تبیان، دستیار زندگی
فرهاد فخرالدینی در مراسم افتتاحیه همایش عبدالقادر مراغه ای که تاریخ 5 خرداد ماه برگزار می شود در خصوص تاثیر آثار و اندیشه های این موسیقیدان صحبت خواهد کرد ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سخنرانی فرهاد فخرالدینی در همایش عبدالقادر مراغه ای

همایش عبدالقادر مراغه ای

فرهاد فخرالدینی در مراسم افتتاحیه همایش عبدالقادر مراغه ای که تاریخ 5 خرداد ماه برگزار می شود در خصوص تاثیر آثار و اندیشه های این موسیقیدان صحبت خواهد کرد.

عضو دبیرخانه همایش عبدالقادر مراغه ای با اعلام این خبر در نشست رسانه ای که صبح امروز در موسسه فرهنگی "نقش جهان" برگزار شد ؛ در خصوص کم و کیف برگزاری این همایش گفت : در این همایش 28 مقاله درباره زندگی و آثار این موسیقیدان به همراه اجرای برخی از آثار منتسب به وی توسط برخی پژوهشگران ایران و خارج از کشورمانند آلمان،آمریکا، تونس، فرانسه و ترکیه ارائه می شود.

وی در ادامه افزود : 28 همایش ذکر شده به همراه دو نشست علمی و در مراغه و کارگاههایی توسط ایرج نعیمایی و حسن بلخاری در زادگاه عبدالقادر برگزار می شود و طبق برنامه ریزی انجام شده ادامه همایش در تهران و در روزهای 7 و 8 در سالن سینما تک موزه هنرهای معاصر انجام می شود و قرار است 22 مقاله در این دو روز نیز قرائت شود.

داریوش طلایی دبیرعلمی همایش عبدالقادر مراغی در خصوص اهمیت برگزاری این همایش گفت : عبدالقادر مراغه ای آخرین عضو از سلسله ای از موسیقیدان ها و نظریه پردازانی است که از فارابی آغاز و طی 500 سال به مراغی می رسد؛ این اندیشمند موسیقی را به صورت علمی مطرح کرده است وآثار او نقش مهمی در علم و فلسفه داشته است در واقع عبدالقادر شخصیتی افسانه ای در حوزه موسیقی است که هم از جهت علمی و هم از لحاظ عملی سرآمد این هنر بوده است و به دلیل تصنیف ها و آوازهایی که داشته در زمان خودش به عنوان موسیقیدان برجسته شناخته شده است.

حسن بلخاری رییس پژوهشکده هنر در این همایش در ادامه گفت : در راستای بزرگداشت و تبیین بنیادهای تئوریک موسیقی ایرانی و اسلامی سومین همایش در حوزه شناخت اندیشمندان ایرانی به عبدالقادر اختصاص دارد و پیش از این در سال 82 همایش صفی الدین ارموی و پس از آن در سال 85 همایش قطب الدین شیرازی برگزارشد وامسال هم همایش مراغه ای را برگزار می کنیم .

نماینده فرهنگستان هنر درادامه به چگونگی تقسیم بندی دربرگزاری همایش هایی از این دست اشاره کرد و گفت : مبنای این تقسیم بندی اهمیت و نقشی است که این سه شخصیت برجسته در هنر موسیقی داشته اند که دراین بین صفی الدین ارموی مقام اول را دارد و پس از آن قطب الدین شیرازی و در پایان عبدالقادر مراغه ای است که بنابر قدمت تاریخی هریک از این بزرگواران همایش هایی در حوزه شناخت زندگی و آثار آنها برگزار شده است.

وی در پایان افزود : عبدالقادر مراغه ای جز اولین کسانی است که متون موسیقایی را به فارسی نوشته است و در همین راستا نقدهای قوی و با پشتوانه ای درباره آثار گذشتگان خود نوشته است در واقع عبدالقادر یکی ازماندگارترین چهره های فرهنگی ، هنری و علمی در حوزه موسیقی است.

منبع : مهر