اعلام رسوایی اخلاقی رئیس بانک جهانی که با حمایت های دولت بوش به این مقام منصوب شده، به دردسر جدیدی برای رئیس جمهوری آمریکا تبدیل شده است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

رسوایی اخلاقی در بانک جهانی

ولفوویتز وشاها ریزا

اعلام رسوایی اخلاقی رئیس بانک جهانی که با حمایت های دولت بوش به این مقام منصوب شده، به دردسر جدیدی برای رئیس جمهوری آمریکا تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر،  به دنبال جلسه کمیته اجرایی بانک جهانی که درباره رسوایی "پل ولفوویتز" رئیس این موسسه برگزار شده بود؛ احتمال برکناری این مقام که رئیس جمهوری آمریکا یکی از حامیان اصلی او به شمار می آید افزایش یافت.

ولفوویتز به اتهام ارتباط با یکی از کارمندان زن بانک جهانی ( شاها ریزا ) و پرداخت بیش از حد حقوق و مزایا به وی مورد بازخواست کمیته اجرایی بانک جهانی قرار گرفته و دراین  جلسه که تا ساعات پایانی شب ادامه داشته و 24 نفر از کارکنان ارشد بانک در آن حضور داشتند، نتیجه حاصله این بود که بهتر است ولفوویتز از سمت خود استعفا دهد وعلاوه بر این تصمیم ،کمیته اعلام کرد که : ولفوویتز باید به سوالات زیادی در این رابطه پاسخ بگوید.

این در حالی است که دولت آمریکا و در راس آنها بوش تلاش بسیار زیادی را برای انتخاب ولفوویتز به عنوان رئیس بانک جهانی انجام داده بودند و برکناری وی از این سمت می تواند سبب وقفه در اقدامات آمریکا در بانک جهانی شود.

بر اساس این گزارش در جلسه روز پنجشنبه کمیته اجرایی بانک جهانی،  ولفوویتز با ارسال نامه ای به این کمیته از اقدام خود در برقراری ارتباط با ریزا و پرداخت بیش از حد حقوق و مزایا به او معذرت خواهی کرده و این درحالی است که کمیته درجلسه پنجشنبه شب خود اقدام ولفوویتز در پرداخت بیش از حد حقوق به ریزا را غیر قانونی خواند و اعلام کرد عواقب این کار متوجه شخص ولفوویتز خواهد بود.

گفته می شود ولفوویتز هم در داخل و هم خارج از بانک جهانی مخالفان زیادی دارد و در پی برملا شدن خبر رابطه وی با یکی از کارمندان زن این بانک، مخالفان او دست به تحرکات جدیدی  برای برکناری وی زده اند.

گزارش ها حاکی از آن است که ولفوویتز در پی برقراری ارتباط با ریزا، حقوق وی را به 200 هزار دلارافزایش داده بود. در همین رابطه ولفوویتز پس از آنکه متوجه وخامت اوضاع به دلیل بر ملا شدن این خبر شده بود در یک کنفرانس خبری حاضر شده و گفته بود : می دانم که کار اشتباهی انجام داده ام از همین رو از تمامی شما معذرت می خواهم.

اما مخالفان ویتز معتقدند وی از اعتماد مشتریان و کارکنان بانک جهانی سواستفاده کرده، بنابراین بهتر است ساکت شده و منتظر پایان تحقیقات در این زمینه باشد.

برخی کارشناسان معتقدند اگر ویتز از سمت خود کنار گذاشته شود رسوایی دیگری برای دولت بوش پیش خواهد آمد، زیرا ولفوویتز از طراحان دکترین حمله آمریکا به عراق در سال 2003 بوده و از حامیان اصلی سیاست های بوش به حساب می آید.

لازم به ذکر است پل ولفوویتز  پیش از انتصاب به عنوان رئیس بانک جهانی سمت های زیادی را در دولت آمریکا بر عهده داشته که برخی از آنها عبارتند از : معاون وزیر دفاع آمریکا در دولت جرج بوش، مشاور وزیر امورخارجه آمریکا در امور آسیای شرقی و اقیانوسیه و رئیس برنامه های سیاسی وزارت دفاع آمریکا و سفیر آمریکا در اندونزی.

شاها ریزا

تبیان:نکته مهمی در خبر رسوایی اخلاقی در بانک جهانی وجود دارد که رسانه های جهان اسلام به آن هیچ توجهی نمی کنند.

مطلب از این قرار است که ولفوویتز رئیس  کنونی بانک جهانی یهودی است در حالی که شاها ریزا که نام اصلی آن "شاها علی رضا" می با شد  مسلمان است. با توجه به پوشش گسترده خبری این رویداد توسط رسانه های غربی ، می توان دریافت که آمریکایی ها در این  ماجرا به دنبال بر کناری ولفوویتز نیستند بلکه در صددند از رابطه غیر اخلاقی یک یهودی با زن مسلمان "قباحت زدایی "کنند.

 حساسیت رسانه های جهان اسلام در مورد  خبر  فوق باید بر این مساله متمرکز می شد.