تبیان، دستیار زندگی
«پیمان» فیلم زجر آوری‌ست چراکه فیلمساز برای خلق فضایی رمزآلود و اسرارآمیز که قرار است حس ترس و وحشت را نیز به همراه داشته باشد ، خساست به خرج داده و همانند قطره چکان و آن هم در فواصل نسبتا طولانی اطلاعات را به کام بیننده ریخته که این مسئله جمع بندی و کشف
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کلید یا قفل گمشده؟

نگاهی به فیلم «پیمان»


«پیمان» فیلم زجر آوری‌ است چراکه فیلمساز برای خلق فضایی رمزآلود و اسرارآمیز که قرار است حس ترس و وحشت را نیز به همراه داشته باشد ، خساست به خرج داده و همانند قطره چکان و آن هم در فواصل نسبتا طولانی اطلاعات را به کام بیننده ریخته که این مسئله جمع بندی و کشف ارتباط اطلاعات ارائه شده را بسیار دشوار می سازد . فیلم را می توان به دو بخش آرام و بخش پر تنش و هیجان تقسیم کرد که در 15 دقیقه پایانی با فاش شدن تمام اطلاعات و آشکار شدن ارتباط همه آنچه فیلمساز به بیننده ارائه داده ، هیجان فیلم ناگهان به اوج خود می رسد .

فیلم پیمان

«آنی» که به تازگی مادرش را از دست داده با اصرار خواهرش نیکول برای مراسم خاکسپاری به خانه باز می گردد. ولی پس از ورود به خانه با اوضاع به هم ریخته ای مواجه شده و هر چه تلاش می کند خواهرش را نمی یابد و مجبور می شود به تنهایی مراسم خاکسپاری را برگزار کند . پس از گذشت شش روز از مفقود شدن نیکول در یکی از شبها «آنی» پس از دیدن خوابی عجیب ، بیدار شده و احساس می کند شخصی در خانه است . ابتدا کاردی را برداشته و سپس شروع به گشتن خانه کرده که ناگهان نیرویی او را به اطراف پرتاب می کند . او از خانه گریخته و سراغ پلیس می رود ولی پلیس حرفهای او را باور نمی کند . فیلمساز بدترین شیوه را برای ایجاد کنجکاوی انتخاب کرده و طبق آنچه ذکر شد رویدادهایی مبهم و به ظاهر بی ارتباط با یکدیگر را در بخش اول شاهدیم . برای نمونه ارتباط خواب عجیب ، مرگ مادر ، مفقود شدن نیکول و اتفاقی که پس از خواب برای آنی رخ می دهد به هیچ عنوان مشخص نبوده و بیننده باید منتظر رویدادهای بعدی بماند .

پس از آنکه «آنی» از اداره پلیس باز می گردد برای او عکسی ایمیل شده که در آن زنی به نقطه ای اشاره می کند . در همان شب «آنی» مجدد خوابی عجیب می بیند ؛ پس از بیدار شدن و بررسی نقشه خانه و آشکار شدن اتاقی مخفی در خانه که «آنی» 16سال از آن بی اطلاع بوده است ، دوباره به سراغ پلیس می رود تا به همراه پلیس وقایع رخ داده و مسئله اتاق را حل کند . از دیگر اشتباهات فیلمساز این است که عناصر و رویدادهای زیادی را بدون هیچ مقدمه ای به فیلم تزریق می کند . به عنوان مثال مسئله نقشه و بررسی آن امری‌ست کاملا ناگهانی و یا بعد از آنکه «آنی» به همراه پلیس اتاق مخفی را پیدا می کنند ، بی مقدمه به سراغ دختری می رود که می تواند با ارواح ارتباط بر قرار کرده و از مسائل غیبی خبر دهد.

پس از حضور دختر غیب‌گو و اطلاعاتی که او در اختیار «آنی» قرار می دهد بخش دوم فیلم آغاز شده و رفته رفته ارتباط بین اطلاعاتی که تاکنون به بیننده ارائه شده آشکار می شود . «آنی» در جستجوهای خود پی می برد که همه چیز به گذشته های دور مادرش مربوط بوده و با بررسی وقایع گذشته ارتباط یهودا ، اتاق مخفی و حتی مفقود شدن نیکول و تمام حوادثی عجیبی که تاکنون رخ داده را کشف می کند .

فیلم را می توان به دو بخش آرام و بخش پر تنش و هیجان تقسیم کرد که در 15 دقیقه پایانی با فاش شدن تمام اطلاعات و آشکار شدن ارتباط همه آنچه فیلمساز به بیننده ارائه داده ، هیجان فیلم ناگهان به اوج خود می رسد .

با آنکه سوژه انتخاب شده فرصت خوبی را برای ایجاد غافلگیری و متعاقبا هراس در بیننده ، برای فیلمساز فراهم آورده است اما « نیکلاس مک کارتی» به جز یک پنجم انتهای فیلم هیچ استفاده ای از این فرصت نمی کند . بزرگترین مشکل «پیمان» بخش اول فیلم و شیوه بسیار غلط ارائه اطلاعات و ایجاد ابهام است . در واقع پراکندگی ظاهری رویدادها ، در بخش دوم فیلم به وحدتی در نظام علی و معلولی تبدیل شده و اگر بیننده صبوری به خرج ندهد و بی ربطی ظاهری وقایع را در بخش اول فیلم تحمل نکند به هیچ وجه نمی تواند از فیلم لذت ببرد و چون بخش اول فیلم تقریبا سه پنجم مدت زمان فیلم را در بر گرفته احتمال از دست رفتن صبر بیننده و رها کردن تماشای فیلم بسیار زیاد است.

The Pact

پیمان

محصول 2012

هنرپیشگان : کیتی لوتز ، کاسپر ون دین

نویسنده و کارگردان : نیکلاس مک کارتی

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع:سینمای ایران / مهدی علیپور