تبیان، دستیار زندگی
دو کتاب تازه در زمینه روایت های تصویری و هنر مدرن جدیدترین تازه های نشر در گروه هنرهای تجسمی است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تازه های هنر که در زمستان به بازار آمد

دو کتاب تازه در زمینه روایت های تصویری و هنر مدرن جدیدترین تازه های نشر در گروه هنرهای تجسمی است.

فراوری- بخش هنری تبیان

کتاب تازه هنری

هنر تصویرسازی با ورود به دوران مدرنیته و گسترش صنعت چاپ، از تصویرگری کتب مذهبی خارج و به مصورسازی داستانهای عامه خصوصا برای کودکان پرداخت. امروزه کمیک استریپ، داستان های مصور و مانگاها  بخشی مهم از تاریخ مصورسازی کتب را تشکیل می دهند.

حال به تازگی تاریخ روایت های تصویری در کتاب «کمیک ها، مانگاها، و رمان های مصور» از سوی نشر علمی و فرهنگی منتشر شد.

کتاب «کمیک ها، مانگاها، و رمان های مصور» تاریخ روایت های تصویری اثر رابرت اس.پترسن با ترجمه مهرداد گروسی از سوی نشر علمی و فرهنگی روانه بازار کتاب شد.

کتاب تازه هنری

این کتاب به خاطر تنوع و حجم زیاد اطلاعاتی که در اختیار می گذارد حالت دانشنامه ای دارد، طوری که هر بخش از آن جدای از ارتباطش با دیگر بخش ها هویتی مستقل داشته و حجم عظیمی از اطلاعات در اختیار می گذارد. کتاب به روایت های تصویری هم از منظر فرمی و زیباشناسی و هم از منظر تاریخی، جغرافیایی، اجتماعی، سیاسی و ... نگاه می کند.

به طوری که مطالعه آن دیدی همه جانبه از معنا و مفهوم روایت های تصویری و انواع آن ها، نحوه شکل گیری و پیشرفتشان، عوامل موثر بر آنها و شرایط کنونی و آینده شان در اختیار می گذارد. در واقع همان طور که روایت های تصویری زاییده ترکیبی از تمامی این شرایط هستند، با تشریح همین شرایط است که فهم و درک شان نیز ممکن می شود.

مراسم اختتامیه نمایشگاه آثار هنر مدرن ایران و عرب و رونمایی از کتاب مجموعه آثار به نمایش در آمده در نمایشگاه «دریای آونگان» برگزار می شود.

کتاب از منظر تاریخی، قدیمی ترین روایت های تصویری و نحوه پیشرفت و تبدیلشان به کمیک های امروزی؛ از منظر جغرافیایی، ریشه ها و جایگاه روایت های تصویری در نقاط مختلف جهان از جمله چین، ژاپن، کره، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، و آمریکا؛ از منظر سیاسی، رابطه متقابل آنها با سیاست، حکومت ها و تاثیرات دوسویه آنها بر هم؛ از منظر اجتماعی و فرهنگی، جایگاه آنها در جوامع کهن و معاصر و سیر شکل گیری کمیک های زیرزمینی و بزرگسالانه و ارتباط آنها با سواد و دانش عمومی؛ از منظر تجاری، سیر شکل گیری و تغییر و تحولات کمپانی های کوچک و بزرگ تهیه و نشر کمیک ها؛ از منظر تکنولوژیک، سیر پیشرفت تکنولوژی های چاپ و نشر از نقاشی تا انواع حکاکی و چاپ سنگی و نشر دیجیتال؛ و از منظر زیباشناسی، ارزش های هنری و جایگاه روایت های تصویری و کمیک ها در هنر کلاسیک و مدرن و به خصوص عکس العمل هنر معاصر نسبت به آن ها را مورد بررسی قرار می دهد.

در پایان نیز به نقش مدیوم ها و رسانه های مدرن دیجیتال در خلق، ترجمه، انتشار و بسط و توسعه هر چه تمام تر کمیک های امروزی می پردازد. کتاب در مجموع به دنبال آن است تا نشان دهد تاریخ بهم پیوسته وسیع و عمیقی از هنر روایی در دنیای باستان وجود داشته که تا دوران مدرن نیز ادامه یافته و همچنان نیز ادامه خواهد داشت.

کتال «کمیک ها، مانگاها و مان های مصور» در شمارگان یک هزار نسخه با قیمت 20هزار تومان روانه بازار کتاب شده است.

رونمایی از کتاب «دریای آونگان» در موزه هنرهای معاصر تهران

کتاب تازه هنری

نمایشگاه مجموعه آثار هنرمندان هنر مدرن ایران و عرب با عنوان «دریای آونگان» از روز 18 آبان ماه در گالری های موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح شد و تا روز 10 دی ماه ادامه دارد.

مراسم اختتامیه این نمایشگاه به همراه رونمایی از کتاب مجموعه آثار به نمایش در آمده در این نمایشگاه با حضور هنرمندان و مسئولان فرهنگی - هنری روز سه شنبه 7 دی از ساعت 16 در سالن اجتماعات موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می شود.

کتاب «دریای آونگان» مجموعه آثار هنرمندان مدرن ایران و عرب در دو جلد- بخش اول آثار هنرمندان عرب و بخش دوم آثار هنرمندان ایران - به چاپ رسیده است .

در این مجموعه دو جلدی متن هایی از علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید ملا نوروزی مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، صادق خرازی دیپلمات و پژوهشگر، کریم سلطان کیوریتور نمایشگاه (بخش هنرمندان عرب)، احسان رسول اف مدیر گالری محسن و بنیاد هنری برجیل به چاپ رسیده است.

در این نمایشگاه 40 اثر از آثار هنرمندان ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و 40 اثر از آثار هنرمندان مدرن عرب با همکاری بنیاد برجیل به نمایش درآمده است.


منابع: فارس/مهر