تبیان، دستیار زندگی
ازدواج نامناسب، بدون شناخت و با شیوه سنتی هنوز هم مشکل بسیاری از زنان جامعه سنتی ماست. و همچنین روابط عاطفی نادرستی که متاسفانه بجز زخم زدن به روح تاثیری در زندگی ندارند. داستان «زمستان با طعم آلبالو» همزمان به اشتباه این زن می پردازد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روایتی از اشتباهات پی در پی یک زن ایرانی


ازدواج نامناسب، بدون شناخت و با شیوه سنتی هنوز هم مشکل بسیاری از زنان جامعه سنتی ماست. و همچنین روابط عاطفی نادرستی که متاسفانه بجز زخم زدن به روح تاثیری در زندگی ندارند. داستان «زمستان با طعم آلبالو» همزمان به اشتباه این زن می پردازد.

روایتی از اشتباهات پی در پی یک زن ایرانی

اشتباه در رابطه عاطفی دوران جوانی و از پسِ اشتباه اول، اشتباه دوم؛ یعنی ازدواج نامناسب که نتیجه آن چیزی جز وضعیت بغرنج روحی و روانی این زن نیست.

رمان «زمستان با طعم آلبالو» شامل هشت فصل است که چهار فصل اول، زندگی کنونی و چهار فصل دیگر به زندگی گذشته و دوران دانشجویی قهرمان داستان؛ «فرزانه جاوید» می پردازد. شخصیت زن اصلی داستان دچار هذیانهای پارانوئیدی است و فعالیتهای روزمره، او را از خیالبافی با عشق دوران جوانی اش دور نمی کند. داستان به شیوه «منِ راوی» روایت شده و راوی؛ فرزانه جاوید است که بیشتر از دیالوگ داشتن با همسر و یا فرزندش مشغول سخنگویی درونی با خود و یا خیالات خود است. با الهام فلاح نویسنده کتاب گفتگوی کوتاهی داشتیم که از نظر می گذرانید.

فلاح درباره دلیل انتخاب عنوان «زمستان با طعم آلبالو» گفت: «علاقه شدید قهرمان داستان به شکلات تلخ و حسرت نهایی که کاش به جای این طعم، طعم آلبالو را امتحان کرده بود، عامل اصلی انتخاب عنوان این کتاب بود. و درنهایت انتخاب فصل زمستان به جهت رویداد اتفاقات در این فصل، موجب شد تا این عنوان برای کتاب انتخاب شود.»

وی در ادامه ضمن اشاره به ویژگی های شخصیت زن داستان، درباره علت پرداخت به موضوعی با محور زنانه چنین عنوان کرد:« به عنوان یک انسان و خصوصا یک زن وقتی به زنهای اطرافم دقیق می شوم رگه های مشکلات روحی و روانی که زندگی زناشویی و یا روابط خواسته و ناخواسته ای که در زندگی به آنها تحمیل شده را می بینم. جامعه ما به واسطه سنتی بودن و افتادن سایه سنت بر تمام امور که در بسیاری اوقات هم به اشتباه است و تسلط فرهنگ نامطلوب در بسیاری از مناطق به خصوص در رابطه با امور زنان، باعث شده تا زنها متحمل ظلم و نادیده انگاشتن از جانب اطرافیان خود شوند. بیان کردن مشکلات و رنج های یک زن در قالب رمان، لزوما با هدف برانگیختن حس ترحم و دلسوزی مخاطب نیست. چون در این صورت بعد از خواندن آخرین برگ همه چیز تمام شده است. مقصود عریان کردن مکافات و مشکلاتی است که حتی ممکن است مادر و خواهر و همسر و یا اطرافیان نزدیک ما هم با آن مواجه باشد. اما به دلایل بسیار یا عنوان نمیکند و یا نادیده گرفته میشود.»

بیان کردن مشکلات و رنج های یک زن در قالب رمان، لزوما با هدف برانگیختن حس ترحم و دلسوزی مخاطب نیست. چون در این صورت بعد از خواندن آخرین برگ

همه چیز تمام شده است

نویسنده کتاب «زمستان با طعم آلبالو» در پایان یادآور شد: «ازدواج نامناسب ، بدون شناخت و با شیوه سنتی هنوز هم مشکل بسیاری از زنان جامعه سنتی ماست. و همچنین روابط عاطفی نادرستی که متاسفانه بجز زخم زدن به روح تاثیری در زندگی ندارند. این داستان همزمان به اشتباه این زن می پردازد. اشتباه در رابطه عاطفی دوران جوانی و از پسِ اشتباه اول، اشتباه دوم؛ یعنی ازدواج نامناسب که نتیجه آن چیزی جز وضعیت بغرنج روحی و روانی این زن نیست.»

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان


منبع: شبکه ایران/سهیلا قربانی