تبیان، دستیار زندگی
مرغداران و دامداران این روزها از افزایش قیمت نهاده‌ها گله‌مند هستند و از شرکت پشتیبانی امور دام درخواست دارند در این باره اقدام جدی‌تر به‌ خرج دهد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

هشدار برای افزایش قیمت گوشت و شیر


مرغداران و دامداران این روزها از افزایش قیمت نهاده‌ها گله‌مند هستند و از شرکت پشتیبانی امور دام درخواست دارند در این باره اقدام جدی‌تر به‌ خرج دهد. در همین حال مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی گفت: تامین نهاده ارزانقیمت بزرگ‌ترین دغدغه مرغداران است که می‌تواند بازار تولید و مصرف مرغ در کشور را حتی در ماه‌هایی مانند‌ ماه رمضان که تقاضا افزایش می‌یابد، متعادل کند.
گوشت و شیر

به گفته حسین مقدم‌نیا، ‌در حال حاضر نهاده‌هایی که در بازار آزاد عرضه می‌شود با آنچه شرکت پشتیبانی امور دام در اختیار تولید‌کنندگان قرار می‌دهد حدود 200 تومان اختلاف قیمت دارد که این خود سبب افزایش نوسانات قیمت مرغ می‌شود، چرا که هر کیلوگرم از این نهاده‌ها می‌تواند حدود 60 تومان بر قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار اثر بگذارد. وی افزود: اگر نهاده‌ به اندازه کافی و با قیمت ثابت در اختیار مرغداران قرار گیرد، هیچ مشکلی برای تولید گوشت مرغ در ماه‌های پرمصرفی مانند ‌ماه رمضان وجود ندارد. مقدم‌نیا تاکید کرد: برای تولید گوشت مرغ مورد نیاز کشور باید ماهانه 600 هزار تن دان مرغ در شبکه‌های تولید، توزیع شود و به دست مرغداران برسد، بنابراین ضروری است نهاده‌های مورد نیازی که در بنادر و مبادی ورودی کشور منتظر تامین ارز هستند هرچه سریع‌تر آزاد شده و در اختیار تولید‌کنندگان قرار گیرد. وی ادامه داد: در حال حاضر مرغ زنده کیلویی 3800 تومان از مرغداران خریداری شده و حدود 5 هزار تومان در بازار مصرف فروخته می‌شود. به تصریح مقدم‌نیا، از آنجا که در ماه‌هایی مانند ‌ماه رمضان تقاضا حدود 20 هزار تن افزایش می‌یابد، دولت باید نسبت به ذخیره‌سازی آن اقدام کند که بر اساس آخرین آمار تاکنون بیش از 20 هزار تن گوشت مرغ ذخیره‌سازی شده است.

تحویل علوفه دامداران به قیمت سابق

از سوی دیگر مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران از افزایش تا 27 درصدی قیمت علوفه از سوی شرکت پشتیبانی امور دام خبر داد. سعید سلطانی‌سروستانی در این‌باره افزود: وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت موافقت کرده علوفه معوق دامداران را به قیمت سابق تحویل دهد. سلطانی اضافه کرد: قیمت یک کیلوگرم علوفه جو از 590 تومان به 650 تومان (10 درصد افزایش)، ذرت از 600 تومان به 700 تومان (16 درصد افزایش) و سویا از 900 تومان به 1050 تومان افزایش یافته است.

اما معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ذحیره‌سازی مرغ برای‌ ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: در راستای تنظیم بازار و تامین کالای مورد نیاز ‌ماه رمضان، تاکنون 22هزار تن مرغ ذخیره‌سازی شده است

سلطانی با تاکید بر اینکه شرکت پشتیبانی امور دام به تفاهمنامه مبنی بر تحویل علوفه ارزان به دامداران عمل نکرده است، گفت: 70 درصد قیمت شیر خام به علوفه بستگی دارد و به همین دلیل با افزایش قیمت علوفه قیمت تمام شده دامداران بیشتر می‌شود. به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران، به رغم این افزایش قیمت‌ها هنوز دامداران شیر تولیدی را به قیمت کیلویی 930 تومان سال گذشته می‌فروشند. وی تصریح کرد: با اینکه ستاد تنظیم بازار 2 بار جلسه برای تعیین نرخ شیر خام تعیین کرده اما در هر 2 بار این جلسه تشکیل نشده است. مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران خاطرنشان کرد: با مذاکره‌ای که با وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته، قرار است‌ نهاده‌های معوق دامداران از دی‌ماه سال گذشته تا فروردین‌ماه به قیمت سال گذشته در اختیار دامداران قرار گیرد.

مرغ

ذخیره‌سازی 22 هزار تن مرغ

اما معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ذحیره‌سازی مرغ برای‌ ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: در راستای تنظیم بازار و تامین کالای مورد نیاز ‌ماه رمضان، تاکنون 22هزار تن مرغ ذخیره‌سازی شده است. حسن رادمرد اضافه کرد: از یک ‌ماه پیش ذخیره‌سازی مرغ برای‌ ماه مبارک رمضان شروع شده‌ است. وی با بیان اینکه کف قیمت خرید برای ذخیره‌سازی این کالا 5300 تومان است، تصریح کرد: در حال حاضر به لحاظ تامین و توزیع کالاهای اساسی هیچ مشکلی وجود ندارد. رادمرد درباره روند توزیع کره و کمبود این کالا در بازار نیز گفت: ‌از سوی بانک مرکزی قرار بود ارز برای واردات این کالا اختصاص یابد که پس از اختصاص ارز برای واردات این کالا روند واردات ترخیص و توزیع آن توسط بخش خصوصی آغاز شده است. در همین‌باره رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: حدود 3 میلیارد دلار در یک‌ ماه گذشته به مرکز مبادلات و حدود 2 میلیارد دلار نیز به کالاهای اساسی برای مصرف داخل و برای ذخیره‌سازی تخصیص داده‌ایم. محمود بهمنی با اشاره به اینکه در سال گذشته کالاهای اساسی با نرخ ارز مرجع وارد شده، افزود: کالاهایی که با آن نرخ خریداری شده و هم‌اکنون وارد کشور می‌شود، توجیهی ندارد که این کالاها بر اساس نرخ 1226 تومانی ارز مرجع فروخته نشود.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اقتصاد تبیان


منابع: فارس، مهر، ایسنا