تبیان، دستیار زندگی
اد   بر اساس آمار اعلام شده مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه به 21 هزار پرسش دینی پاسخ داده است.  مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم وابسته به شورای عالی حوزه در را...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه به 21 هزار پرسش دینی پاسخ داد

بر اساس آمار اعلام شده مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه به 21 هزار پرسش دینی پاسخ داده است.

مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم وابسته به شورای عالی حوزه در راستای شتاب بخشیدن به نهضت نرم افزاری و تحقق رسالت پاسخ گویی به شهبات دینی و دفاع از حریم تشیع، با پنج معاونت شامل معاونت تحقیقات، ارتباطات و هماهنگی، مطبوعات، رایانه و چاپ و نشر از سال 79 تاسیس طی فعالیت پنج ساله خود تا پایان سال 84 هشتاد و هفت گفتمان را در عرصه های مختلف با حضور شخصیت های دینی، علمی، فرهنگی و سیاسی حوزه و دانشگاه برگزار نموده است.

این نشست ها با عناوینی چون دین و آزادی با حضور آیت الله مصباح یزدی، شبهات دینی و پاسخ های قرآنی با حضور حجت الاسلام قرائتی، نقش روحانیت ون مرجعیت در مقابل استبداد با حضور حجت الاسلام علی دوانی، هرمنوتیك و قرآن با حضور حجت الاسلام هادوی، وظایف روحانیت در دهه سوم انقلاب با حضور آیت الله استادی و ده ها اندیشمند برتر حوزه و دانشگاه برگزار گردیده اند.

در گزارش ارسالی مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه به مركز خبر حوزه آمده است: معاونت تحقیقات این مركز با بهرهگری از محققین و متخصصین مبرز حوزه علمیه قم در گروه های تخصصی قرآن، حدیث، فقه، كلام، دین پژوهی و ادیان و مذاهب، مهدویت،حقوق، سیاست، تاریخ و تربیت و مشاوره پاسخگوی بیش از بیست و یك هزار پرسش بوده است.

بر اساس این گزارش بخش رایانه مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه با هدف پاسخگویی به سوولات و شبهات دینی اقشار مختلف مردم و تبیین معارف اسلامی، اقدام به راه اندازی سایت اندیشه قم به سه بخش شامل، آثار مركز، اطلاع رسانی علمی و خدمات جانبی و عرضه آتن به شبكه اطلاع رسانی، مطالعات حوزه علیمه تهیه می گردد و تاكنون به بررسی دویست و هفتاد و پنج سایت و استخراج 1850 شبهه به 460 مورد آنان پاسخ داده است.

این مركز با بهره گیری از محققان و متخصصان مجرب بیش از 23565 مقاله از 35 نشریه رسمی كشور راه مورد بررسی قرار داده كه حاصل تلاش آنان ارسال 560 نقد برای شبهات مطبوعاتی و هشتادو دو مقاله مستقل به روزنامه بوده است.

خاطر نشان می شود بخش چاپ و نشر مركز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه در طول پنج سال گذشته با تهیه و چاپ، 34 عنوان كتاب و نیز 25 عنوان آماده چاپ و انتشار مجله صباح، نقش مهمی در عرصه های مختلف دینی، علمی و فرهنگی به اقشار مختلف جامعه ایفا نموده است.