تبیان، دستیار زندگی
روزانه هزاران تئاتر خیابانی و کوچه بازاری اجرا می شود که مردم هم تماشاگر آن هستند و هم در آن نا خواسته نقش بازی می کنند . · معرفی کتاب · فراخوان بیست ودومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر · سایت مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ویژه روز جهانی تئاتر

روزانه هزاران تئاتر خیابانی و کوچه بازاری اجرا می شود که مردم هم تماشاگر آن هستند و هم در آن نا خواسته نقش بازی می کنند .

·معرفی کتاب

·فراخوان بیست ودومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر

·سایت مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

معرفی کتابدر زمینه تاریخ تئاتر ، یکی از معتبرترین و ارزشمند ترین کتابهائی که در جهان منتشر شده ، "تاریخ نمایش" از مجموعه دایرة المعارف پلئیاد است که از سوی انتشارات گالیمار فرانسه و با همکاری گروهی از زبده ترین استادان تئاتر و نمایش فرانسه و جهان انتشار یافته است. از امتیازات این کتاب یکی  این است که نه تنها به تئاتر بلکه به همه گونه فعالیت نمایشی و هر آنچه جنبه ی تماشا داشته پرداخته است که از قدیمی ترین آئین ها ، بازی ها و مراسم سنتی ، مردمی و مذهبی گرفته تا تازه ترین تکنیک های نمایشی همچون تلویزیون و سینما را در برمی گیرد. دیگر اینکه هر موضوعی را کسی که تخصص و تبحری در آن دارد نوشته است ؛ بنابراین نه هر کتاب بلکه هر بخشی از کتاب امضای یکی از کارشناسان سرشناس تئاتر را برخود دارد .

گی دومور ، آنتوان ویتز ، پیرامه توشار ، آندره وانیشتین ، میشل سیمون ، ژان دووینیو و ...

فراخوان بیست و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجرمرکز هنرهای نمایشی به منظور ارتقاء سطح کیفی تئاتر کشور و حضور و ارتباط با خانواده جهانی تئاتر و معرفی و اعتلای تئاتر ایران در جهت توسعه گفتگوی فرهنگها و تمدنها به زبان زنده ی هنر نمایش ، همزمان با بزرگداشت جشنهای پرشکوه دهه ی فجر انقلاب اسلامی در سال 1382 بیست و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر را با حضور گروههای نمایش داخلی و خارجی برگزار می نماید.

از کلیه ی گروههای نمایشی دعوت می شود تا تقاضا نامه های خود را به همراه سه نسخه متن (تایپ شده) که یک روی صفحه کاغذ نگاشته شده باشد حداکثر تا تاریخ 31/4/82 به "دبیرخانه  و امور جشنواره های مرکز هنرهای نمایشی " ارسال نمایند.

نشانی : تهران ، خیابان حافظ ،  خیابان استاد شهریار ، مرکز هنرهای نمایشی ،

دبیرخانه جشنواره ها .

تلفن تماس : 6707269 و  5 – 6705101 (داخلی 323)

شرایط :

1- زمان برگزاری جشنواره ، نیمه اول بهمن ماه 1382 خواهد بود.

2- از آنجا که جشنواره بین المللی تئاتر فجر عالی ترین تجلی گاه تئاتر کشور به شمار می رود ، تنها نمایشنامه هایی به جشنواره راه پیدا خواهند کرد که از سطح کیفی بالایی برخوردار باشند ، در این زمینه تشخیص کیفیت کار، به عهده هیئت برگزاری جشنواره خواهد بود.

3- شرط پذیرفته شدن گروههای شهرستانی شرکت و موفقیت آنان در جشنواره تئاتر استانی و منطقه ای خواهد بود .

4-  دبیرخانه جشنواره ها از پذیرش متون تکراری و نمایشنامه هایی که در جشنواره های مختلف حضور داشته اند معذور است و متن می بایست تا کنون اجرا نشده و تازه نوشته شده باشد . در گزینش آثار به کیفیت و ابتکار و خلاقیت توجه مبذول خواهد شد. بدیهی است نمایشنامه های قدیمی پذیرفته نخواهند شد.

5-  موضوع نمایشنامه ها آزاد است ولی گروه های متقاضی ایرانی الزاماً می بایست از نمایشنامه های ایرانی جهت شرکت در بخش مسابقه استفاده نمایند.

6-  تحویل مجوز کتبی نویسنده به همراه متن در مرحله ی اولیه پذیرش الزامی است. بدیهی است متونی که مجوز نویسنده نداشته باشند مورد بازخوانی قرار نخواهند گرفت.

7- نمایش های شهرستانی می بایست در شهر خود قبل از برگزاری جشنواره برای مردم شهر اجرای عمومی داشته باشند.

(دبیرخانه و امور جشنواره های مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی )