تبیان، دستیار زندگی
در حال حاضر اینترنت افغانستان از طریق فیبر نوری از پاکستان وارد می ‌شود و واردات اینترنت از پاکستان نسبت به ازبکستان و ایران، که افغانستان از طریق فیبر نوری با این کشورها متصل شده، ازران ‎تر است. به گزارش بی ‌بی ‌سی (BBC)، براساس آمار وزارت مخابرات، حجم ت
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اینترنت فوق العاده افغانی!


در حال حاضر اینترنت افغانستان از طریق فیبر نوری از پاکستان وارد می ‌شود و واردات اینترنت از پاکستان نسبت به ازبکستان و ایران، که افغانستان از طریق فیبر نوری با این کشورها متصل شده، ازران ‎تر است. به گزارش بی ‌بی ‌سی (BBC)، براساس آمار وزارت مخابرات، حجم ترافیک اینترنت افغانستان در حال حاضر 8000 گیگا بایت است و شمار کاربران اینترنت در این کشور به دو میلیون و 400 هزار نفر می ‌رسد.

به گزارش و اطلاعات جدول منتشر شده توسط اوکلا، در حالی که سرعت دانلود در هنگ‌ کنگ 70,87 مگابیت بر ثانیه (Mbps) است این سرعت در ایران تنها 2,43 مگابیت بر ثانیه‌ است. در این جدول، پس از ایران، پاکستان در وضعیت بدتری قرار گرفته و پس از آن به ترتیب سوازیلند، گینه استوایی، بوتسوانا، مصر، ونزوئلا، سودان، بولیوی، گامبیا، الجزایر، سوریه، چند کشور آفریقایی، و دست آخر افغانستان و کوبا قرار دارند.

اینترنت

این داده‌ها توسط گروه اوکلا از طریق آزمودن تعداد زیادی از بارگیری مخابرات ، ‌های فایل طی 30 روز گذشته در جهان و محاسبه میانگین سرعت این دانلودها به ‌دست آمده و فاصله متوسط بین رایانه ‌ها و سِرورها نیز کمتر از 482 کیلومتر (300 مایل) در نظر گرفته شده‌ است.

این در حالی است که اخیرا وزارت مخابرات افغانستان از کاهش 30 درصدی قیمت اینترنت باند پهن و 20 در صدی اینترنت پرسرعت خبر داده است. طی گزارشی وزیر مخابرات افغانستان گفت: قیمت جدید برای هر 155 مگابایت از 20 به 14 هزار دلار کاهش یافته که ویژه شرکت‌ های تهیه‌ کننده خدمات اینترنتی است. به گفته او قیمت اینترنت پرسرعت (DSL) برای استفاده خانگی در چهار نرخ مشخص شده است و کاهش‌ها از روز 12 بهمن ماه اجرایی می ‌شود.

این کاهش به دنبال اعتراض‌های کاربران اینترنت در افغانستان به طور رسمی اعلام شد. وزیر مخابرات افغانستان تصریح کرد: مردم سوال می ‌کنند که چرا قیمت اینترنت در هند و پاکستان در مقایسه با افغانستان بسیار پایین ‌تر است. دلیل این موضع آن است که هند و پاکستان به دریا دسترسی دارند و تمام کابل‌ های فیبر نوری زیر دریایی به این دو کشور آمده و به همین دلیل، در این کشورها این امکان هست که قیمت اینترنت بسیار پایین باشد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر اینترنت افغانستان از طریق فیبر نوری از پاکستان وارد می ‌شود و واردات اینترنت از پاکستان نسبت به ازبکستان و ایران، که افغانستان از طریق فیبر نوری با این کشورها متصل شده، ازران ‎تر است. به گزارش بی ‌بی ‌سی (BBC)، براساس آمار وزارت مخابرات، حجم ترافیک اینترنت افغانستان در حال حاضر 8000 گیگا بایت است و شمار کاربران اینترنت در این کشور به دو میلیون و 400 هزار نفر می ‌رسد.

در حال حاضر اینترنت افغانستان از طریق فیبر نوری از پاکستان وارد می ‌شود و واردات اینترنت از پاکستان نسبت به ازبکستان و ایران، که افغانستان از طریق فیبر نوری با این کشورها متصل شده، ازران ‎تر است

حائز اهمیت آن که گروه اوکلا که مقر آن در سیاتل آمریکا است این داده ‌ها را در وب ‌سایتی به نام «نت‌ایندکس» منتشر می ‌کند؛ نمودار منتشره در این وب ‌سایت «نت‌ ایندکس» که در سال 2012 انتشار یافت نشان می ‌داد که ایران در آن سال از نظر متوسط سرعت دانلود اینترنت خانگی در میان 172 کشور جهان، در جایگاه 155 قرار داشت. بر این اساس، آمارهای اوکلا نشان می ‌دهد که طی 30 روز اخیر مورد محاسبه در تحقیقات اوکلا، وضعیت سرعت دانلود در ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته بدتر شده و این در حالی است که سه ماه و نیم پیش محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، وعده داد که سرعت و پهنای باند اینترنت در کشور افزایش پیدا خواهد کرد.

اینترنت

در این راستا محمود واعظی (وزیر ارتباطات) اظهار داشت: "رویکرد اصلاح روند موجود، نظارت بر شرکت‌های فروشنده این خدمات است و از طریق سازمان تنظیم مقررات به همه شرکت ‌های PAP اعلام کرده‌ایم که این نسبت باید به 1به 8 اصلاح شود و آمادگی واگذاری پهنای باند بیشتر را هم داریم؛ امیدوارم با این تدابیر تا پایان سال مقداری از مشکلات سرعت اینترنت حل شود."

وزیر ارتباطات در حالی به کم‌ فروشی اینترنت در ایران اعتراف می‌ کند که چند هفته پیش نیز در ارائه گزارش عملکرد 100 روزه وزارتخانه تحت امر خویش از تسهیم یک به 40 اینترنت خبر داده بود. جالب ‌تر آنکه وزیر محترم ارتباطات در همین حال اعلام کرده که این وزارتخانه آمادگی واگذاری بیشتر پهنای باند برای رفع مشکلات را دارد؛ به‌ عبارت دیگر ایشان ضمن تأیید وجود تخلف مذکور، شرکت‌های متخلف را دعوت به دریافت پهنای باند بیشتر برای رفع قانون ‌گریزی کرده است. موضوعی که اینجا بی‌پاسخ می‌ماند این است که مگر قانون این اجازه را به شرکت‌های ارائه ‌دهنده اینترنت داده که درصورتی که پهنای باند کم بود نسبت به کم‌ فروشی اقدام کنند؟

فرآوری : آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: ایتنا / آفتاب / نود آی سی تی

مطالب مرتبط:

 رکورددار بیشترین سرعت اینترنت در جهان