تبیان، دستیار زندگی

پادشاهی که جسدش در مراسم تدفینش منفجر شد

سرگذشت ویلیام فاتح بسیار شنیدنی است. شاهی که با خشونت زیاد به پادشاهی رسید و سرنوشتی خون‌بار نیز داشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ویلیام فاتح
به گزارش تبیان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شگفتی‌های تاریخ، پدر او رابرت اول نام داشت و از مادری که همسر قانونی شاه نبود به دنیا آمد. تا مدت‌ها به ویلیام حرام‌زاده می‌گفتند. ویلیام فاتح زمانی که هشت‌ساله بود، پدرش را از دست داد و تمامی القاب پدرش به او رسید.
مرگ پدرش نورماندی را به جنگ داخلی سوق داد و او دوران کودکی‌اش را در خون و جنگ سپری کرد. ویلیام فاتح به کمک پسرعمویش مخالفان خود را سرنگون کرد و دستور داد دست‌ها و پاهای مخالفان را ببرند. در سال ۱۰۶۶ میلادی ویلیام به کمک ادوارد توانست تاج‌گذاری کرد و قدرت را با خشونت هر چه بیشتر در دست بگیرد. او در روز کریسمس، تاج‌گذاری کرد.

ویلیام فاتح هیچ‌گاه درون قبر آرام نگرفت و جسد او سه بار هتک حرمت شد. بار اول توسط رومی‌ها، بار دوم توسط انقلابیون فرانسوی و بار سوم توسط مردم خودش. برخی نیز می‌گویند که تعدادی از استخوان‌های ویلیام دزدیده‌شده است. امروزه نیز تنها سنگی بر روی مزار او وجود دارد.


او با فرانسه رابطه‌ای بسیار خوبی داشت و شروع به اصلاحات ساختار حکومتش کرد. او همچنان قوانین و فرهنگ وایکینگ‌ها را وارد سرزمین بریتانیا کرد.
ویلیام فاتح از سال ۱۰۶۹ میلادی حملات زیادی را به نقاط مختلف کشور داشت تا بتواند یاغیان و مخالفان حکومتش را سرنگون کند. با دستور او روستاها با خاکستر یکسان شدند و حتی حیوانات نیز از خشم ویلیام در امان نبودند.
ویلیام بسیار پرخور بود و با افزایش سنش، افزایش وزن نیز پیداکرده بود. در سال ۱۰۸۷، پیشگوی مخصوص او سقوط ویلیام را پیش‌بینی کرد. در آن زمان در فرانسه شورش‌هایی علیه پسر او رابرت، به وقوع پیوسته بود. او نیز دریکی از نبردهایش از اسب افتاد و به‌شدت آسیب دید. او شش هفته را در منطقه روئین گذارند. در کنار او شوالیه‌های وفادارش، وزرا و پیش‌گوهایش بودند.
او در آم زمان اعتراف کرد که در زمان حکومتش کارهای وحشتناک بسیاری انجام داده است. او وصیت کرد که پس از مرگش، اموالش به افراد فقیر و به کلیسا داده شد و از قدرت او برای کارهای خوب استفاده شود. برخی مورخان این مطالب را منکر می‌شوند و می‌گویند بعید است که ویلیام فاتح، این حرف‌ها را زده باشد.
ویلیام در نهم ماه سپتامبر از دنیا رفت. با مرگ او تمامی اطرافیانش از کنار جسدش رفتند و تمامی وسایل او را با خود بردند. در تاریخ آمده‌اند که جسد او برهنه بر روی زمین‌مانده بود. یک شوالیه تصمیم گرفت که برای رضای خدا و شرافت مملکتش، مسئولیت حمل و دفن پادشاه را بر عهده بگیرد.
سفری به طول ۷۰ مایل آغاز شد تا جسد شاه را دفن کنند. بعدازاینکه جسد شاه به شهر رسید، آتش‌سوزی بزرگی در شهر اتفاق افتاد. بعد از مهار آتش، مقامات تصمیم گرفتند که جسد شاه را دفن کنند، اما جسد ویلیام فاتح در درون قبر جای نمی‌گرفت. به علت گرمای زیادی جسد شاه درون قبر ترکید و قسمت‌هایی از بدن او به بیرون از قبر پرتاب شد. ویلیام فاتح هیچ‌گاه درون قبر آرام نگرفت و جسد او سه بار هتک حرمت شد. بار اول توسط رومی‌ها، بار دوم توسط انقلابیون فرانسوی و بار سوم توسط مردم خودش. برخی نیز می‌گویند که تعدادی از استخوان‌های ویلیام دزدیده‌شده است. امروزه نیز تنها سنگی بر روی مزار او وجود دارد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شگفتی‌های تاریخ