تبیان، دستیار زندگی
بنیاد مستضعفان تصمیم گرفت در راستای گسترش خدمت رسانی به مدیران خود پاداشی 3300میلیون(!) ریالی را به عبدالناصر همتی مدیرعامل و 4 نفر دیگر از اعضای هیات مدیره بانك سینا پرداخت نماید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پاداش330 میلیونی مدیران بنیاد


بنیاد مستضعفان تصمیم گرفت در راستای گسترش خدمت رسانی به مدیران خود پاداشی 3300میلیون(!) ریالی را به عبدالناصر همتی مدیرعامل و 4 نفر دیگر از اعضای هیات مدیره بانك سینا پرداخت نماید.


بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان تصمیم گرفت در راستای گسترش خدمت رسانی به مدیران خود پاداشی 3300میلیون(!) ریالی را به عبدالناصر همتی مدیرعامل و 4 نفر دیگر از اعضای هیات مدیره بانك سینا پرداخت نماید.

به گزارش مشرق، در مجمع عمومی مورخ 31 اردیبهشت ماه بانك سینا كه در هتل اوین برگزار گردید مقرر شد مبلغ 3300 میلیون ریال به منظور قدردانی از خدمات اعضای هیات مدیره بانك خصوصی! متعلق به بنیاد مستضعفان به ایشان پرداخت گردد.

پرداخت این مبلغ كلان در حالی است كه بانك سینا از جمله بانكهایی است كه به دلیل عدم رعایت ضرب الاجل بانك مركزی در خصوص افزایش سرمایه به 400 میلیارد تومان در سال 1389 در آستانه سقوط و تنزل رتبه به موسسه مالی قرار دارد.

در بانك سینا كه بیش از 80 درصد سهام آن متعلق به بنیاد مستضعفان است محمد مخبر رییس هیات مدیره، عبدالناصر همتی نماینده بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نایب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل و ایرج پورحسین اكبریه، سید محمد بدرطالع وحمید رضا فرتوك زاده عضو هیئت مدیره می باشند.

در واکنش به این مسائل و ابهامات موجود درباره عملکرد بنیاد مستضعفان و جانبازان، جنبش عدالتخواه دانشجویی خواستار شفافیت بیشتر در این زمینه شد. به گزارش جهان به نقل از عدالتخواهی جنبش عدالتخواه دانشجویی با صدور بیانیه‌ای انتقاد خود را از پاسخگو نبودن مسئولین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی اعلام نمود. متن بیانیه به همراه اسناد عدم پاسخگویی مسئولین بنیاد در ادامه می‌اید.

بیانیه جنبش عدالتخواه دانشجویی پیرامون پاسخگو نبودن مسئولین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی

رهبر معظم انقلاب: “بهترین روش سؤال و پاسخ هم این است که مسئولین بیایند توى مجموعه‌هاى دانشجوئى. من همین جا از مسئولین درخواست میکنم که دیدارهاى دانشجوئى‌شان را زیاد کنند. امروز بهترین قشرهاى کشور اینهایند؛ هم جوانند، هم باسوادند، هم تحصیلکرده‌اند، داراى فهمند، داراى انگیزه‌اند؛ مسئولین بروند شرکت کنند. مهم این است که شما حرفتان را مطرح کنید، استدلالتان را مطرح کنید، پاسخ قانع کننده‌اى بخواهید؛ مسئولین هم باید پاسخ بدهند”

دیدار با دانشجویان سال 1389

مقام معظم رهبری: امیدوارم با توجه به اصلاح اساسنامه آن بنیاد …. در چارچوب ماموریت راهبردی بنیاد مبنی بر « کمک به ارتقاء سطح زندگی مادی ،معنوی و فرهنگی مستضعفان و محرومین جامعه همراه با اداره بهینه داراییهای تحت پوشش و با حضور مؤثر در صحنه های اقتصادی در چارچوب سیاستهای کلی نظام» از همه توان و ایمان خود بهره گیرید

حضرت امام خمینی (ره): تمام اموال منقول و غیرمنقول سلسله پهلوی و شاخه‏ها و عمال و مربوطین به این سلسله را که در طول مدت سلطه غیرقانونی از بیت‏المال مسلمین اختلاس نموده‏اند بنفع مستمندان و کارگران و کارمندان ضعیف مصادره نماید….. تا بنفع مستمندان از هر طبقه صرف گردد، در ایجاد مسکن و کار و غیرذالک… 9 اسفند 59: همه محرومان باید خانه داشته باشند. هیچ کسی در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد…. من امیدوارم همه کسانی که زمینهای وسیعی در اختیار دارند به این امر مهم‏اسلامی ـ انسانی کمک کنند، و زمین ها را در مناطق مرغوب قابل سکونت در اختیار این طرح بگذارند ….بنیاد مستضعفین نیز باید به کمک این طرح بشتابد و از اموال مصادره شد? خاندان پهلوی و اطرافیانش در این طرح استفاده شود. 21فروردین 58

مقام معظم رهبری: امیدوارم با توجه به اصلاح اساسنامه آن بنیاد …. در چارچوب ماموریت راهبردی بنیاد مبنی بر « کمک به ارتقاء سطح زندگی مادی ،معنوی و فرهنگی مستضعفان و محرومین جامعه همراه با اداره بهینه داراییهای تحت پوشش و با حضور مؤثر در صحنه های اقتصادی در چارچوب سیاستهای کلی نظام» از همه توان و ایمان خود بهره گیرید. 31تیر83و اما بعد:

بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نهادی است که در ابتدای انقلاب برای احقاق حقوق از دست رفته محرومین ومستضعفین در دوران رژیم پهلوی و رفع تبعیض و کاهش شکاف طبقاتی جامعه اسلامی، در راستای انجام فرامین حضرت روح الله تاسیس گردید. این نهاد انقلابی از یک طرف به منظور سامان دادن به اموال مصادره شده خاندان پهلوی و وابستگان آنها و از سویی برای مصرف این اموال در جهت حمایت و کمک به محرومین و مستضعفین انقلاب ایجاد شده است.

“به نظر من بیشتر انقلابیون واقعی؛ یعنی آنها که نیروی عظیم و کوبنده این انقلاب بودند، مردم غیر مرفه بودند؛ کسانی که بیشترین کشته ها را دادند و با نیروی ایمان واقعی و اعتقاد راسخ؛ باعث پیروزی انقلاب شدند همان کسانی بودند که به هیچ وجه اشرافی و مرفه نبودند و از طبقه پابرهنه بودند. من دستور دادم که اموال شاه، چه آنها که در داخل ایران است و چه آنها که در خارج پس از مصادره؛ فقط و فقط بین بی بضاعتها و مستمندان تقسیم شود و این پولها را صرف خانه سازی و دیگر وسایل رفاهی این مردم بکنیم.” امام خمینی (ره)- 11اسفند57

امروز پس از گذشت بیش از سی سال، این سوال مطرح می باشد که این نهاد برای انجام وظیفه سنگینی که برعهده داشته چه کرده است.

گذشته از شفافیت عملکرد این بنیاد، این سوال مطرح است که آیا بنیاد تفاوتی با یک بنگاه اقتصادی صرف دارد؟ آنچه که در نمای بیرونی بنیاد مشاهده می‌شود، یک بنگاه عریض و طویل اقتصادی است که تعداد بیشماری هتل، موسسه اقتصادی و …. در اختیار دارد. آیا بنیادی که فلسفه‌اش کمک به مستضعفین بوده است، این چنین ظاهری باید داشته باشد.؟

در این راستا جنبش عدالتخواه دانشجویی طی نامه ای مورخ 21فروردین 1390که برای رییس بنیاد ارسال گردید، درخواست برگزاری جلسه‌ای برای مطرح کردن سئوالات و شنیدن پاسخ‌های ایشان و صحبت درباره عملکرد این نهاد انقلابی نمود. متاسفانه

بنیاد مستضعفان

” تصاویر نامه های ارسال شده: “

با کمال تعجب این نامه به دستور ایشان به بایگانی سپرده شد. سپس نامه دومی به تاریخ 30فرودین 1390از طرف این اتحادیه به همراه سوالاتی درباره عملکرد بنیاد، برای ایشان ارسال گردید که پیگیری آن نیز در پیچ و خم مذاکرات درون سازمانی بی نتیجه ماند. در نهایت این اتحادیه دانشجویی در نامه سوم خود به تاریخ 13اردیهشت 1390بنا به وظیفه خود مبنی بر حمایت از حقوق مستضعفان و همچنین سوال و مطالبه‌گری از مسولین ، اعلام نمودکه سوالات و مطالبات خود را به صورت عمومی منتشر می گرداند خواهد کرد تا از این طریق بتواند شرایط را برای پاسخ گویی هر چه بیشتر مسئولین مسئولین فراهم آورد. متاسفانه به دلیل نبود روحیه پاسخگویی در مسئولین این نهاد این نامه نیز بدون جواب ماند.(تصاویر نامه های ارسال شده در انتهای بیانیه قابل مشاهده است ) تنها طی تماس تلفنی یکی از مسئولین نهاد قولی مبنی بر تشکیل جلسه داده شد که علی رغم اعلام آمادگی جنبش عدالتخواه هیچ گاه به سرانجام نرسید. جنبش عدالتخواه دانشجویی بنا به وظیفه‌ای که در گسترش گفتمان پاسخگویی احساس می‌نماید، نظرات و سئوالات خود را درباره عملکرد بنیاد مستضعفان به صورت عمومی مطرح و آمادگی خود را برای برگزاری جلسه علنی به همراه پرسش و پاسخ دانشجویی در یکی از دانشگاه های تهران، به منظور شنیدن پاسخ سوالات های مسئولین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی اعلام می دارد.

سوالات و انتقادات:

1- نبود روحیه پاسخگویی در مسئولین بنیاد

همانطور که در ابتدا توضیح داده شد، مسئولین محترم بنیاد هیچ جایگاهی برای پاسخگویی برای خود قایل نیستند. بی توجهی به درخواست‌های مکرر جریان دانشجویی برای برگزاری جلسه‌ یکی از شاخص‌های آن می‌باشد. براساس پیگیری‌های صورت گرفته به نظر می‌آید رویه بنیاد در چند دهه اخیر اینگونه بوده است. برای نمونه رییس فعلی بنیاد آقای فروزنده در طول 13سال مسئولیت، هیچ مصاحبه یا نشست خبری برای گزارش دهی نداشته است؟ این عمل به دلیل نبود شفافیت در عملکرد این بنیاد است و این مساله برای افراد مطلع امری روشن است.

بنیاد مستضعفان

2- بنیاد مستضعفان یا بنگاه صرفا اقتصادی

گذشته از شفافیت عملکرد این بنیاد، این سوال مطرح است که آیا بنیاد تفاوتی با یک بنگاه اقتصادی صرف دارد؟ آنچه که در نمای بیرونی بنیاد مشاهده می‌شود، یک بنگاه عریض و طویل اقتصادی است که تعداد بیشماری هتل، موسسه اقتصادی و …. در اختیار دارد. آیا بنیادی که فلسفه‌اش کمک به مستضعفین بوده است، این چنین ظاهری باید داشته باشد.؟

3- کمک به محرومان و مستضعفین

الف) بنیاد برای کمک به محرومین و مستضعفان چه کرده است؟ آیا اصلا هنوز بنیاد خدمت گذاری به مستضعفین را وظیفه اصلی خود می داند؟ از بیان فعالیتها و معرفی آنها در پایگاه اطلاع رسانی بنیاد، که اصلا چنین چیزی بر نمی‏آید. بنیاد در جهت کمک به ارتقاء سطح زندگی مادی ،معنوی و فرهنگی مستضعفان و محرومین جامعه چه اقداماتی انجام داده است؟ اگر هنوز این وظیفه را بر عهده دارد چگونه آن را به انجام می رساند؟ تفاوت کمک های بنیاد با دیگر نهادهایی که به محرومین کمک می‏نمایند در چیست؟

ب‌) بنیاد مستضعفان جزء بزرگترین ملاکان کشور می باشد و این سوال مطرح است که هم اکنون از این زمین ها چه استفاده ای می شود و در اختیار چه کسانی است ؟ ارزش این املاک چقدر است؟ در اولین پیام اقتصادی امام خمینی (ره) وظیفه تامین مسکن و تامین رفاه محرومین با ساخت مسکن و کمک به حساب 100امام، بر عهده بنیاد نهاده شده است، در این راستا بنیاد چه اقداماتی انجام داده است؟ در شرایطی که هزینه مسکن برای محرومین و مستضعفین حدود 80الی 90% درآمد خانوار های محروم را به خود اختصاص می دهد بنیاد برای رفع این مشکل چه کاری نموده انجام داده است؟

فرآوری:قاضی زاده

بخش سیاست تبیان


منابع: مشرق، جهان