تبیان، دستیار زندگی
این سفر تاریخی با سفر جوانی به نام «ماریا» از انگلستان به ایران شروع می‌شود. او همراه كامران از تهران راهی اصفهان می‌شوند تا مهمان خانواده ارنست در یكصد و پنجاه سال قبل باشند. اتفاق‌هایی كه در اصفهان رخ می‌دهد، خط اصلی قصه فیلم را به جلو می‌برد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سفر تاریخی با دوربین عكاسی اِرنست

خانواده ارنست

«خانواده ارنست» تماشاگران خود را به یك سفر تاریخی می‌برد.

این سفر تاریخی با سفر جوانی به نام «ماریا» از انگلستان به ایران شروع می‌شود. او همراه كامران از تهران راهی اصفهان می‌شوند تا مهمان خانواده ارنست در یكصد و پنجاه سال قبل باشند. اتفاق‌هایی كه در اصفهان رخ می‌دهد، خط اصلی قصه فیلم را به جلو می‌برد.

در نگاه اول، خانواده ارنست فیلمی كمدی به نظر می‌رسد، ولی محسن دامادی،  كارگردان فیلم با تأكید بر جدی بودن كار تازه‌اش،  به دوچرخه می‌گوید: «ارنست هولستر» یك عكاس آلمانی‌الاصل بود كه در زمان قاجاریه توسط انگلیسی‌ها استخدام شد تا یك تلگراف‌خانه تأسیس كند.

هولستر سال‌ها در منطقه جلفای اصفهان زندگی كرد و در این مدت با دوربین عكاسی خود، عكس‌های زیادی از جاهای مختلف اصفهان گرفت. این عكس‌ها، خیلی دقیق و روشن، موقعیت اجتماعی اصفهان آن زمان را نشان می‌دهد.

به دلیل اهمیتی كه كشور هند در آن زمان داشت، ایران پایگاه خوبی برای خارجی‌ها بود تا به واسطه آن بر هند تسلط پیدا كنند. هولستر سال‌ها در منطقه جلفای اصفهان زندگی كرد و در این مدت با دوربین عكاسی خود، عكس‌های زیادی از جاهای مختلف اصفهان گرفت. این عكس‌ها، خیلی دقیق و روشن، موقعیت اجتماعی اصفهان آن زمان را نشان می‌دهد. ماریا، شخصیت اصلی قصه فیلم، دارد دكترای معماری  می‌گیرد. او برای دیدن عكس‌هایی كه ارنست در یكصد و پنجاه سال قبل گرفته، سفری به ایران می‌كند و این بهانه‌ای می‌شود تا ما یك سفر تاریخی به اصفهان داشته باشیم.»

«ارنست هولستر» یك عكاس آلمانی‌الاصل بود كه در زمان قاجاریه توسط انگلیسی‌ها استخدام شد تا یك تلگراف‌خانه تأسیس كند. به دلیل اهمیتی كه كشور هند در آن زمان داشت، ایران پایگاه خوبی برای خارجی‌ها بود تا به واسطه آن بر هند تسلط پیدا كنند.

دامادی به این نكته اشاره می‌كند كه قصه فیلم به دلیل حال و هوای تاریخی‌ خود، چندین صحنه فلاش‌بك (بازگشت به گذشته) دارد. این صحنه‌ها توضیح‌هایی در باره ارنست هولستر می‌دهد و تصویری از گذشته اصفهان را به نمایش می‌گذارد.

فیلم‌نامه خانواده ارنست را خود دامادی نوشته است. او در توضیح علت انتخاب این قصه برای فیلم جدید خود، می‌گوید: «پس از خواندن كتاب «اصفهان در یكصد و سیزده سال قبل» آن را پسندیدم. كتاب جذابی بود و عكس‌های داخل آن، مرا به فكر ساخت فیلمی در باره ارنست هولستر انداخت.»

خانواده ارنست

نقش ماریا را در فیلم لاله اسكندری بازی می‌كند. امین زندگانی، مرضیه خوش‌تراش، پوراندخت مهیمن، مهدی طهرانی و جهانبخش سلطانی دیگر بازیگران خانواده ارنست هستند. جمشید مشایخی هم با حضور در یك نقش كوتاه، بازیگر مهمان خانواده ارنست است. مدیریت فیلم‌برداری فیلم را جمشید الوندی به عهده دارد. صحنه‌های مربوط به تهران پیشتر فیلم‌برداری شده و گروه سازنده هم‌اكنون در اصفهان مشغول فیلم‌برداری بقیه قسمت‌های آن هستند. بیشتر صحنه‌های فیلم در اصفهان فیلم‌برداری می‌شود.

دامادی با یادآوری یكی از خاطره‌های پشت صحنه فیلم، می‌گوید: «در این مدتی كه در اصفهان مشغول كار هستیم، خیلی از مردم عادی- حتی آنهایی كه مطالعه تاریخی دارند- از ما می‌پرسند كه آیا فیلم ما براساس كارتون تلویزیونی «دكتر ارنست» است؟ چند روز قبل دانش‌آموزان دوره راهنمایی یك مدرسه در نزدیكی محل فیلم‌برداری ما بودند.

ماریا، شخصیت اصلی قصه فیلم، دارد دكترای معماری  می‌گیرد. او برای دیدن عكس‌هایی كه ارنست در یكصد و پنجاه سال قبل گرفته، سفری به ایران می‌كند و این بهانه‌ای می‌شود تا ما یك سفر تاریخی به اصفهان داشته باشیم.»

یكی از آنها نام فیلم را پرسید و وقتی گفتیم اسم فیلم ما خانواده ارنست است گفت آیا این همان ارنست هولستر است؟ از شنیدن این جمله خیلی لذت بردم. امیدوارم نوجوانان ما در زمینه تاریخ- و به ویژه تاریخ معاصر- مطالعه‌ بیشتری داشته باشند و این كار را با علاقه‌مندی دنبال كنند. در عین حال، امیدم این است كه تماشای این فیلم آنها را به مطالعه بیشتر تشویق كند و باعث شود تا بخواهند چیزهای بیشتری در باره تاریخ گذشته خود بدانند.»

منبع : همشهری

تنظیم برای تبیان : مسعود عجمی