تبیان، دستیار زندگی
تا به امروز پوتین را از ثروتمند ترین مردان جهان می شناختید اما آیا تا به حال با خود فکر کرده اید که ثروتمندترین مرد ایرانی چرا اعدام می شود؟!
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چرا بابک زنجانی اعدام می شود؟

تا به امروز پوتین را  از  ثروتمند ترین مردان جهان  می شناختید اما آیا تا به حال با خود فکر کرده اید که ثروتمندترین مرد ایرانی چرا  اعدام می شود؟!

هدی سادات پاک نهاد-بخش سیاست تبیان
بابک زنجانی

او کسی است که ساعت مچی ۱۳۰ هزار درهمی (رقمی معادل 105 میلیون تومان) دستش می کند، مرسدس بنز ۵۰۰ اس ال سیاه می راند (در ایران این مرسدس حدود 630 میلیون تومان قیمت دارد) و یک باشگاه فوتبال دارد.وی  مدعی است که با گذشت فقط چند سال توانسته است در سن ۴۳ سالگی به سرمایه ای بالغ بر ۰۰۰ . ۰۰۰٫ ۰۰۰٫ ۰۰۰٫ ۲۵ تومان دست یابد و این موفقیت خود را مرهون یاری خدا می داند و اظهار میکند هیچ گونه دست های پشت پرده و سفارش آقایان از بالا در کار نبوده!
بابک زنجانی یکی از ثروتمندترین و میلیاردرهای ایرانی است که کمتر کسی صحبت هایش را باور میکند.ادعای های او درباره به دست آوردن اموالش داستان تخیلی و دور از دهنی است که قهرمان داستان با وجود ناملایمات باز هم روی پای خود می ایستد ،حتی اگر بارها ورشکست شود یا زندانی شده باشد.
بابک زنجانی اسمی است که در چند سال اخیر اسمش در رسانه ها مطرح شده است به گونه ای که با یک سرچ ساده مطالب و عکس های جنجالی فراوانی را به شما ارائه می دهد

اما بابک زنجانی چگونه میلیاردرشد؟!

داستان بابک زنجانی ابتدا از افشاگری رئیس جمهوری سابق در مجلس علیه فاضل لاریجانی برادر رئیس مجلس شروع شد. آنجا که محمود احمدی نژاد با پخش فیلمی مدعی شد که برادر رئیس مجلس در جلسه ای با سعید مرتضوی رئیس وقت سازمان تأمین اجتماعی خواستار برقراری ارتباط با «ب. ز» شده است

به گفته خود زنجانی، زمان سربازی به سپاه اردکان اعزام شده است. در اردکان چون مرتب تر بود و تمیزتر می نوشت به قرارگاه فرماندهی سپاه منتقل شد. بعد از حدود ۱۳ تا ۱۴ ماه با دیدار اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور سابق ایران از قرارگاه سپاه و تأکید بر نیاز برخی مراکز، از جمله بانک مرکزی به سرباز، وی را به عنوان سرباز به بانک مرکزی تهران می فرستند.
بابک زنجانی چندی بعد راننده محسن نوربخش، رئیس وقت بانک مرکزی می شود. او در آنجا غیر از رانندگی کار ثبت نامه ها را هم بر عهده می گیرد. زنجانی بعد از اتمام دوره سربازی به دلیل اینکه «صاحب چند کارت» برای دلالی بانک مرکزی بود تصمیم می گیرد در تزریق دلارهای بانک مرکزی برای کنترل بازار فعالیت کند.
زنجانی می گوید، نخستین ارزی که از بانک مرکزی برای توزیع گرفته ۱۷ میلیون دلار بوده؛ کارمزدی که بابت توزیع آن دریافت کرده هم ۱۷ میلیون تومان بوده است. او هر روز ۱۷ میلیون دلار از بانک می گرفت و پخش می کرد و ۱۷ میلیون تومان هم سود دریافت می کرده است.
زنجانی پس از درگذشت نوربخش تصمیم می گیرد «سالامبور» فروش شود، یعنی پوست گوسفند به خارج از ایران بفروشد. او پوست گوسفندان را می خرید، سپس دباغی کرده و بعد به گفته خود، آنها را به ترکیه می فرستاد. زنجانی می گوید، در نخستین کانتینری که به ترکیه فرستاد هر «سالامبور» برایش نیم دلار تمام شد؛ اما آنها را در ترکیه به ۱۹ تا ۲۰ دلار فروخت و پولش یک باره چندبرابر شد. او کارش را با ۵ هزار پوست شروع کرد و سودهای کلانی عایدش شد؛ همه چیز خوب پیش می رفت تا اینکه در سال ۱۹۹۶ میلادی ورشکست شد و به زندان افتاد.

داستان افشاگری بابک زنجانی از کجا شروع شد؟

داستان بابک زنجانی ابتدا از افشاگری رئیس جمهوری سابق در مجلس علیه فاضل لاریجانی برادر رئیس مجلس شروع شد. آنجا که محمود احمدی نژاد با پخش فیلمی مدعی شد که برادر رئیس مجلس در جلسه ای با سعید مرتضوی رئیس وقت سازمان تأمین اجتماعی خواستار برقراری ارتباط با «ب. ز» شده است.
رسانه ها خیلی زود این اسم اختصاری را رمزگشایی کردند و به نام بابک زنجانی رسیدند. تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی در دوره دولت قبل و بخصوص دوره مدیریت مرتضوی، بیش از پیش نام زنجانی را به رسانه ها آورد. بخصوص که وزیر نفت هم پیش از آن اعلام کرده بود که وی بدهی های خود به این وزارتخانه را پرداخت نکرده است. در ادامه انتشار خبر جعل اسناد از سوی این جوان میلیاردر مبنی بر پرداخت بدهی ها هم پرونده اش را سنگین تر کرد. با این همه 8 دی ماه خبر بازداشت او توسط دستگاه قضایی منتشر شد. از آن زمان به بعد هر سه دستگاه پرونده وی را در دستور بررسی دارند.

جلسات رسیدگی به پرونده بابک زنجانی

مهرماه امسال بود که بعد از گذشت دو سال از بازداشت بابک زنجانی در دادگاه انقلاب، اولین جلسه دادگاه این متهم اقتصادی برگزار شد. از آن زمان تا کنون تعداد جلسات رسیدگی به پرونده به 26 رسید.
بیست و شش جلسه ای که حواشی زیادی در پی داشت و در آن ادعاهای عجیب و غریبی مثل ارتباط داشتن با ارتش چین، دارایی 22 میلیارد یورویی، برخورد بد با او در زندان و درگیری های مکرر لفظی با متهمان ردیف دوم و سوم و به میان آمدن نام سه وزیر دولت احمدی نژاد مطرح شد.

جلسه اول تا سوم:

جلسات اول تا سوم دادگاه که به قرائت کیفرخواست 237 صفحه ای پرونده فساد نفتی گذشت. در این جلسات نماینده دادستان تهران گفت که دوره دوم فعالیت های بابک زنجانی مربوط به دوره انفجار در نقدینگی سرمایگی است که مربوط به سال های 91 و 92 می شود و او با هدایت فردی جهت انجام معامله به رابطان و مسئولان نفتی معرفی می شود و محمو له ای با ارزش 2 میلیارد یورو را معامله می کند و طبق اسناد محموله ها به وی و فردی تحویل داده شده است.
همچنین اعلام شد که بابک زنجانی از طریق فردی به فرد دیگری جهت خرید نفتی معرفی شده است و از بانک مرکزی مبلغ 15 میلیون یورو وام به منظور توسعه میادین مشترک نفتی بین ایران و قطر گرفته است.
طبق آنچه نماینده دادستان تهران اعلام کرد، این متهم به عنوان خریدار وارد وزارتخانه می شود و مدعی می شود که از اوپک 3 میلیون بشکه نفت خریده است. البته سه جلسه اول دادگاه حاشیه هایی مثل اعتراض بابک زنجانی به کیفرخواست، وسط کشیده شدن پای خواهر بابک زنجانی به پرونده و افتادن فشار متهم ردیف دوم پرونده بود.

جلسات چهارم تا ششم:

هر کشوری قوانین خاصی در مقابله با مفسدان اقتصادی دارد و ایران هم  نه تنها از داشتن چنین قوانین مستثنی نیست بلکه برای مفسدان اقتصادی اشد مجازات را در نظر می گیرد و هیچ کس را هم از این قوانین استثناء نمی کند. نمونه ی آن فساد اقتصادی محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور دولت دهم بود که دیوان عالی کشور او را به 5 سال و 91 روز حبس و  پرداخت سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان محکوم کرد و حالا هم نوبت به پرونده طولانی مدت بابک زنجانی رسید

جلسات چهار و پنج و ششم هم به خواندن دفاعیات 200 صفحه ای بابک زنجانی گذشت. زنجانی در دفاع از خود گفت: تاجری حرفه ای و آگاه به امور خود هستم و از عملکرد اقتصادی خود دفاع می کنم، کسی که کار هزاران میلیاردی انجام می دهد، عقل و شعور هزاران میلیاردی دارد.
او ادامه داد که مطلعان می دانند مبلغ ۲ میلیارد یورو برای من پول خردی بیش نبوده است. شرکت نفت کمتر از ۶ ماه با من همکاری کرده است و بیش از ۲ میلیارد یورو ۱۱۰۰ تومانی وارد کشور کرده ام. ابزار وصول پول وجود ندارد و شماره حسابی برای دریافت وجوه وجود ندارد. به ما بانک های داخلی معرفی می کنند که امکان واریز وجه در آنها وجود ندارد، تلاش من امکان باز کردن حساب در بانک هایی که امکان دور زدن تحریم را داشته اند بوده است.
در این دفاعیه، بابک زنجانی ادعا کرد که می تواند بخشی از بدهی اش را بپردازد اما این اتفاق نیفتاد.

جلسه هفتم:

در جلسه هفتم رسیدگی به پرونده بابک زنجانی، معاون دادستان تهران از اموال او در چند کشور دیگر خبر داد و گفت: زنجانی از ابتدا جهت رد اموال فهرستی از اموال خود نوشت و به دادستانی ارائه کرد. در این لیست هیچ نامی از چاه های نفت وی در عراق و تاجیکستان و یا اموالی که وی در دو جلسه قبل دادگاه اعلام کرد نبود.

جلسه هشتم و نهم:

جلسه هشتم دادگاه بابک زنجانی با مشاجره ی لفظی او با وکیل بانک مسکن آغاز شد و در نهمین جلسه دادگاه بابک زنجانی، او ادعا کرد که با کمک ارتش چین 8 دکل نفتی از یک شرکت آمریکایی خریده است. در این جلسه همچنین وکیل بانک مسکن گفت: :بابک زنجانی گفته است علیه بانک مسکن حکم گرفته و این بانک یک میلیارد دلار جریمه شده است. اظهارات وی کذب محض و ادعایی بیش نیست. بانک محکومیتی ندارد.

جلسه دهم تا دوازدهم:

سه جلسه بعدی دادگاه هم به دفاع بابک زنجانی از خود گذشت. او در این جلسات دارایی های داخل ایران و خارج از کشورش را بیان کرد و درباره ی پول هایی که از شهرداری برای خرید جرثقیل گرفته بود توضیحاتی داد و این جلسات همچنان ادامه پیدا کرد و هر جلسه بابک زنجانی دفاعیاتی را  ازخود مطرح می کرد تااینکه امروز (16/اسفند/94) سخنگوی قوه قضاییه سه متهم پرونده موسوم به فساد نفتی را به دلیل مفسد فی الارض بودن به اعدام محکوم کردند. دادگاه علاوه بر اعدام، متهمان را به رد مال شاکی و شرکت ملی نفت ایران و جزای نقدی یک چهارم پولشویی محکوم کرده است.

قانون با مفسدان اقتصادی شوخی ندارد!

بارها شنیده اید که جامعه ای که درآن فساد رشد کند، ریشه اش خشک می شود.فساد اقتصادی در هر نقطه ای از جامعه که اتفاق بیفتد آسیب های جدی را به آن جامعه وارد می کند. هر کشوری قوانین خاصی در مقابله با مفسدان اقتصادی دارد و ایران هم  نه تنها از داشتن چنین قوانین مستثنی نیست بلکه برای مفسدان اقتصادی اشد مجازات را در نظر می گیرد و هیچ کس را هم از این قوانین استثناء نمی کند.

نمونه ی آن فساد اقتصادی محمد رضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور دولت دهم بود که دیوان عالی کشور او را به 5 سال و 91 روز حبس و پرداخت سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان محکوم کرد و حالا هم نوبت به پرونده طولانی مدت بابک زنجانی رسید که بعد از چندین سال با بررسی دقیق دیوان عالی کشور سرانجام به نتیجه رسید و حکم اعدام این مفسدان اقتصادی صادر شد که این اقدامات قوه قضاییه قابل تحسین است چرا که چنین برخوردهایی باعث می شود تا اخلاق اسلامی جدی گرفته شود و کسانی که خیال اختلاس و به بار آوردن فساد اقتصادی را دارند بترسند و دست به چنین اعمالی نزنند. خوشبختانه آنچه امروز از دستگاه قوه قضاییه به وضوح دیده می شود سر لوحه قرار دادن فرمایشات امام اول شیعیان و در کنار آن راهکارهای مقام معظم رهبری در مبارزه با مفاسد اقتصادی است که همانطور که در نامه حضرت علی به مالک اشتر می خوانیم ، ایشان به مالک توصیه به امانت داری در اموال کرده اند که در واقع همان توصیه به جلوگیری از وقوع فساد دولتی است.