تبیان، دستیار زندگی
سورنا ستاری در دیدار با فیدل کاسترو دیاز بالارت مشاورعالی علمی دولت کوبا درتهران افزود: هرچند بیشتر توانمندی های ایران را در حوزه هسته ای شنیده اند، اما واقعیت این است که پیشرفت های ایران در حوزه های آی تی، آی سی تی، هوافضا، نانو تکنولوژی وبیوتکنولوژی نیز
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایران آزمایشگاه فناوری نانو در کوبا احداث می کند

سورنا ستاری در دیدار با فیدل کاسترو دیاز بالارت مشاورعالی علمی دولت کوبا درتهران افزود: هرچند بیشتر توانمندی های ایران را در حوزه هسته ای شنیده اند، اما واقعیت این است که پیشرفت های ایران در حوزه های آی تی، آی سی تی، هوافضا، نانو تکنولوژی وبیوتکنولوژی نیز بسیارچشمگیر است.

بخش دانش و زندگی تبیان
 آزمایشگاه فناوری نانو در کوبا

سورنا ستاری در دیدار با فیدل کاسترو دیاز بالارت مشاورعالی علمی دولت کوبا درتهران افزود: هرچند بیشتر توانمندی های ایران را در حوزه هسته ای شنیده اند، اما واقعیت این است که پیشرفت های ایران در حوزه های آی تی، آی سی تی، هوافضا، نانو تکنولوژی وبیوتکنولوژی نیز بسیارچشمگیر است.
وی بیان کرد: در گذشته اقتصاد ما تحت تاثیر منابع زیرزمینی بود، زیرا ایران ذخیره اول هیدورکربنی دنیا را دارد و سومین تولید کننده گاز دنیا بعد کشورهای روسیه و آمریکا بوده و چهارمین کشور تولید کننده نفت دنیا است، همینطور ظرفیت بالایی در ایران در زمینه معادن فولاد، سیمان وسایر صنایع مشابه داریم؛ ولی در دولت یازدهم اراده شد که اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد دانش بنیان تغییر کند.
ستاری با اشاره به اینکه درحال حاضرمنابع نفتی درکشور چندان اهمیتی ندارد، گفت: ایران دیگر متکی برمنابع نفتی نیست و آنچه اهمیت دارد استعدادهای جوان کشور است.
وی گفت: درحال حاضر درایران 5 میلیون دانشجو در حال تحصیل هستند و دارای 35 میلیون جوان بین 20 تا 40 سال است و چهارمین تربیت کننده مهندس دنیا هستیم و تعداد مهندسین فارغ التحصیل دانشگاه های ایران معادل آمریکا است که با اتکا به همین نیروی انسانی عظیم بر روی بحث اقتصاد دانش بنیان تمرکز کرده ایم.
وی با اشاره به مدل جدید اقتصادی درکشور، اظهارکرد: استارتاپ ها، پارک های علم وفناوری و سرمایه گذاری خطرپذیرمدل های جدید اقتصادی هستند که در ایران مدنظر قرار گرفته اند، به طور مثال در حال حاضر ایران در حوزه آی سی تی بزرگترین استارتاپ های منطقه را دارد و بازار سال آینده تجارت الکترونیک ما 80 میلیارد دلار خواهد بود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: از دیگر مصادیق توسعه فناوری در ایران می توان به صادرات داروهای بیوتکنولوژیک به روسیه، برنامه مفصل حوزه نانو از دانش آموزی تا دانشگاه و شرکت ها، وجود حدود 160 شرکت در حوزه نانوتکنولوژی، موفقیت های حوزه تصفیه آب و غیره اشاره کرد.
ستاری بیان کرد: ایران آمادگی دارد یک مرکز در کوبا با تمام تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران تاسیس کرده و در قالب یک بسته مشتمل بر خدمات آموزشی مرتبط جهت بهره برداری تجهیزات مذکوربه عنوان هدیه به این کشور تقدیم کند.
به گفته ستاری، در حوزه بیوتکنولوژی با کشور کوبا قراردادهای خوبی داریم و آماده توسعه همکاری های تکنولوژیک در حوزه واکسن و داروهای نوترکیب با این کشور هستیم .
وی بیان کرد: مدل های جدید توسعه در ایران مورد توجه قرار گرفته و از بعضی از این مدل ها در دانشگاه صنعتی شریف و پارک فناوری پردیس وجود دارد که این مدل ها ثروت آفرینی بالایی دارد به نحوی که از همین طریق جوانان زیر 30 سالی داریم که در عرض 5 سال به ثروت زیادی رسیدند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به اینکه بزرگترین شرکت تجارت الکترونیک منطقه در ایران است، گفت: فروش این شرکت در روز به 3 و نیم میلیون دلار رسیده است و از شرکت های مشابه در روسیه نیز بزرگ تر است این در حالی است که این شرکت 6 سال پیش اصلا وجود خارجی نداشت.
وی اظهارکرد: این نوع ثروت آفرینی ها نتیجه اقتصاد جدیدی است که در آینده برای اقتصاد ایران پیگیر آن هستیم.
ستاری بیان کرد: یکی از نقاط ضعف ایران وابستگی به نفت و گاز بود که در حال حاضر این وابستگی به کمتر از 20 درصد رسیده است و با همین روش توانستیم در تحریم ها دوام بیاوریم.

*** همکاری باسابقه علمی ایران و کوبا
فیدل کاسترو دیاز بالارت مشاور عالی علمی دولت کوبا نیزدر ادامه این دیدار، گفت: کشور کوبا در حوزه بیوتکنولوژی تجربه 25 ساله دارد و همکاری ایران و کوبا نیز بسیار با سابقه است و امروز کشور کوبا جایگاه دوم را در آمدهای بیوتکنولوژی در دنیا دارد.
وی افزود: کوبا به دنبال توسعه علم و فناوری است و پیشرفت های خوبی در حوزه فناوری های مرتبط با حوزه کشاورزی داریم.
به گفته کاسترو، در کشور کوبا به یمن تلاش 51 ساله بعد انقلاب، یک مرکز بسیار پیشرفته ای با نام 'سنیک' راه اندازی شد و بسیاری از نخبگان علمی ما دانش آموخته این مرکز هستند.
وی با اشاره به جزییات بیشتر این مرکز، گفت: این مجموعه یک مجموعه پیچیده است برای تولید دارو بر مبنای بیوتکنولوژی که 36 شرکت 22 هزار نیرو و 7 هزار دانشمند و استاد را در خود جای داده است و دو سوم نیازهای دارویی کوبا را پوشش می دهد.
مشاور عالی علمی دولت کوبا تصریح کرد: برای خیلی ها باورکردن این موضوع سخت بود که کوبا سه سال بعد از پیروزی و سه سال پس از مبارزه با بی سوادی به این پیشرفت های چشمگیر برسد که همه این پیروزی ها نتیجه رهبری خوب در کشورمان بود.
کاسترو درخصوص پیشرفت های حوزه نانوتکنولوژی در کشور باکو بیان کرد: از سال 2006 به بعد در چارچوب یک مطالعه بین المللی توانستیم نیازهای نانوی خود را نسبتا برطرف کنیم و اخیرا نیز مرکزی به نام 'مرکز مطالعات پیشرفته' در کشور تاسیس شده است.
وی افزود: در مرحله بعدی قصد داریم تاسیسات نانوتکنولوژی را در کوبا بنیان گذاری کرده و به موازات آن پارک علمی و تکنولوژیک و یک آزمایشگاه مرجع ایجاد کنیم تا برخی تولیدات خود را به منصه تولید و تجاری سازی برسانیم.
مشاورعالی علمی دولت کوبا اظهار کرد: پارلمان کوبا قانونی برای تسهیل سرمایه گذاری دیگر کشورها فراهم کرده است که هدف از تصویب این قانون، ایجاد شرایط مناسب برای ارتباط گرفتن با دیگر کشورها مثل ایران است.
وی با اشاره به شباهت های ایران و کوبا، گفت: هر دو کشور ایران و کوبا کشورهای انقلابی هستند و سالها است با یکدیگر همکاری های نزدیکی دارند و دوستی، وحدت و مودت رهبران دو کشور، مواضع مشترک و تحریم های ظالمانه امپریالیسم این دو کشور را به یکدیگر نزدیک تر کرده است.
به گفته کاسترو، مدل موفقیت و اقتصادی ایران برای کشوری مانند کوبا نیز جذاب بوده و دوست داریم در این زمینه از تجربیات ایران استفاده کنیم، زیرا اعتقاد داریم ایران در زیر فشار تحریم ها توانسته با اتکا به داشته های خود و با رهبری درست و مناسب به پیشرفت های خوبی در عرصه علم و فناوری برسد.
وی افزود: معاونت علمی نیز سردمدار این پیشرفت های تکنولوژیک در ایران است و از هر گونه همکاری با ایران خوشنود شده و با آغوش باز به استقبال هر نوع همکاری با ایران می رویم، همچنین از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به منظور ایجاد مرکز تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران در کوبا به گرمی استقبال می کنیم.



منبع:www.irna.ir

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .