تبیان، دستیار زندگی
به بهانه زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای اخیر حادثه تروریستی چابهار شهید جهادگر حامد بزی و شهید مرتضی آسوده همراه خاكریز رسانه‌ای جبهه جهادی منتظران خورشید به استان سیستان و بلوچستان سفر كردیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پهلوانـــــــان بلوچستـــــــان


به بهانه زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای اخیر حادثه تروریستی چابهار شهید جهادگر حامد بزی و شهید مرتضی آسوده همراه خاكریز رسانه‌ای جبهه جهادی منتظران خورشید به استان سیستان و بلوچستان سفر كردیم.

پهلوانـــــــان بلوچستـــــــان

همسفریمان با این كاروان به میزبانی قرارگاه محرومیت‌زدایی شهید نورعلی شوشتری دلیلی شد برای یادآوری شهدایی كه در دوران دفاع مقدس رهسپار دیار عشق شدند. این نوشتار كه با همكاری صمیمانه بنیاد شهید و امور ایثارگران استان سیستان و بلوچستان و شهرستان نیك‌شهر تقدیمتان می‌شود گامی است در رفع محجوریت شهدای بلوچستان. بخش نخست تقدیمتان می‌شود:

شهید مرادبخش افراز

متولد: 4 مردادماه 1345

محل سكونت:‌نیكشهر

تحصیلات:‌دوم راهنمایی

تاریخ شهادت: 30 تیرماه 1367

محل شهادت:‌جبهه، منطقه عملیاتی مریوان محل دفن: مفقودالاثر

شهید مرادبخش افراز در تابستان 1345 در محله رئیسیان از توابع شهرستان نیكشهر متولد شد. پدرش وشدل افراز با كارگری و كشاورزی اداره زندگی را بر عهده داشت. دوران ابتدایی را در دبستان ابوحنیفه نیكشهر سپری نمود و تا سال دوم راهنمایی در مدرسه خاتم‌الانبیاء مشغول به تحصیل شد. مرادبخش پس از مدتی ترك تحصیل كرد و در مدت كوتاهی وارد جهاد سازندگی و در بخش تعمیرات ماشین‌آلات كشاورزی مشغول به فعالیت شد. در سال 1365 به سنت حسنه ازدواج روی آورد. مرادبخش افراز تازه داماد بود كه رخت خدمت سربازی را به تن كرد. او پس از گذراندن دوره آموزشی به منطقه عملیاتی مریوان اعزام شد و سرانجام پس از 27 ماه و 15 روز خدمت سربازی و نبرد علیه دشمنان انقلاب و اسلام، در حالی كه خانواده‌اش منتظر بودند تا به مرخصی بیاید در 30 تیرماه 1367 به فیض عظمای شهادت نائل و آسمانی شد. تاكنون اثری از پیكر پاكش به دست نیامده و مفقودالجسد می‌باشد.

شهید اسماعیل بلوچی

متولد: 9 مهرماه 1343

محل سكونت: نیكشهر روستای كشیك

تحصیلات: سوم راهنمایی

تاریخ شهادت: 23 تیرماه 1365

محل شهادت: منطقه عملیاتی شلمچه

نحوه شهادت: اصابت تركش به ناحیه سر و سینه در عملیات رمضان

محل دفن: نیكشهر- روستای كشیك

شهید مرادبخش افراز در تابستان 1345 در محله رئیسیان از توابع شهرستان نیكشهر متولد شد. پدرش وشدل افراز با كارگری و كشاورزی اداره زندگی را بر عهده داشت. دوران ابتدایی را در دبستان ابوحنیفه نیكشهر سپری نمود و تا سال دوم راهنمایی در مدرسه خاتم‌الانبیاء مشغول به تحصیل شد. مرادبخش پس از مدتی ترك تحصیل كرد و در مدت كوتاهی وارد جهاد سازندگی و در بخش تعمیرات ماشین‌آلات كشاورزی مشغول به فعالیت شد.

دانش‌آموز شهید اسماعیل بلوچی، فرزندی مهربان و خنده‌رو از خانواده متدین و مذهبی بود. او در پاییز 1343 در روستای كشیك در میان مردمان صبور و صمیمی نیكشهر پا به عرصه هستی نهاد. پدرش یعقوب بلوچی در تربیت او بسیار همت گماشت. اسماعیل بلوچی نوجوان بیدار و آگاه و انقلابی بود. وقتی كه قوانین و ستم‌پیشگان منطقه‌ای با حربه قومیت و مذهب سعی در جدا كردن مردم محروم از بدنه نظام را داشتند این شهید بزرگوار، به كمك برادران خویش در سپاه و بسیج شتافت تا حربه دشمنان كه همان تفرقه میان شیعه و سنی بود را از میان بردارد. در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت رسمی بسیج درآمد و با همكاری و هماهنگی بسیج بارها به صورت داوطلبانه عازم جبهه‌های حق علیه باطل شد. اسماعیل بلوچی در تاریخ 23 تیرماه 1361 در عملیات رمضان در منطقه عملیاتی شلمچه به آرزوی دیرینه‌اش كه همان شهادت بود، نائل آمد.

شهید علی نصرتی

متولد: 2 تیرماه 1341

محل سكونت: فنوج

تحصیلات: ابتدایی

تاریخ شهادت: 13 دی ماه 1361

محل شهادت: اهواز

محل دفن: بخش فنوج – روستای ملوران

شهید علی نصرتی، فرزند عبدالله در تابستان 1341 در یك خانواده‌ مذهبی و متدین به دنیا آمد. خانواده نصرتی در فضای بسیار ساده و یكرنگ روستای ملوران در بخش منوج ساكن بودند.

پدرش عبدالله، كشاورز ساده و مادرش خانه‌دار بود. از طریق دامپروری و كشاورزی زندگی خود و فرزندانش را می‌گذراند. شهید پس از طی دوران طفولیت و به علت علاقه زیاد با مشكلات متعدد راهی مدرسه شد ولی مجبور شد تحصیلاتش را در مقطع ابتدایی رها كند و به علت نبود مدرسه راهنمایی در محل زندگی‌اش ترك تحصیل كرد و با پدر مهربانش به كار كشاورزی و دامداری پرداخت و در سال 1358 ازدواج نمود و تا به سن قانونی رسید لباس مقدس سربازی را پوشید و به مدت 10 ماه در ارتش انجام وظیفه كرد.

علی نصرتی در تاریخ 13 دی ماه 1361 با سمت دیده‌بانی در اهواز بر اثر اصابت تركش خمپاره به فیض شهادت نائل آمد و پیكر پاكش در روستای زادگاهش ملوران به خاك سپرده شد.

بخش فرهنگ پایداری تبیان


منبع: : روزنامه جوان