تبیان، دستیار زندگی
یكى از شهداى كربلا، وى غلام سیدالشهدا علیه السلام و ترك زبان بود، تیرانداز و كماندار بود و كاتب امام حسین علیه السلام به شمار مى رفت. قارى قرآن و آشنا به عربى بود. برخى نام او را سلیمان و سلیم هم نوشته اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اسلم ترکی که بود؟

یكى از شهداى كربلا بود، وى غلام سیدالشهدا علیه السلام و ترك زبان بود، تیرانداز و كماندار بود و كاتب امام حسین علیه السلام به شمار مى رفت. قارى قرآن و آشنا به عربى بود. برخى نام او را سلیمان و سلیم هم نوشته اند.

فرآوری: محمد باعزم- بخش تاریخ و سیره معصومین تبیان
ت

اسلم روز عاشورا كه اذن میدان گرفت، این گونه رجز مى خواند: البحر من طعنى و ضربى یصطلى و الجو من سهمى و نبلى یمتلى اذا حسامى فى یمینى ینجلى ینشق قلب الحاسد المبجل. دریا از ضربت نیزه و شمشیرم مى جوشد و آسمان از تیرم پر مى شود، آن گاه كه تیغ در كفم آشكار شود، قلب حسود متكبر را مى شكافد. وى دلاورانه جنگید و بر زمین افتاد. به سپاه كفر حمله كرد و عده زیادی را به جهنم فرستاد كه بعضی از مورخین تعداد كشتگان او را هفتاد نفر بحساب آورده اند.

امام حسین بر بالین چه کسانی رفت؟

امام حسین علیه السلام روز عاشورا بر بالین هفت نفر از دوستان و یارانش پس از آن که در خون پاکشان غلطیدند - حضور یافت، این افراد عبارت بودند از:
1- واضح یا اسلم ترکی که چون شهید شد، امام علیه السلام به بالین او شتافت و دست بر گردن وی کرد و صورت مبارکش را بر صورت خود نهاد: غلام پس از مبارزه ای شجاعانه و کشتن شماری از آن قوم تبهکار، سرانجام بر اثر فراوانی جراحات بر زمین افتاد و با اندک توانی که در بدن داشت، به سوی امام حسین (علیه السّلام) اشاره کرد. حضرت به بالین وی آمد، و دست در گردنش انداخت، و صورت بر صورت او گذاشت. غلام چشم گشوده، با دیدن امام (علیه السّلام) تبسّمی کرد و گفت: «مثل من -سعادتمند- کیست که فرزند رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) صورتش را بر صورتم نهاده است!» و آنگاه به دیدار پروردگار شتافت.

اسلم روز عاشورا كه اذن میدان گرفت، در هنگام جدا شدن روحش از بدن، تبسّمی کرد و گفت: «مثل من -سعادتمند- کیست که فرزند رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) صورتش را بر صورتم نهاده است!» و آنگاه به دیدار پروردگار شتافت.

2- حر بن یزید که چون کشته شد، امام علیه السلام به بالین او رفت و فرمود: تو حر (یعنی آزاده) هستی همان گونه که مادرت تو را به این نام، نامید
3- مسلم بن عوسجه: که چون کشته شد حسین علیه السلام با حبیب بن مظاهر نزد جسد او رفتند و حضرت برایش دعا کرد و فرمود: خدا تو را رحمت کند ای مسلم
4- جون غلام ابوذر؛ که چون شهید شد، امام علیه السلام به بالینش رفت و فرمود: هدایا روی چون را سفید و بوی بدنش را خوش و او را با محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله آشنا گردان.
5-عباس بن علی علیه السلام که چون به شهادت رسید امام علیه السلام نزد او رفت و بر بالینش نشست و فرمود: اکنون کمرم شکست و توانم
کم شد
6- علی اکبر؛ که چون کشته شد، امام علیه السلام بر بالین او ایستاد و فرمود: فرزندم! پس از تو دنیا نابود باد!
7- قاسم بن حسین علیه السلام که چون به شهادت رسید، امام علیه السلام به بالینش شتافت و فرمود: رحمت خدا به دور باد، مردمی که تو را کشتند.


منابع:
1. دانشنامه حوزوی
2. دانشنامه مکتب اهل بیت
3. کتاب کیست مثل من ؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.