تبیان، دستیار زندگی
وقتی دری بسته می‌شود، حتماً دری دیگر باز می‌شود؛ اما اغلب، تو آنقدر با تأسف و به مدت طولانی به در بسته می‌نگری، که متوجه باز شدن دری دیگر نمی‌شوی.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اگر دری بسته شد، دیگری باز است

در، درب


وقتی دری بسته می‌شود، حتماً دری دیگر باز می‌شود؛ اما اغلب، تو آنقدر با تأسف و به مدت طولانی به در بسته می‌نگری، که متوجه باز شدن دری دیگر نمی‌شوی. «الکساندر گراهام بل»


این گفته واقعاً حقیقت دارد. اما تو آن قدر به در بسته و گذشته‌ات چسبیده‌ای که فرصت‌های طلایی پیش رویت را نمی‌بینی. همیشه در زندگی، فرصت‌های متعددی وجود دارد. دنیا پر از مجال و فرصت است. ای کاش که می‌توانستی در همان وهله اول، متوجه آن‌ها شوی.

امکانات و نعمات الهی، بی حد و حصر هستند. درست است که گاهی تدبیر و نقشه‌ای عملی نمی‌شود و تو با ناکامی و شکست مواجه می‌شوی، مشکلات ارتباطی پیش می‌آید، ورشکست می‌شوی، شغلت را از دست می‌دهی، در عشق شکست می‌خوری و خلاصه، بدشانسی یکی پس از دیگری در جلوی تو، قد علم می‌کند.

تو همیشه نمی‌توانی وقایع را کنترل کنی، اما می‌توانی ذهن و رفتارت را کنترل کنی. وقتی با ناکامی مواجه می‌شوی و تمام فکر و ذکرت را متوجه آن می‌کنی، در واقع، در فرصت‌های طلایی دیگر را بر روی خودت می‌بندی و در نتیجه، صرفاً ناظر ناراحتی خواهی بود. پس لازم است حواست را از در بسته منحرف کنی تا از دیدن درهای باز که قبلاً به آن‌ها بی‌توجه بودی، مات و مبهوت شوی. البته جدایی از الگوهای آشنا و قدیمی، کار آسانی نیست و ممکن است از وضعیت جدید و ناشناخته، دچار ترس و وحشت شوی. اگر نتوانی افکار مغشوش و درهم خود را کنترل کنی، مرتب ذهن تو بر روی شکست‌ها و ناکامی‌ها، تمرکز می‌کند و دیگر جاده موفقیت را پیدا نخواهی کرد.

تو همیشه نمی‌توانی وقایع را کنترل کنی، اما می‌توانی ذهن و رفتارت را کنترل کنی. وقتی با ناکامی مواجه می‌شوی و تمام فکر و ذکرت را متوجه آن می‌کنی، در واقع، در فرصت‌های طلایی دیگر را بر روی خودت می‌بندی و در نتیجه، صرفاً ناظر ناراحتی خواهی بود.

سوال این است: چطور می‌توانی خودت را از قید و بندهای دست و پاگیر گذشته خلاص کنی؟ چطور می‌توانی متوجه فرصت‌های جدید بشوی و درهای جدید بازشده را ببینی؟ باید تلاش کنی و توجه به مطالب زیر می‌تواند راه‌گشای تو باشد:

1- باید بیشتر به افکارت توجه کنی.

2- خودت را از شر افکار دست و پا گیر منفی خلاص کنی.

3- نظم و انضباط را سرلوحه زندگی‌ات قرار دهی.

4- با تمرکز ذهنی، روی افکارت تسلط داشته باشی.

5- از عبارات تاکیدی و تجسم خلاق استفاده کن.

6- باید آرامش درونی را در خودت ایجاد کنی.

وقتی روح و روانت آرام باشد، اجازه نمی‌دهد افکار ناخواسته و منفی وارد ذهنت شوند. در نتیجه، فردی مثبت‌گرا و شاد خواهی شد.

چطور می‌توانی خودت را از آشفتگی نجات دهی؟

تفکر

ذهن تو عادت دارد که مثل پروانه‌ای از یک شاخه به شاخه دیگر بپرد، یعنی از یک فکر، سراغ فکری دیگر برود. ذهن تو مدام در حال فکر کردن، نگران شدن، سوال کردن، بهانه آوردن، تصور کردن و مسئله ایجاد کردن و حل و فصل آن است. این فعالیت بدون وقفه، باعث تضعیف مهارت تو در رابطه با تمرکز می‌شود. ذهن آشفته اجازه نمی‌دهد كه تو راحت بخوابی و کارهایت را بدون دغدغه انجام دهی. انرژی و اوقات تو را هدر می‌دهد و کلافه‌ات می‌کند. تو فقط از طریق تمرین و تکرار، استقامت به خرج دادن و صبر و حوصله می‌توانی آشفتگی ذهنی را از خودت دور کنی.

رعایت نکات زیر هم می‌تواند ذهنت را آرام کند:

1- سعی کن هر بار فقط روی یک قضیه تمرکز کنی.

2- در موقع غذا خوردن، فقط روی خوردن تمرکز کن.

3- با حواس جمع و تمرکز، کتاب بخوان.

4- در موقع گفت و گو، سعی کن شش دانگ حواست به گوینده باشد.

5- سعی کن ذهنت را با کاری که انجام می‌دهی، هم‌نوا و هماهنگ کنی. اجازه نده موقع انجام کاری، حواست پرت شود و به چیز دیگر فکر کنی.

وقتی تو تمام موانع تمرکز را از سر راهت برداری، در واقع آشفتگی ذهنی‌ات را از بین برده‌ای که در این صورت، با ذهنی آرام می‌توانی از جلوی در بسته کنار بروی و ناظر باز شدن درهای متعدد فرصت‌های طلایی شوی.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: taghvimi

برگرفته از گروه: عقاید و احکام