تبیان، دستیار زندگی
معاون رئیس جمهور در امور زنان گفت: به وزارت دادگستری پیشنهاد دادیم که به صورت شروط ضمن عقد می توانیم در دفترچه های عقد توافقی را مبنی بر بیمه زنان خانه دار ذکر کنیم
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیمه زنان خانه دار به عنوان شرط ضمن عقد

معاون رئیس جمهور در امور زنان گفت: به وزارت دادگستری پیشنهاد دادیم که به صورت شروط ضمن عقد می توانیم در دفترچه های عقد توافقی را مبنی بر بیمه زنان خانه دار ذکر کنیم

فرآوری: طاهره رشیدی - بخش اجتماعی تبیان
بیمه زنان خانه دار

بیشتر از یک دهه است که از بیمه شدن زنان خانه‌دار صحبت می‌شود و در برهه‌های مختلف درباره چگونگی اجرایش چانه‌زنی می‌شود، ولی حاصل این همه جلسه و نشست و گذشت زمان چیزی نیست جز یک اسم نخ نما از بیمه زنان خانه‌دار و یک دلزدگی و بی‌اعتمادی نسبت به آن.

معاون رئیس جمهور در امور زنان گفت: به وزارت دادگستری پیشنهاد دادیم که به صورت شروط ضمن عقد می توانیم در دفترچه های عقد توافقی را مبنی بر بیمه زنان خانه دار ذکر کنیم.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مورد اقدامات دولت و معاونت حقوقی در موضوع توازن کار و زندگی برای زنان گفت: اعتدال و توازن و تعادل بین کار و زندگی از ماموریتهای ما بوده است و معتقدیم همانطور که دولت به دنبال توسعه متوازن است، در حوزه زنان به انواع تعادل نیاز داریم تا توازنی بین نقش‌های چندگانه زنان در حوزه همسری،‌ مادری،‌ کارمندی و فعالیتهای اجتماعی به وجود آید و دولت در این زمینه تلاشهای لازم را انجام خواهد داد.

وی با اشاره به اینکه موضوع توازن بین کار و زندگی در دستور کار سازمان ملل نیز قرار دارد خاطر نشان کرد: از هر فرصتی برای دستیابی به این هدف استفاده خواهیم کرد و در اصلاح قانون خدمات مدیریت کشوری، اصلاح نظام اداری و لایحه کاهش ساعت کار زنان شاغل در شرایط خاص به این موضوع رسیدگی کرده‌ایم که البته نظر کارشناسی این بود که تمام کارمندان زن و مرد که همسر معلول و صعب العلاج دارند شامل این قانون شوند اما این طرح رای نیاورد.

ملاوردی با اشاره به اینکه تلاش داریم در برنامه ششم نیز جایگاه خاصی به زنان و خانواده اختصاص یابد تصریح کرد: در مورد تاسیس مهدکودک‌ها در داخل و جوار شرکتها نیز با ترویج تغذیه با شیر مادر تلاش‌هایی داشته‌ایم و همچنین موضوع ساعت کار شناور نیز در این رابطه مورد بررسی قرار گرفته است.

بررسی‌هایی که انجام دادیم نشان می‌دهد در همان سال 92 که ما مکاتبه و پیگیری با وزیر داشتیم، متأسفانه تدبیر نکردند و برای 75 میلیارد تومان که برای بیمه زنان خانه‌دار تخصیص داده شده بود، نتوانستند اقدام کنند و آن را به خزانه برگرداندند

ملاوردی همچنین در رابطه با بیمه زنان خانوار توضیح داد: در چهار قالب این لایحه را پیش بینی کرده‌ایم تا در نهایت به نتیجه مطلوب دست یابیم و خود را محدود به لایحه نکنیم و همچنین به وزارت دادگستری پیشنهاد داده‌ایم موضوع پرداخت حق بیمه زنان خانوار به صورت شروط ضمن عقد در دفترچه‌های عقد آورده شود و حتی اگر این اتفاق نیفتاد در قبال بذل مهریه و یا تقلیل مهریه این اتفاق بعد از ازدواج محقق شود و در صورت تمایل خانم‌ها به جای درخواست شروط غیر مالی ضمن عقد، «بیمه» را درخواست کنند.

ملاوردی خاطر نشان کرد: سوء‌تفاهمی در رابطه با طرح بیمه زنان خانه‌ دار و اجرای آن به عنوان شروط ضمن عقد ایجاد شده است که باید بگویم این موضوع به عنوان جایگزین مهریه نیست و چنین است که زنان به جای درخواست حقوق غیر مادی ضمن عقد، بتوانند بیمه زنان خانوار را درخواست کنند اما عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی چیزی دیگری می گوید!

ایشان می گویند: بررسی‌هایی که انجام دادیم نشان می‌دهد در همان سال 92 که ما مکاتبه و پیگیری با وزیر داشتیم، متأسفانه تدبیر نکردند و برای 75 میلیارد تومان که برای بیمه زنان خانه‌دار تخصیص داده شده بود، نتوانستند اقدام کنند و آن را به خزانه برگرداندند.

افزایش صددرصدی بودجه معاونت امور زنان و خانواده

وی بیان داشت: بودجه معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست‌جمهوری نسبت به بودجه سال گذشته صددرصد افزایش داشته و از حدود 7 میلیارد به بیش از 15 میلیارد رسیده است که این بودجه باید برای فعالیت‌هایی همچون برگزاری نشست‌های بانوان، توانمندسازی زنان،‌ بانک اطلاعاتی زنان و کمک به بعضی از NGO ها و تشکل‌ها تخصیص پیدا کند. علاوه بر این،‌ در بودجه وزارت کشور هم بودجه‌ای برای فعالیت‌های زنان در نظر گرفته شده که به استانداری‌ها و فعالیت‌هایی که مربوط به امور زنان در استان‌های مختلف است، برمی‌گردد.

عضو فراکسیون زنان و خانواده با بیان این‌که بخشی از بودجه به حوزه‌هایی مربوط می‌شود که صراحتاً نام زنان و خانواده برای آن قید نشده است اما به زنان مربوط می‌شود، خاطرنشان کرد: مثلاً ستاد مبارزه با مواد مخدر بودجه قابل توجهی برای مبارزه با اعتیاد دارد که بخشی از آن مربوط به زنان می‌شود. همچنین گروه‌های هدف دستگاه‌هایی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی، غالباً زنان هستند. دستگاه‌های دیگر نیز شاغلین زن دارند که به هر حال بودجه‌ای برای آنها در نظر گرفته شده است. بنابراین،‌ بودجه دولت مشخصاً در دو محور تخصیص می‌یابد؛‌ به معاونت امور زنان و خانواده و سایر وزارت‌خانه‌هایی که در ارتباط با زنان و خانواده هزینه می‌کنند. به این ترتیب،‌ رقم کلی بودجه مربوط به فعالیت‌های زنان، رقم بسیار بالایی خواهد بود.

ممکن است در مجلس بخشی از بودجه به بحث جمعیت جهت داده شود

وی در ادامه گفت: الان پیشنهاداتی ارایه شده که بخشی از بودجه‌هایی که مربوط به زنان و خانواده است برای بحث جمعیت و تعالی خانواده و فرهنگ‌سازی و برگزاری نشست‌هایی که نتیجه آن منتهی به مقابله با تهدید جمعیتی شود، اختصاص یابد. ممکن است در مجلس بخشی از بودجه به سمت اولویت‌هایی که برای زنان و خانواده وجود دارد مثل بحث جمعیت جهت داده شود.

عضو فراکسیون زنان و خانواده در رابطه با بودجه بیمه زنان خانه‌دار بیان داشت: سال 92 مجلس تلاش‌های زیادی انجام داد و حتی از وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی برای تحقق موضوع بیمه زنان خانه‌دار سوال کردیم؛ زیرا ما در مجلس برای تحقق این مسئله بودجه تخصیص داده بودیم. آقای وزیر پاییز سال گذشته گفتند تا پایان اسفندماه، بیمه زنان خانه‌دار را با توجه به بودجه‌ای که مجلس تخصیص داده است، اجرا می‌کنند. در پیگیری بعدی و مکاتبه‌ای که با ایشان داشتیم نامه دادند که ما 25 درصد کار را انجام دادیم که ما می‌خواستیم بدانیم کدام شهرستان، کدام زنان،‌ چند درصد از این زنان خانه‌دار و باسرپرست هستند،‌ چند درصد سرپرست خانوار هستند؟؛ اما نهایتاً به ما جوابی ندادند.

75 میلیارد تومان از بیمه زنان خانه‌دار به خزانه بازگردانده شد

وی اظهار داشت: بررسی‌هایی که انجام دادیم نشان می‌دهد در همان سال 92 که ما مکاتبه و پیگیری با وزیر داشتیم، متأسفانه تدبیر نکردند و برای 75 میلیارد تومان که برای بیمه زنان خانه‌دار تخصیص داده شده بود، نتوانستند اقدام کنند و آن را به خزانه برگرداندند؛ یعنی از یک طرف می‌گویند بودجه می‌دهیم، از طرف دیگر نتوانستند اعتباراتی که مجلس تخصیص داده بود را جذب کنند و به خزانه برگرداندند.

اولویت‌های خانم مولاوردی شاید مسایلی غیر از بیمه زنان خانه‌دار است؛ زیرا مجلس به وظیفه خود عمل کرد و این بودجه را اختصاص داد، اما ایشان به عنوان متولی امور زنان باید پیگیری می‌کردند

البته، چون این بودجه مخصوص بیمه بود، به بخش بیمه زنان روستایی جهت‌دهی شد. در واقع، ما پیگیری کردیم، بودجه هم وجود داشت، اما به قدری وزیر محترم در بخش‌های دیگر وزارت‌خانه وقتشان را اختصاص می‌دهند که در مورد بیمه زنان خانه‌دار جفا شد و طبق اعلام دیوان محاسبات 75 میلیارد تومان را به خزانه برگرداندند.

اولویت‌های خانم مولاوردی شاید مسایلی غیر از بیمه زنان خانه‌دار است

اولویت‌های خانم مولاوردی شاید مسایلی غیر از بیمه زنان خانه‌دار است؛ زیرا مجلس به وظیفه خود عمل کرد و این بودجه را اختصاص داد، اما ایشان به عنوان متولی امور زنان باید پیگیری می‌کردند. در بحث بیمه زنان خانه‌دار نگاه ما تنها به زنان سرپرست خانوار نیست، بلکه افق دیدمان این است که کلیه زنان خانه‌دار بتوانند در یک برنامه زمان‌بندی‌شده و در طول چند سال بیمه شوند. همین 75 میلیارد را پیگیری کنند و بگویند چرا دنبال آن نبودند و به خزانه برگشت؟!

چرا بیمه زنان خانه‌دار به نتیجه نرسید؟! چرا استفاده زنان از 9 ماه مرخصی شیردهی در وزارت‌خانه‌ها عملیاتی نمی‌شود؟! الان در کشورهای اروپای که مبنای اعتقاد اسلامی و آیه قرآنی ندارند، مرخصی زایمان زنان دو سال است، اما در کشور ما وقتی تذکر می‌دهیم که چرا مرخصی 9 ماهه زایمان اجرا نمی‌شود، می‌گویند اینها می‌خواهند زنان را خانه‌نشین کنند. این مباحث هیجانی، احساسی و رسانه‌ای است. اصل قضیه این است که قانون مصوب مجلس، باید اجرا شود. اجرای قانون بد از بی‌قانونی بهتر است؛ حتی اگر قانون ناقص است آن را اجرا کنند و سپس برای رفع نواقص آن، پیشنهاد دهند تا تکمیل شود. با این مسایل، بخشی از قوانین مجلس متأسفانه اجرا نمی‌شود. انتظار زنان جامعه اعم از شاغل و خانه‌دار است، ولی این که هرازچندگاهی با یک مصاحبه این مسئله را متوجه کم‌کاری نمایندگان مجلس کنند، دور از انصاف است.


منابع : مهرخانه / شفاف

بیمه زنان خانه‌دار دیگر رمق ندارد

رویای زنان خانه‌دار در انتظار تحقق!

هدیه ویژه به زنان ایرانی