسته محصول خود را با اعمال برخی تغییرات بهبود ببخشد.

با الهام از همین پیشنهاد بود که بومباردیر ایده ی مدل مفهومی کاملا جدیدی را به نام "متقاطر یا پادبن" (the Antipode) مطرح کرد؛ جت تجاری لوکسی که قادر به رسیدن به سرعت نزدیک 30 هزار کیلومتر بر ساعت است، یعنی چیزی بیش از دو برابر سرعت اسکریمر و تقریبا 12 برابر سریع تر از هواپیمای کانکورد! این جت می تواند حداکثر 10 نفر را در کمتر از یک  ساعت تا 20 هزار کیلومتر جابه جا کند. بومباردیر می گوید:

من می خواستم مدل مفهومی هواپیمایی را ارائه دهم که بتواند در سریعترین حالت ممکن به نقطه ی مقابل (متقاطر) در آن سوی کره زمین برسد.

هواپیما

بر خلاف اسکریمر که برای شروع به پرواز مانند گلوله ای که شلیک می شود از سیستم اسلحه ی ریلی (Railgun) مغناطیسی استفاده می کند، پادبن به دلیل وصل بودن موشک های تقویتی به باله هایش قادر به بلند شدن از سطح هر فرودگاهی خواهد بود (ایده ای که به کمک آبیشک روی (Abhishek Roy) پرورانده شد. شتاب دهنده های هواپیما نیروی کافی برای اوج گیری تا ارتفاع 12 کیلومتری از سطح زمین و سرعت 6 هزار کیلومتر در ساعت را می دهند و سپس از هواپیما جدا شده و به مقر فرماندهی بازمی گردند (چیزی شبیه به موشک های تقویتی شرکت هوافضایی خاستگاه آبی (Blue Origin) ).

با هدایت بخشی از جریان هوای مافوق صوتِ در حال وزش از طریق شیارهایی که در نوک هواپیما تعبیه شده، جریان وزش مخالفی ایجاد می شود که منجر به پدیده ی حالت نفوذ طولانی خواهد شد. به این ترتیب، دمای سطوح خارجی هواپیما از طریق تبادل گرمایی هوا پایین می آید و لرزش  و صدای ناشی از شکستن دیوار صوتی نیز کم می شود.

هواپیما

او می افزاید:

در لبه ی جلویی باله ها نیز می توان شیارهایی ایجاد کرد تا جریان هوا از آن ها هم عبور کند و خارج شود. به این صورت، تمام سطوح جلویی هواپیما نیز به واسطه ی حالت نفوذ طولانی خنک می شود.البته، در هر حال، ضروری است که این هواپیما را از مواد مقاوم در برابر حرارت و فشار ساخت.

پادبن به دلیل وصل بودن موشک های تقویتی به باله هایش قادر به بلند شدن از سطح هر فرودگاهی خواهد بود.

به گفته ی بومباردیر:
حالت نفوذ طولانی، گرما را تقلیل می دهد، اما حتی در بهترین شرایط ممکن هم قادر به دفع کامل آن نیست.

به اعتقاد او، فناوری حالت نفوذ طولانی را می توان در انواع هواپیماهای مافوق  صوت با ابعاد مختلف استفاده کرد، به خصوص در آن هایی که شکل موشک  هستند، زیرا که سطح شان کمتر در معرض فشار و گرما قرار می گیرد.

هواپیما

به عقیده ی این طراح، مشکل ترین قسمت ساخت چنین وسیله ای در ساخت و توسعه ی یک موتور اسکرم جت (Scramjet) باثبات و قابل اتکا نهفته است، امری که ناسا هم در پی تحقق آن است. البته این که چگونه می توان نیروی گرانش فلج کننده ای را که به سرنشینان وارد می شود، دفع کرد نیز پرسشی است بی پاسخ!

و اما در مورد برچسب قیمت این کالا چالز بومباردیر می گوید:

به دلیل ابعاد کوچکتر و به کارگیری فناوری های موجود، هزینه ی ساخت پادبن از اسکریمر کمتر خواهد بود. هرچند، همین هزینه به مراتب بیشتر از قیمت جت ها و هواپیماهای موجود در بازار فعلی است.

هواپیما

در انتها نظر شما را به مدت زمانی که پرواز با پادبن در تعدادی از مسیرهای هوایی طول می کشد، جلب می کنیم:

نیویورک به لندن (5566 کیلومتر) 11 دقیقه

نیویورک به پاریس (5833 کیلومتر) 12 دقیقه

نیویورک به توکیو (10842 کیلومتر) 22 دقیقه

نیویورک به دبی (11001 کیلومتر) 22 دقیقه

نیویورک به شانگهای (11851 کیلومتر) 24 دقیقه

نیویورک به هنگ کنگ (12939 کیلومتر) 26 دقیقه

نیویورک به سیدنی (15979 کیلومتر) 32 دقیقه


منابع: کجارو/ویرلن