تبیان، دستیار زندگی
روز اول مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از بعد از ظهر دوشنبه، 29 خرداد ماه، با حضور شرکت کنندگان دو رشته حفظ و قرائت قرآن كریم در سالن همایش های برج میلاد آغاز شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گزارش روز اول برگزاری مسابقات قرآن کریم


روز اول مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از بعد از ظهر دوشنبه، 29 خرداد ماه، با حضور شرکت کنندگان دو رشته حفظ و قرائت قرآن كریم در سالن همایش های برج میلاد آغاز شد.


همایش

اعلام برنامه های روز اول مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران

در ابتدای این مراسم مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران و پیش از شروع مسابقات و پس از پخش نماهنگ در سالن، امین پویا، نفر دوم مسابقات قرآن كشوری اوقاف به تلاوت آیاتی از كلام الله وحی پرداخت و پس از آن مسابقات با تلاوت نماینده كشور مونته نگرو در رشته قرائت آغاز شد.

در ادامه این مسابقات در رشته قرائت 28 نفر و در رشته حفظ نیز شش نفر به رقابت با یكدیگر می پردازند.

همچنین در خلال مسابقات برنامه های مدیحه سرایی و ابتهال خوانی نیز برگزار خواهد شد.

همچنین در پایان مسابقات در روز اول سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی داشته اند.

مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با حضور شركت كنندگانی از 70 كشور در دو رشته حفظ و قرائت قرآن به رقابت با یكدیگر خواهند پرداخت.

این مسابقات بر خلاف سال های گذشته كه در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی برگزار می شد، امسال در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود.

كشورهای شركت كننده

نمایندگان بیش از 65 كشور جهان ( كشورهای اسلامی و غیراسلامی)، از 5 قاره جهان در این دوره از مسابقات حضور دارند.

شرکت کنندگان 70 كشور جهان پیش از ظهر دوشنبه 29 خردادماه با حضور در جوار مرقد مطهر امام خمینی (ره) و اهدای تاج گل و قرائت فاتحه یاد، نام و خاطره بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشتند

برنامه‌های آموزشی جنبی مسابقات بین‌المللی قرآن اعلام شد

کمیته فنی بیست و نهمین دوره مسابقات بین‌‌المللی قرآن کریم پیش‌بینی کرده تا حداقل روزی 45 دقیقه کلاس آموزشی را که جمعاً ‏‏225 جلسه آموزشی می‌شود، با شركت 10 هزار نفر برگزار كند.

در بخش آموزش تفاهم نامه‌ای با مۆسسات قرآنی مانند جامعه القرآن، امام رضا (علیه السلام) و مۆسسات وابسته به آموزش و پرورش منعقد شده تا در طول برگزاری این دوره از مسابقات به 10 هزار نفر آموزش های قرآنی ارائه دهند.

به همین جهت کلاس‌هایی را با حضور اساتید شاخص و بین‌المللی در رشته‌های صوت، لحن، قرائت و حفظ پیش‌بینی شده تا در جنب مسابقات برگزار شود.

البته در کنار این کلاس‌ها، کلاس‌هایی نیز برای شرکت گنندگان خارجی وجود دارد تا بعد از اجرای قرائت در سالن اصلی مسابقات، با مراجعه به یکی از اساتید مرتبط، نواقص خود را برطرف ‌كنند.

اساتید ایرانی طی سال‌های گذشته سعی در تدوین آیین‌نامه داوری کاملی داشته‌اند به گونه‌ای که سعی شده تا نواقص ارزیابی هر دوره از مسابقات را شناسایی و برطرف نمایند

اساتید و داوران خارجی در مسابقات بین المللی قرآن کریم

استادان احمد ابوالقاسمی، بحرالعلومی، امیر آقایی، معتض آقایی، دغاغله، دهدشتی و خانم جمالی را از جمله اساتید این دوره آموزشی می باشند.

داوران خارجی نیز شامل فدحلان زین الدین از اندونزی، علی‌محمود محمد‌الشمیث از مصر، طلال المسمار از لبنان، احمد احمدنعینع از مصر، محمد ماشالی از ترکیه، میثم وحید جاسم از عراق، مالک بن عبدالمناف از مالزی، عبد الکریم ابراهیم عوض صالح از مصر، یحیی محمد ناصر از سوریه و نورالدین محمدی از الجزایر می‌شوند.

اسامی داوران ایرانی

شاه میوه داور رشته لحن، محمد حسین سعیدیان در رشته صوت، حمید رضا درایتی در رشته حسن حفظ عباس امام جمعه در رشته تجوید، سیدجواد فاطمی در رشته وقف و ابتهال، شهریار پرهیزکار، هادی حفظ علی اکبر حشمتی به عنوان ناظر، عبد‌الرسول عبایی به عنوان رئیس و کریم دولتی با عنوان مسئول هماهنگی اتاق داوری در این دوره از مسابقات حضور خواهند داشت.

برترین عبادت (قرآن صبحگاهی)

یک دوره آموزش ضمن خدمت هم برای معلمان قرآنی

در بخش نمایشگاهی نیز غرفه‌های آموزشی از سوی مۆسسات قرآنی بر پا می‌شود تا ضمن ایجاد انگیزه در بازدیدکنندگان، استعدادیابی و هدایت علاقه‌مندان جهت فراگیری علوم قرآنی نیز صورت گیرد.

ویژه نامه هایی برای نوجوانان در مسابقات بین المللی

ویژه برنامه‌هایی هم برای نوجوانان مراجعه کننده به این غرفه‌ها داریم مانند: بخوانید و جایزه بگیرید و گرفتن عکس یادگاری از محل تلاوت قرآن در محل مسابقات.

ادای احترام شركت‌كنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن كریم به مقام شامخ امام راحل

شرکت کنندگان 70 كشور جهان پیش از ظهر دوشنبه 29 خردادماه با حضور در جوار مرقد مطهر امام خمینی (ره) و اهدای تاج گل و قرائت فاتحه یاد، نام و خاطره بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشتند.

شاه میوه داور رشته لحن، محمد حسین سعیدیان در رشته صوت، حمید رضا درایتی در رشته حسن حفظ عباس امام جمعه در رشته تجوید، سیدجواد فاطمی در رشته وقف و ابتهال، شهریار پرهیزکار، هادی حفظ علی اکبر حشمتی به عنوان ناظر، عبد‌الرسول عبایی به عنوان رئیس و کریم دولتی با عنوان مسئول هماهنگی اتاق داوری در این دوره از مسابقات حضور خواهند داشت

مهمترین شاخصه های مسابقات بین المللی

آیین‌نامه داوری دقیق و جامع از مهم‌ترین ‏شاخصه‌های مسابقات بین‌المللی قرآن در جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.‏

اساتید ایرانی طی سال‌های گذشته سعی در تدوین آیین‌نامه داوری کاملی داشته‌اند به گونه‌ای که سعی شده تا نواقص ارزیابی هر دوره از مسابقات را شناسایی و برطرف نمایند.

بر همین اساس آیین‌نامه داوری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، نسبت به دیگر مسابقات کشورهای اسلامی جامع و کامل است.

اهتمام فراوانی به کار گرفته شده تا ملاک‌ها و معیارهای ارزیابی شفاف و به عدالت نزدیک‌تر باشد.

در این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم همچون گذشته هر رشته از مسابقات دو داور خارجی و یک داور ایرانی دارد.

فراخوان مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی نشان‌دهنده جایگاه مطلوب و شایسته آن در جهان اسلام است.

چگونگی اعلام نتایج مسابقات

مقرر شده نتایج مسابقات در حداقل زمان ممکن اعلام شده و به هر شرکت کننده نیز کارنامه‌ای از نحوه تلاوتش به صورت مجزا اهدا شود.

همچنین در این دوره از مسابقات مقرر شده تا برای افرادی که از سایر کشورها می‌آیند و در رشته‌های حفظ و قرائت کاستی‌هایی دارند دوره‌های آموزشی برگزار شود.

افرادی که این دوره‌های آموزشی را به خوبی فرا بگیرند، جوایزی نیز کسب خواهند کرد.

بخش قرآن تبیان


منبع: سایت برگزاری مسابقات قرآن کریم