تبیان، دستیار زندگی
برای آنکه به پای هم پیر شوید ، باید اصولی را رعایت کنید که ما در این مقاله راجع به آن صحبت می کنید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : ندا داودی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بروید با هم بسازید


اگر می خواهید در کمترین زمان فوت کوزه گری همسرداری را بیاموزید ، مابرای تان پیشنهاد ویژه ای داریم.

بروید با هم بسازید

اگر وقت تان اندک است و می خواهید نکات کلیدی برای خوشبخت بودن و خوشبخت ماندن کنارهمسرتان را بخوانید ،تبیان یک پیشنهاد ویژه برای تان دارد. یک کتاب 80 صفحه ای مشتمل بر مهم ترین نکات لازم برای یک زندگی زناشویی آرام.

کتاب “بروید باهم بسازید”‌ توصیه های رهبر معظم انقلاب به زوج های جوان است که به کوشش محمدرضا حدادی گرد آوری شده است. (در واقع مجموعه162تایی از صحبت ها و نصایح در خطبه های عقدی است که قرائت کردند.)

در ابتدای این کتاب از قول معظم له آمده است:

من یك‌وقت خدمت امام رفتم، ایشان مى‌خواستند خطبه‌ى عقدى را بخوانند؛ تا من را دیدند، گفتند شما بیا طرف عقد بشو. ایشان برخلاف ما - كه طول و تفصیل مى‌دهیم و حرف مى‌زنیم - عقد را اول مى‌خواندند، بعد دو، سه جمله‌ى كوتاه صحبت مى‌كردند. من دیدم ایشان پس از این‌كه عقد را خواندند، رویشان را به دختر و پسر كردند و گفتند: بروید با هم بسازید. من فكر كردم، دیدم كه ما این همه حرف مى‌زنیم، اما كلام امام در همین یك جمله‌ى «بروید با هم بسازید»، خلاصه مى‌شود!

تمام بخش های این کتاب صحبت های مقام معظم رهبری است برای زوج هایی که نزد ایشان آمده اند تا خطبه ی عقدشان جاری شود به همین دلیل سبک و سیاق روان و کاربردی دارد.

لیلا حبیب پور ،یکی از خوانندگان این کتاب در گفتگو با تبیان دلیل پیشنهاد این کتاب را به زوج های جوان اینگونه بیان می کند:

این کتاب سرشار از نکات طلایی است که زوج های جوان برای ادامه ی زندگی به آن نیاز دارند، لحن شیرین و صمیمانه ی آن باعث می شود بعد از خواندن چند بخش احساس کنید که یک خیرخواه دانا مقابل تان نشسته و فوت کوزه گری همسرداری را به شما آموزش می دهد.

چند نمونه ی کوتاه از کتاب بروید با هم بسازید:

ساده زیستی و میانه روی

زندگی را ساده بردارید، البته ما خیلی هم اهل زهد و تقوا نیستیم. خیال نکنید، آن سادگی که ما می گوییم، آن سادگی زُهّاد و عبّاد و اینها نیست. سادگی به نسبت این کارهایی است که مردمِ امروز می کنند. والاّ نه، سادگی ما را اگر چنانچه آن مردان خدا بیایند نگاه کنند شاید هزار تا ایراد هم به آنچه که ما سادگی می دانیم بگیرند.

زندگیتان را بر پایه ی اسراف قرار ندهید، زندگی را ساده قرار دهید. زندگی را آن طوری که خدای متعال می پسندد قرار دهید و از طیبات الهی بهره مند شوید بر حسب اعتدال و عدالت. هم اعتدال و میانه روی و هم عدالت. یعنی ملاحظه انصاف را بکنید، ببینید دیگران چطوری اند. خیلی بین خودتان و دیگران فاصله درست نکنید.

یکی از موجبات سعادت خانواده ها و اشخاص، این است که تقیّدات زاید و تجملات زیادی و پرداختن بیش از اندازه لازم به امور مادی، از زندگی ها دور شود. لااقل بخش اصلی زندگی محسوب نشود. یک چیز حاشیه ای یک کنار باشد. زندگی را از اول  باید ساده برداشت و محیط زندگی را باید محیط قابل تحمّلی کرد.

ساده زندگی کردن منافاتی با رفاه هم ندارد. آسایش هم که اصلاً در سایه ی ساده زندگی کردن است.

آزادی جنسی، فروپاشی خانواده

اگر انسان ها رها بودند که غریزه ی جنسی را هر طور می خواهند اشباع کنند، یا خانواده تشکیل نمی شد یا یک چیز سُست و پوچ و تهدید پذیر و ویرانی پذیری می شد  هر نسیمی آن را به هم می زد. لذا در هر جای دنیا که می بینید آزادی های جنسی هست، به همان نسبت خانواده ضعیف است؛ چون مرد و زن برای اشباع این غریزه، احتیاجی به این کانون ندارند. اما در آن جاهایی که دین حاکم است و آزادی جنسی نیست، همه چیز برای مرد و زن هست، لذا این کانون خانواده حفظ و نگه داشته می شود.

یکی از موجبات سعادت خانواده ها و اشخاص، این است که تقیّدات زاید و تجملات زیادی و پرداختن بیش از اندازه لازم به امور مادی، از زندگی ها دور شود. لااقل بخش اصلی زندگی محسوب نشود. یک چیز حاشیه ای یک کنار باشد. زندگی را از اول باید ساده برداشت و محیط زندگی را باید محیط قابل تحمّلی کرد.

هم زن و هم مرد؛ هر دو با هم

خانواده یک قرارداد است، یک امر طبیعی نیست که دو چیز را به هم وصل کرده باشند. نه! یک قرارداد است. یک امر اعتباری است. ماندن او بسته به این است که طرفین قضیه و جامعه و قانون آن را محترم بشمارند. اگر به آن بی اعتنایی کردند، باقی نمی ماند.

از هر چیزی که محیط خانواده را متشنج و دچار افسردگی و هیجان های بی مورد نماید، اجتناب کنید. هم زن و هم مرد بنا را بر سازش و همزیستی و همراهی بگذارند. آنچه در خانواده خیرات وجود دارد، مال زن و شوهر است و در نهایت مال فرزندان است، مال یک طرف نیست. اگر خدای ناکرده در محیط خانواده بی محبتی و عدم اطمینان و صمیمیت باشد، رنجش مال هر دو طرف است.

در استحکام بنیان خانواده، خود زن و شوهر بیشترین نقش را دارند. با گذشت خودشان، با همکاری خود، با مهربانی و محبّت و اخلاق خوب خودشان- که از همه مهمتر هم محبّت است- می توانند این بنا را ماندگار و این سازگاری را همیشگی بکنند.

موجود درجه ی دو نداریم. هر دو مثل هم هستند، هر دو از حقوق برابری در زمینه ی امور زندگی- مگر در جاهایی که خدای متعال بین زن و مرد فرقی گذاشته که آن هم روی مصلحتی است و به نفع مرد و به ضرر زن هم نیست- برخوردارند. باید مثل دو نفر شریک، مثل دو نفر رفیق، در خانه با هم زندگی کنند...

امیدواریم خواندن این کتاب بتواند به تقویت روابط شما و همسرتان کمک کند.

نداداودی

بخش خانواده ایرانی تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.