تبیان، دستیار زندگی
ادیان، همواره مدعی بوده‌اند که روزه برای روح و روان خوب است، اما مزایای آن برای بدن تا اوایل سال 1900 به طور گسترده شناخته شده نبود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فواید روزه‌داری از نظر دانشمندان غربی


ادیان، همواره مدعی بوده‌اند که روزه برای روح و روان خوب است، اما مزایای آن برای بدن تا اوایل سال 1900 به طور گسترده شناخته شده نبود.


ماہ رمضان

تحقیقات نشان داده است که روزه داری متناوب، بر طول عمر، کاهش التهاب بافت‌های بدن، کاهش خطرات بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان، افزایش توانایی‌های ذهنی، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و بیماری پارکینسون، موثر است و باعث بهبود علائم پیری و اختلالات وابسته به سن می‌شود.

ادیان، همواره مدعی بوده‌اند که روزه برای روح و روان خوب است، اما مزایای آن برای بدن تا اوایل سال 1900 به طور گسترده شناخته شده نبود، این زمان بود که پزشکان، شروع به توصیه روزه‌داری برای درمان انواع اختلالات مانند دیابت، چاقی و صرع کردند.

تحقیقات مربوط به محدودیت کالری در سال 1930 میلادی و پس از اینکه «کلایو مک کی» متخصص تغذیه دانشگاه کورنل (آمریکا-نیویورک) کشف کرد که حیوانات آزمایشگاهی که از سنین پایین، رژیم غذایی دقیق روزانه داشته‌اند، در مقایسه با دیگر حیوانات که طبق میلشان غذا خورده‌اند، بیشتر زنده مانده‌اند و کمتر در معرض ابتلا به سرطان و دیگر بیماری‌ها بوده‌اند، آغاز شد.

تحقیق در مورد محدودیت کالری و روزه تناوبی در سال 1945 مصادف شد با زمانی که دانشمندان دانشگاه شیکاگو گزارش دادند، تغذیه متناوب روزانه طول عمر موش‌های آزمایشگاهی را (همان قدر که رژیم غذایی روزانه در آزمایش‌های اولیه آقای مک کی ثابت کرده بود) افزایش می‌دهد. علاوه بر این محققان دانشگاه شیکاگو نوشتند که به نظر می‌رسد، روزه داری متناوب، توسعه اختلالاتی که منجر به مرگ می‌شوند را به تأخیر می‌اندازد.

اخیراً مارک متسون (رئیس موسسه ملی در علوم اعصاب آزمایشگاهی عمر) و دیگر پژوهشگران از این ایده که «روزه داری متناوب، احتمالاً خطرات ابتلا به بیماری‌های حاد مغزی در زندگی آینده را کاهش می‌دهد» دفاع و پشتیبانی کرده‌اند. ماتسون و همکارانش با این تحقیقات نشان دادند که روزه داری دوره‌ای، از نورون‌ها (یاخته‌های عصبی) در برابر انواع مختلفی از استرس مخرب، محافظت می‌کند.

اندرو ویل،دکتر و پروفسور دانشگاه آریزونا، طبق تحقیقات خود بر روزه داری معتقد است: علاوه بر این که روزه داری، سطح قند خون و انسولین را کنترل می‌کند، به ما کمک می‌کند تا با نوسانات خلقی، تنش‌های زندگی و افسردگی، مقابله کنیم و همچنین فعالیت سلول‌های عصبی را افزایش می‌دهد.

در ادامه این مطالعات، گروه او نشان داد که روزه داری متناوب، اثراتی همچون: محافظت در برابر آسیب‌های سکته مغزی و کاهش بیماری پارکینسون را به همراه داشته و علائم بیماری آلزایمر را نیز کند می‌کند.

در سال 2011، تحقیقات ارائه شده در جلسه علمی سالانه کالج آمریکایی قلب و عروق در ایالت نیو اورلئان، نشان داد که روزه‌داری باعث افزایش 1300 درصدی هورمون رشد انسان (HGH) در زنان و به طور حیرت انگیز، 2000 درصد در مردان می‌شود.

"HGH" معمولاً به عنوان «هورمون تناسب اندام»، نقش مهمی در حفظ سلامت، تناسب اندام و طول عمر، از جمله ارتقاء رشد عضلانی و افزایش از دست دادن چربی بدن در بالاترین حد سوخت و ساز بدن، دارد.

دیگر مزایای روزه داری متناوب عبارت اند از:

- نرمال کردن حساسیت انسولین و لپتین که عامل کلیدی در سلامت مطلوب است.

- بهبود نشانگرهای زیستیِ بیماری.

- کاهش التهاب و کاهش آسیب‌های رادیکال‌های آزاد.

- کاهش سطح‌تری گلیسرید.

- حفظ عملکرد حافظه و یادگیری.

ماہ رمضان

مزایای روزه داری متناوب بر روی مغز

ماتسون در تحقیق دیگری از مزایای روزه به روی نورون‌ها می‌گوید: اگر شما برای 10-16 ساعت، غذا نخوردید، بدن برای تولید انرژی، به سراغ ذخایر چربی خود می‌رود و اسیدهای چرب به نام کتون وارد جریان خون می‌شوند. این مسئله برای محافظت از حافظه و قابلیت یادگیری، ثابت شده است.

محققی دیگر به نام "اندرو ویل" دکتر و پروفسور دانشگاه آریزونا، طبق تحقیقات خود بر روزه داری معتقد است: علاوه بر این که روزه داری، سطح قند خون و انسولین را کنترل می‌کند، به ما کمک می‌کند تا با نوسانات خلقی، تنش‌های زندگی و افسردگی، مقابله کنیم و همچنین فعالیت سلول‌های عصبی را افزایش می‌دهد.

به گفته او، آزمایش‌ها نشان داده که روزه داری متناوب بر طول عمر، کاهش التهاب بافت‌های بدن، کاهش خطرات بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان، افزایش توانایی‌های ذهنی، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و بیماری پارکینسون، موثر است و باعث بهبود علائم پیری و اختلالات وابسته به سن می‌شود.

همچنین روزه داری متناوب، عملکرد سیستم عصبی خارجی را ارتقاء می‌دهد. این اعصاب است که اطلاعات را بین مغز و تمام اندام‌های بدن منتقل می‌کند که به نوبه خود، علائم ناخواسته پیری را بهبود می‌بخشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: hamidreza1404

برگرفته از گروه: رمضان