تبیان، دستیار زندگی
از این به بعد هر وقت دچار ترس و نگرانی شدی، قبل از این‌که کنترل اوضاع از دستت خارج شود و از نظر روحی به هم بریزی، 20 ثانیه به خودت مهلت بده؛ فقط 20 ثانیه و نه حتی یک ثانیه بیش‌تر..
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

یک کلمه حرف حساب

آموزش کنترل اضطراب به نوجوان


از این به بعد هر وقت دچار ترس و نگرانی شدی، قبل از این‌که کنترل اوضاع از دستت خارج شود و از نظر روحی به هم بریزی، 20 ثانیه به خودت مهلت بده؛ فقط 20 ثانیه و نه حتی یک ثانیه بیش‌تر..

یک کلمه حرف حساب

هر آدمی در زندگی ترس‌ها و نگرانی‌هایی دارد؛ بعضی‌ها از ارتفاع می‌ترسند و بعضی‌ها از تاریکی، بعضی‌ها نگران تنهاشدن هستند و بعضی‌ها مضطرب از این‌که دیر برسند و... اگر آدم حواسش به این ترس‌ها و نگرانی‌ها نباشد، محدودشان نکند و جلوی پر و بال گرفتنشان را نگیرد، ممکن است بزرگ و بزرگ‌تر شوند و زندگی را فلج کنند.

شاید تو هم یکی از آن‌هایی باشی که راه‌های مختلفی را برای غلبه بر ترس‌ها و نگرانی‌هایشان امتحان کرده و نتیجه نگرفته‌اند. این مطلب به تو یک راه ساده نشان می‌دهد که به کمک آن می‌توانی ترس‌ها و نگرانی‌هایت را کنترل کنی. مهم نیست که از چه چیز می‌ترسی؛ یک پیشنهاد ساده برای غلبه بر ترس وجود دارد: «قانون 20 ثانیه».

از این به بعد هر وقت دچار ترس و نگرانی شدی، قبل از این‌که کنترل اوضاع از دستت خارج شود و از نظر روحی به هم بریزی، 20 ثانیه به خودت مهلت بده؛ فقط 20 ثانیه و نه حتی یک ثانیه بیش‌تر.

اگر قلبت داشت از سینه بیرون می‌پرید، 20 ثانیه جلویش را بگیر. اگر داشتی کنترلت را از دست می‌دادی، 20 ثانیه دست نگه دار. اگر در حال غش‌کردن بودی، فقط 20 ثانیه بر خودت مسلط باش.

گم‌کردن دست و پا و جیغ کشیدن ممنوع! قرار شد تمام بلاها 20 ثانیه به تأخیر بیفتند و در عوض بعدش هرچه شد، شد! بنابراین به‌جای پر و بال دادن به ترس و نگرانی، فقط و فقط شروع کن به شمارش معکوس؛

20، 19، 18... شرایط آزاردهنده‌ای است، نه؟

14، 13، 12... استرس داری بدجور؟

6، 5، 4... احتمالاً یاد دوران دبستان افتاده‌ای که هیچ‌وقت نمی‌خواستی در امتحان به عدد صفر برسی و از آن وحشت داشتی، نه؟

1،1/25،1/5،1/75،2،2/5،3... خب دیگر، واقعاً بیش‌تر از این نمی‌توانی صبر کنی!

فرصت 20 ثانیه‌ای هم به‌سر رسید.حتماً می‌پرسی حالا باید چه‌کار کنم؟هیچ‌کار! فرصت تمام شده، اما جالب است بدانی که درست در همین فاصله، ترس و نگرانی هم تا حدود زیادی کم شده است؛ به‌عبارتی دیگر به آرامش نسبی رسیده‌ای.

تو با تعیین قالب زمانی مشخص (فرصت 20 ثانیه‌ای) در واقع مرزی برای کنترل ترس ایجاد می‌کنی و بعد از آن به اوج اعتماد به‌نفس می‌رسی، چون موفق شده‌ای روی افکار ناراحت‌کننده و استرس‌زا و تأثیرات جسمی و روحی‌اش کنترل پیدا باشی.

چیزی که به ایجاد احساس آرامش کمک می‌کند، فکر کردن به این موضوع است که سر و کله‌ی نگرانی و تشویش و اضطراب از کجا پیدا می‌شود؟

شما با اصلاح عادات و سبک زندگی خوب و مدیریت زندگی‌تان از طریق تنظیم کردن اولویت و حق تقدم و همچنین آموختن مبارزه با مشکلات به‌صورت روزانه، می‌توانید استرس‌تان را کاهش دهید

یکی از ریشه‌های این حس‌های ناخوشایند، خستگی است. خستگی‌هایی که بیش‌تر ناشی از رژیم‌های غذایی نادرست و مصرف غذاهای غیرمفید است که موجب بی‌قراری می‌شود. جالب است بدانید که خستگی روحی می‌تواند باعث شکست روابط و عدم موفقیت در دوست‌داشتن دیگران و دوست داشته‌شدن بشود.

مشکلات و موقعیت‌های ناراحت‌کننده همیشه و همه‌جا هستند، اما نحوه‌ی برخورد با آن‌ها خیلی مهم است. در این‌جور مواقع بایدبه توانایی‌ها و موفقیت‌هایی که داشته‌ای، فکر کنی و با یادآوری شجاعت و جسارت‌هایت، اعتماد به‌نفست را برگردانی.

خاطرات ارزشمندت را یادداشت و روی پیروزی‌هایت تمرکز کن. آن‌وقت به خودت بگو آن‌قدر قوی هستی که از پس هر مشکلی بربیایی. هیچ باد و طوفانی نمی‌تواند از پس کوهی که سفت و سخت سر جایش ایستاده، بربیاید.

لحظاتی برای خلوت کردن با خود: به یک مکان آرام و ساکت برو، شاید این مکان پارک نزدیک محل زندگی یا یک رستوران کوچک باشد و یا هر مکانی که بتوانی لحظاتی سرزنده و پر از احساسات را به شما بدهد و بتوانی لحظاتی را با خود خلوت کنی. روی چمن‌های سبز و خنک، زیر آسمان بیکران بنشینی زیرا انجام این کار می‌تواند اعصاب شما را آرام سازد و فکر و خیال‌های آزار‌دهنده را از ذهن‌ت دور کند. اگر هیچ مکانی را برای خلوت کردن با خود پیدا نکردی، در یک اتاقی که نورگیر باشد، روی صندلی راحتی بنشین و استراحت کن. حتما اطمینان حاصل کن که آن اتاق تهویه هوای مناسبی داشته باشد. اگر توانستی که به چشم اندازی خوب دسترسی پیدا کنی، انتخاب بسیار خوب و مکان عالی و دنجی برای خلوت و تنهایی‌ ات است.

یک کلمه حرف حساب

هنر کنترل و مدیریت عصبانیت را بیاموز: اگر تعدادی مشکلات کاربردی و عملی در ارتباط با عصبانیت و تغییرات خلق و خو داری، بنابراین خوب است که با یک مشاور، همفکری و مشورت کنی و از شر این مشکلات خلاص شوی. اگر در یک لحظه عصبانی و سپس بعد از آن دچار پشیمانی و ندامت شدی، سرافکنده نباش و اصلا احساس سرافکندگی نکن. معمولا این قبیل اتفاقات زمانی بیشتر رخ می‌دهد که یک عادت مستمر و همیشگی و برای مدت طولانی در رابطه با مشکلات ناشی از عصبانیت داشته باشی. اصلا نگران نباش و برای حل مشکلت از یک مشاور کمک بخواه.

با راهکارهایی که در بالا ذکر شد، می‌توانی بیاموزی که در هر موقعیتی چگونه آرامش و خونسردی خود را حفظ کنی. شما با اصلاح عادات و سبک زندگی خوب و مدیریت زندگی‌ ات از طریق تنظیم کردن اولویت و حق تقدم و همچنین آموختن مبارزه با مشکلات به‌صورت روزانه، می‌توانی استرسهایت را کاهش دهی و یاد بگیری که چگونه آرام باشی. حتی مطالعه کتاب‌های مختلف در این زمینه نیز می‌تواند در کنترل افکار و عادات دلواپسی و نگرانی، موثر باشد.

فرآوری: مریم عطاریان

بخش خانواده ایرانی تبیان


منبع: همشهری آنلاین همراه با تغییرات و اضافات

 

مطالب مرتبط:

وقتی بلوغ خواب می ماند

آزادی تا مرز بی‌قیدی

وقتی با نوجوانم درگیر می شوم

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.