تبیان، دستیار زندگی
در تمام کشورها، موضوع استفاده ی بهینه از بین زمان ها که در تابستان معنای بیشتری می یابد اهمیت ویژه ای دارد و نیازمند توجه همه ی تصمیم گیرندگان حوزه ی سلامت خانواده در درجه ی اول، و برنامه ریزی خود خانواده ها برا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه از تابستانمان نهایت استفاده را کنیم ؟

در تمام کشورها، موضوع استفاده‌ی بهینه از بین زمان‌ها که در تابستان معنای بیشتری می یابد اهمیت ویژه ای دارد و نیازمند توجه همه ی تصمیم گیرندگان حوزه‌ی سلامت خانواده در درجه‌ی اول، و برنامه ریزی خود خانواده ها برای کاهش از مشکلات مرتبط با این روزها در درجه دوم است.

بخش خانواده ایرانی تبیان
اوقات فراغت، تابستان، فضای مجازی، خانواده،

اوقات فراغت همیشه یکی از دغدغه های خانواده ها بوده است. بخشی از نگرانی ها به تغییراتی است که در صورت خالی ماندن این اوقات عاید اعضای خانواده می شود. به عنوان مثال، پسرنوجوانی که وقت‌های بی برنامه ای را دارد، ممکن است بخش زیادی از زمان خود را در دنیای مجازی با رفاقت های بی حساب بگذراند و دردسرهای رفتاری را ایجاد نماید. همچنین خانم‌های خانه‌دار، در صورت داشتن فراغت بی برنامه، دچار بی حوصلگی و کلافگی شده و در ایفای نقش‌های مرتبط با خود، دچار مشکل می‌شوند از این رو، در تمام کشورها، موضوع استفاده‌ی بهینه از بین زمان‌ها که در تابستان معنای بیشتری می یابد اهمیت ویژه ای دارد و نیازمند توجه همه ی تصمیم گیرندگان حوزه‌ی سلامت خانواده در درجه‌ی اول، و برنامه ریزی خود خانواده ها برای کاهش از مشکلات مرتبط با این روزها در درجه دوم است.

یک اشتباه

روزهای تعطیل به معنای تعطیل شدن فعالیت و تلاش جهت پیشرفت نیست. ما در هر شرایطی، فرصت‌هایی برای افزودن به مهارت ها، توانایی ها و دانستنی های خود داریم. اوقات فراغت زمانی است که ما کارهای رسمی مانند تحصیل نداریم ولی

روزهای تعطیل به معنای تعطیل شدن فعالیت و تلاش جهت پیشرفت نیست. ما در هر شرایطی، فرصت‌هایی برای افزودن به مهارت ها، توانایی ها و دانستنی های خود داریم

جایگزین‌های دیگری برای آنها برنامه ریزی می کنیم. زمانی که ما نتوانیم جای خالی زمان را پر کنیم، احساس های ناخوشایند سراسر وجود ما را پر کرده و حال و روز ما را بد می کنند. احساس بیهودگی، از دست دادن فرصت ها، احساس کوتاهی و جا ماندن از پیشرفت احساس تکرار و روز مره گی، احساس تهی بودن و احساس اندوه و مانند آن محصول کارخانه‌ی  بیکاری هستند براساس آموزه های دین، جان انسان اگر نهی از برنامه باشد خود به برنامه سازی و اشتغال کاذب و گاهی پر دردسر ره آورده که بهترین مثال آن را در دنیای کنونی می توان وابستگی به شبکه‌های اجتماعی دانست. ذهن ما نیاز به استراحت و آرامش دارد. بخشی از این آرامش از طریق تجربه‌های جدید و یادگیری فنون تازه به سراغ ما می آید. لذتی که ما از یادگیری های تازه و به دست آوردن توانایی های نو به دست می آوریم، بسیار بالا و انرژی بخش است.

چند پیشنهاد

1- رایانه، تلفن همراه و فضای مجازی، دنیایی است که هر دو سوی فرصت‌ها و تهدیدها را با خود به همراه دارد. خانواده‌ای ممکن است از روزهای تعطیل فرزندان خود برای یاددهی مهارت های مرتبط با رایانه استفاده کند و خانواده ی دیگری آنها را به سوی این فضا به عنوان جایگزین فعالیت های مفید سوق داده و به دست خود وابستگی بی هدف به این دنیای بی انتها را فراهم آورد. ممکن است برخی از نوجوانان تنها به جنبه سرگرمی آن توجه کرده و تجربه مشغول شدن با بازی، فیلم، اینترنت و مانند آن را داشته باشند. از آنجایی که نظارت والدین بر دنیای فناوری اصلی مهم است. در این تابستان پیشنهاد می کنم که مهارت‌های جدیدتری از یارانه را یاد بگیرید تا بتوانید به خوبی از ایفای نقش نظارتی خود برآیید و به فرزندان خود هم مهارت های مورد نیاز را یاد دهید تا برای زندگی در دنیای هماهنگ با فناوری آماده شوند. یادگیری تایپ به شکل حرفه ای، آشنایی با محیط وُرد، آشنایی با طراحی در حد اولیه، آشنایی کار با نرم افزارهای کاربردی، آگاهی و فراگیری نحوه‌ی استفاده از نرم افزارهای علمی، بخشی از این پیشنهادها است. البته بازی رایانه ای مناسب و در حد اعتدال هم می تواند بخشی از تفریجات سالم فرزندان ما باشد.

2- فرزندان خود را برای یادگیری مهارت های سفارش دین آماده کنید. مثلاً زمینه‌ی یادگیری شنا را برای آنها فراهم کنید .ورزش شنا، علاوه پُر نشاط و افزایش توانمندی بدنی، مهارتی است که در موقعیت‌های گوناگون به آن نیاز پیدا می کنند. تلاش کنید تا فرزندان‌تان تابستان امسال را با یادگیری این مهارت بگذرانند. کافی است یک دوره ی یک ماهه را به یادگیری بگذرانند و یک عمر از این توانمندی خود لذت ببرند و دعاگوی شما باشند. کسانی که قبلاً این دوره را طی کرده اند، اکنون یک قدم جلوتر حرکت کنند و مهارت نجات غریق را بیاموزند.

3- اگر آپارتمان نشین هم باشید، باز می توانید مهارت پرورش و نگهداری از گل و گیاه را یاد بگیرید. سی دی های آموزشی و کتاب‌های خود آموز زیادی می توانند این مهارت زیبا را به شما یاد بدهند. سرو‌کار داشتن با طبیعت، بهترین ویتامین روحیه ی ماست. اگر حیاط و باغچه در اختیار دارید که لذت بیشتر و مجال بهتری برای دنبال کردن این علاقه را فراهم کرده اید.

4- یادگیری تعمیرات لوازم خانگی، پیشنهاد دیگری است. بارها به دلیل خرابی یک وسیله با سردرگمی اهل خانه و دردسر آنها رو به رو بوده‌اید. الان وقتش رسیده که آستین بالا بزنید و تعمیرات این وسایل و همراه آشنایی با تأسیسات اولیه مکان سکونت خود مانند تعمیر و نصب شیر آلات را فرا بگیرید و خودی نشان بدهید!

لذتی که ما از یادگیری های تازه و به دست آوردن توانایی های نو به دست می آوریم، بسیار بالا و انرژی بخش است

5- در یک باشگاه ثبت نام کنید و ورزش حرفه ای مورد علاقه ی خودتان را شروع کنید. این شروع می‌تواند عمر طولانی داشته باشد و شما سال های آینده خودتان را نیز در کنار این حرفه بگذرانید. در مقیاس حرفه ای، می توانید از این مهارت به عنوان شغ دوم خود در مربیگری و مانند آن استفاده کنید. داشتن ورزش مناسب، بسیاری از بیماری های بدنی و روانی را از ما دور کرده و روحیه ای ثابت به ما می‌دهد.

6- مشاغل خانگی را یاد بگیرید. در کنار خانه داری، کارهایی که می توانید با آن هم به اقتصاد خانواده کمک کنید و هم به ارتقای بهداشت روانی خود فرا گرفته و انجام دهید. این کارهای برای افراد مختلف مثال‌های گوناگونی می تواند داشته باشد. از نوشتن کتاب کاربردی مرتبط با توانمندی‌های خود تا آرایشگری، قالی بافی، خیاطی، و ...

7- از کارهای هنری غافل نشوید. سه ماه تعطیلی فرصت خوبی برای یادگیر هنر مورد علاقه است. برخی به نقاشی و خوشنویسی علاقه دارند وعده‌ای دیگر به گل سازی، مکرومه بافی و ظرافت کاری های زنانه، سلیقه ی خودتان را پیدا کنید و هنرتان را بیازمایید.

8- عضویت در نزدیک‌ترین کتابخانه به محله شما، پیشنهاد دیگری است که می تواند بخش زیادی از آرامش و غنی سازی روزهای تعطیل را به شما هدیه کند.

9- اطرافیان ما تجربه‌ها و مهارت‌های زیادی دارند که حاضرند به ما بیاموزند. فقط کافی است مشتاق باشیم شیرینی پزی، آشپزی، دانستنی‌هایی از دنیای کار، تجربه های اداری و شغلی، مهارت های ارتباطی و اجتماعی، اطلاعات مفید و ... را از آنها دریافت کنیم.

10- انس با مسجد و داشتن برنامه معنوی منظم مانند یک وعده نماز جماعت در روز، انس با محافل مذهبی، شرکت در کلاس‌های کانون های فرهنگی، عضویت در پایگاه بسیج، عضویت در کانون‌های قرآنی و یادگیری فنون قرائت و حفظ قرآن، داشتن دوره مطالعات دینی زیر نظر کارشناس، سفرهای زیارتی و آشنایی با شهرهای ایران و بناهای تاریخی، بازدید از موزه ها و آنچه که با ذهن خلاق خود می‌توانید بیافرینید، از دیگر پیشنهادهای پر کردن اوقات فراغت است.

یادمان باشد اگر برنامه‌ریزی نکنیم، برنامه‌ریزی می شویم و جای خالی با تلویزیون، بازی‌های رایانه ای، پرخوابی، پرخوری، تنبلی و در نتیجه سبدی از احساسات منفی مثال پشیمانی پُر خواهد شد. پس مدیریت این روزها را به دست بگیریم و اقدام کنیم.


منبع : ماهنامه خانواده شاد - هادی ارشاد حسینی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.