تبیان، دستیار زندگی
مشاور هنری رئیس جمهور در نامه‌ای مجدد به رئیس سازمان صدا و سیما انیمیشن «دست‌های خالی، قلب‌های بزرگ» را در راستای تاكتیك جدید دشمن ارزیابی كرد ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نامه مجدد «شمقدری» به «ضرغامی»

شمقدری

مشاور هنری رئیس جمهور در نامه‌ای مجدد به رئیس سازمان صدا و سیما انیمیشن «دست‌های خالی، قلب‌های بزرگ» را در راستای تاكتیك جدید دشمن ارزیابی كرد .

در نامه‌ آمده است: استكبار جهانی و جریان صهیونیسم فرهنگی كه از بسط و گسترش اندیشه انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی در سطح جهان به ستوه آمده و در هر رویارویی با انقلاب دچار شكست‌های فاحش و بنیان‌كن شده‌اند در صدد آنند از طریق تحریف، تخطئه و تخریب اقدام نمایند.

وی افزوده است:اگرچه سال‌هاست خط تحریف، تمسخر و تخریب ارزش‌ها، نمادها و آرمان‌های انقلاب اسلامی را در دستور كار خود قرار داده‌اند، اما این بار با اتخاذ تاكتیك‌هایی متفاوت تلاش می‌كنند و با دست و توان نیروهای اصطلاحا خودی و یا توسط مراكز، نهادها و دستگاههایی كه خود را جزیی از حركت انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی‌می‌دانند به اهداف خود دست یابند.

به گفته وی دشمنان انقلاب اسلامی چند سالی بود این بازی را در حوزه سیاست و از طریق روزنامه‌های زنجیره‌ای پیاده نمودند كه دوران اصلاحات اوج این تلاش بود و دیدیم كه چه افراد سرشناسی با سابقه جبهه و جنگ و انقلابی گری و یار امام (ره) بودن به میدان آمدند و با قلم و زبان و مقالات و اظهارات خود تیشه به ریشه ارزش‌ها و باورها زدند، این جریان به خواست و اراده الهی و هوشیاری ملت ایران به اهداف پلید خود نرسید، به ناچار چنین تحلیل كردند كه حركتی شتابزده بوده و باید از نتایح زودرس و آنی منصرف شد و كار ریشه‌ای و دراز مدتی را آغاز كرد كه این هدف در حوزه فرهنگ با كار هنری و تولیدات فرهنگی و با صبر و تحمل در یك دوره طولانی‌تر شاید به نتایج خود برسد!

شمقدری در این نامه هشدار داده است: بسیاری از دستگاه‌های فرهنگی و هنری وابسته به نظام در تیررس این اقدامات هستند و صدا و سیما بیش از همه هدف اجرای این تاكتیك است بخصوص كه این سازمان مستقیما زیر نظر رهبری نظام قرار دارد و لذا بیشتر در معرض این بازی خطرناك است و همه هدف من از نگارش نامه سرگشاده قبلی به صدا در آوردن زنگ هشدار بود و انیمیشن «دست‌های خالی، قلب‌های بزرگ» كه در روز دوازدهم تیرماه از شبكه دوم سیما پخش گردید، دقیقا در راستای این تاكتیك جدید دشمن عمل كرده است.

وی با خطاب قراردادن ضرغامی می‌افزاید: جناب آقای ضرغامی، من شك دارم شما كار تولید شده مورد بحث را دیده باشید، انحراف صورت گرفته در بیان داستانی آن كه توهین به ایرانی و باورهای ماست را انكار كنید. بعید است هر ایرانی مسلمان تحمل داشته باشد او را ترسو و دشمنانش را در جنایت از قبل طراحی شده تبرئه و بی‌گناه بداند.

شمقدری تصریح می‌كند: این فیلم برای اولین بار تحریف بزرگی را نشان می‌دهد و می‌گوید آمریكا شیطان بزرگ نیست بلكه شیطانك‌هایی هستند كه انسان را فریب می‌دهند و سربازان و فرماندهان آمریكایی مثل هر كس دیگری فریب خوردند و ناخواسته دست به شلیك دو موشك زدند كه منجر به ساقط كردن ایرباس ایرانی شد.

این كارگردان سینما یادآور شده است: در این جا نمی‌خواهم تحلیل كنم و نشان دهم كه این فیلم با عقاید و اظهارات شیطان پرستان!!‌هم‌خوانی عجیبی دارد كه این بحث مفصلی را طلب می‌كند، اما فارغ از نفوذ عقاید شیطان پرستان، این فیلم نه تنها تصویر جنایتكارانه از آمریكایی‌ها نشان نمی‌دهد كه آنان را از هر اتهام و اقدام ضد بشری مبرا می‌داند. این همان خط جدید و خطرناكی است كه اغاز شده و پخش آن از سیمای جمهوری اسلامی به معنای تایید دستگاه تبلیغی نظام هم می‌باشد!

مشاور هنری رئیس جمهور خطاب به ضرغامی می‌نویسد: جناب آقای ضرغامی، شما بارها نشان داده‌اید كه نسبت به حفظ ارزش‌ها و آرمان‌ها حساس دلسوز هستید، اما این هشدار را می‌دهم كه بعضی مشاوران و مدیران به شما آدرس غلط می دهند و یا حداقل اولویت كاری شما را تغییر می‌دهند.

شمقدری در این نامه با اشاره به اظهارت رئیس سازمان صدا و سیما در خصوص بدحجابی از ضرغامی می‌پرسد: آیا نباید حساسیت و اولویت اصلی شما نسبت به خط تحریف‌ها و تخریب‌ها باشد، چگونه است شما نسبت به پخش یك صحنه بدحجابی واكنش نشان می‌دهید، اما نسبت به تحریف و تخریب یك واقعه مهم تاریخی و یك جنایت مسلم بشری بی‌توجه می‌شوید. این همان آدرس غلطی است كه منجر به این لغزش‌ها می‌گردد.

وی یادآوری كرده است: نامه سرگشاده قبلی من به حضرت عالی یك اقدام فرهنگی بوده، اگر چه بعضی مشاوران و كارشناسان شما ظاهرا آن را اقدامی سیاسی تلقی كرده و سعی كردند به شیوه‌های سیاسی به آن پاسخ دهند كه متاسفانه از ظرفیت پخش شبكه خبر نیز در این راستا سود جستند!

به گفته او این هم مصداقی از مظلومیت عرصه فرهنگ است كه پدیده و اتفاقات حوزه فرهنگی و هشدارهای فرهنگی، در چارچوب تنگ اغراض سیاسی قربانی می‌شود .

بخش دیگر این نامه پاسخ به اظهارات كارگردانان انیمیشن«دست‌های خالی، قلب‌های بزرگ» است كه در پاسخ به نامه سرگشاده قبلی شمقدری نوشته شده است.

شمقدر در این باره می‌نویسد: فیلم‌نامه «دست‌های كوچك، قلب‌های بزر» در سیزده قسمت در سال 1381 نگارش یافته بود كه طبق روال معمول پس از چند مرحله اصلاحات در شورای طرح و برنامه مركز صبا تصویب و طبق قرارداد تسویه حساب شده بود، اگرچه مدعی كامل و بی‌نقص بودن آن نیستم، اما معتقدم آن متن از قابلیت‌های ویژه و جذابی برخوردار است كه هنوز می‌تواند مبنای تولید یك انیمیشن سریالی قرار گیرد.

چندی بعد مطلع شدم ساخت این مجموعه به یك زوج انیماتور (آقای صمیمی‌زاده و خانم عبدی) واگذار شده و بروی روی متن نظرات و اصلاحاتی زده‌اند. ابتدا در یك جلسه خصوصی و سپس در جلسه‌ای با حضور مسوولان فرهنگی و طرح و برنامه مركز صبا، به نقطه نظرات كارگردان انیماتور به شدت اعتراض كردم بخصوص به نقش شیطانك‌ها و حتی یادم هست آمریكایی بودن ناوی كه یك هواپیمای مسافربری ایرانی را مورد هدف قرار می‌دهد، حذف شده بود.

وی می‌افزاید:‌پس از آن كه احساس كردم با دیدگاه‌ها و نظارت مطرح شده به نقطه مشتركی نمی‌رسیم و ادامه بحث هم سودی ندارد، با واگذاری مسئولیت بازنویسی و هرگونه تغییر به مدیران مركز صبا از هرگونه همراهی و پذیرفتن نقشی در بازنویسی عذر خواستم و از آن جلسه تا زمان پخش فیلم كه بیش از پنج سال می‌گذرد، دیگر هیچ اطلاعی از روند كار و اتفاقات بعدی نداشتم.

شمقدری می نویسد: در جایی از نامه آمده است كه با صلاحدید همه مسئولین و هنرمندان وقت قرار شد كه به شكل سمبلیك عمل شود. اولا این مسوولین و هنرمندان وقت! چه كسانی هستند و در ثانی واقعا انیماتورهای این برنامه معتقدند شیطانك‌ها و آن جادوگر بزرگ در ذهن مخاطب بیانگر آمریكاست یا این كه آمریكایی‌ها در این فیلم نقش جداگانه‌ای دارند و اتفاقا شیطانك‌ها و آن جادوگر بزرگ آمریكایی‌ها را از جنایت مبرا می‌كنند!

وی در پایان این نامه كتاكید می‌كند: كسانی كه امروز در آرزوی شكستن قلم من هستند، مطمئن باشید فردا به دنبال شكستن قدم شما خواهند بود. پس بیایید به خاطر همان چند پلانی كه در تكرار پخش این فیلم در روز بعد حذف شد، بار دیگر این فیلم را مورد ارزیابی قرار دهید و اگر قرار نیست اصلاح اساسی بشود، مجدانه می‌خواهم برای ثبت در تاریخ، اسم حقیر از تیراژ فیلم حذف گردد.