تبیان، دستیار زندگی
پیشنهادی که دولت انگلیس برای کاهش آلودگی هوا داده است که شاید برای شهری مثل تهران هم که معضل مشابهی دارد، استفاده شود. دولت انگلیس برای کاهش آلودگی هوا پیشنهاد داده است تا خودرو های برقی در 5 شهر انگلیس اجازه داشته باشند در خطوط ویژه اتوبوس رانندگی کنند و
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برای نجات هوای تهران تلاش کنیم!!

پیشنهادی که دولت انگلیس برای کاهش آلودگی هوا داده است که شاید برای شهری مثل تهران هم که معضل مشابهی دارد، استفاده شود. دولت انگلیس برای کاهش آلودگی هوا پیشنهاد داده است تا خودرو های برقی در 5 شهر انگلیس اجازه داشته باشند در خطوط ویژه اتوبوس رانندگی کنند و حتی در پشت چراغ ها اولویت حرکت داشته باشند.

فرآوری: فاطمه ناظم زاده - بخش اجتماعی تبیان
الودگی هوا

احتمالا برای همه ما عادت شده که در شش ماهه دوم سال، همواره از معضل آلودگی هوا بشنویم و برای نجات هوای آلوده پایتخت، در انتظار قطره های باران باشیم.
اما به نظر می رسد که با این روند، هیچگاه به نتیجه نخواهیم رسید و لازم است این معضل به صورت جدی از جانب مسئولین و مردم، مورد توجه قرار گیرد و همه برای حل آن گام بردارند.
به عنوان مثال با آغاز ماه مهر امسال، پس از جرح و تعدیل های فراوان بود که پلیس با اجرای طرحی با عنوان کاهش، موافقت کرد و قرار شد از آغاز مهرماه، اجرای آن در دستور کار قرار گیرد و بنابراین، به شهروندان اعلام شد که برای دریافت معاینه فنی اقدام کنند؛ موضوعی که افراد بسیاری به نوعی از زیر آن در می روند چون هنوز به این باور نرسیده اند که رفع نقص فنی خوردرو در کاهش آلاینده ها اثر دارد. به این ترتیب این سهل انگاری ها در کنار عدم قاطعیت پلیس در اجرای طرح، موجب شد ، طرح کاهش که اجرای آن از ابتدای مهرماه آغاز شد، در ششمین روز حیاتش متوقف شود. آن هم در شرایطی که قرار بود در سایه اجرای این طرح، غول کهنسال آلودگی هوای تهران از پای درآید!
 
نیمه های تابستان امسال، زمانی که حاضرین در شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور طرح دیگری را مطرح کردند به نام طرح کاهش.

معنای اجرای این طرح، برچیدن بساط طرح تردد زوج و فرد و طرح ترافیک ویژه مناطق آلوده مرکزی پایتخت بود، اما ندید گرفتن یک نکته مهم و کلیدی، موجب شد، پلیس با اجرای این طرح جایگزین موافقت نکند و ماجرا وارد فاز اظهار نظرها و مخالفت ها در سطح رسانه ها شود

آن گونه که در آن نشست درباره طرح جایگزین سخن به میان آمد، LEZ  ایده ای نوین بر پایه برخی طرح های ترافیکی به اجرا درآمده در برخی کشورهای جهان بود که بر اساس آن، قرار بود خودروها از نظر فنی ارزیابی شده و بر پایه نتایج این ارزیابی، در چند گروه دسته بندی شوند؛ به این صورت که خودروهای کمتر آلاینده در یک گروه قرار گیرند، خودروهای آلاینده در دسته ای دیگر و خودروهای با آلایندگی متوسط و خودروهای پاک نیز در دسته بندی های جداگانه ای جای گیرند و سرانجام بر اساس این دسته بندی ها، محدوده ای که اجازه تردد در آن را به دست خواهند آورد، مجزا شود.

معنای اجرای این طرح، برچیدن بساط طرح تردد زوج و فرد و طرح ترافیک ویژه مناطق آلوده مرکزی پایتخت بود، اما ندید گرفتن یک نکته مهم و کلیدی، موجب شد، پلیس با اجرای این طرح جایگزین موافقت نکند و ماجرا وارد فاز اظهار نظرها و مخالفت ها در سطح رسانه ها شود.
اشکالی که ناشی از تمرکز طراحان طرح کاهش بر مسائل آلودگی محیط زیست و غافل شدن از ویژگی های کنترل میزان ترافیک طرح های قبلی بود؛ به این معنا که بر اساس طرح کاهش، اگر همه خودروها در دسته پاک قرار گیرند، خواهند توانست در همه جای شهر تردد کنند که با توجه به ظرفیت کم معابر ترافیکی شهر، زندگی در تهران را مختل خواهد کرد؛ بماند که بعید به نظر می رسد خودروهای حمل و نقل عمومی در دسته خودروهای پاک قرار گیرند و بتوانند به مناطق مرکزی شهر دسترسی یافته و در جابجایی مردم نقش ایفا کنند. که البته به نظر می رسد همین وسیله های حمل و نقل عمومی سهم زیادی در آلودگی هوا دارند به دلیل فرسودگی و عدم معاینه فنی اصولی و درست. 
بدین ترتیب به نظر می رسید که اجرای این طرح به بن بست خواهد رسید تا اینکه طراحان بخش هایی از آن را موقتا کنار گذاشتند تا رفع مشکل شود. به این صورت که دسته بندی خودروها کنار گذاشته و صرفا بر معاینه فنی خودروها متمرکز شدند؛
این گونه بود که پلیس با اجرای طرح کاهش موافقت کرد و قرار شد از ابتدای مهرماه، اجرای آن در دستور کار قرار گیرد و بنابراین به شهروندان اعلام شد، برای دریافت معاینه فنی اقدام نمایند، اما مگر می شود پای ما ایرانیان در میان باشد و کارها به روزها و ساعات آخر واگذار نشود؟!
این یعنی باور نداریم که هر یک از ما سهم مهمی در بهبود هوای پایتخت داریم که اگر این باور برای ما درونی شده بود، هیچگاه کار را به دقیقه آخر موکول نمی کردیم که به دلیل ازدحام زیاد، پلیس ناچار به اعلام توقف طرح کند.

الودگی هوا

طرحی که قرار بود سهم هوا در ریه های پرجمعیت ترین شهر کشورمان را افزایش دهد اما کاهش بندها و ماده هایش هم نتوانست عمری بیشتر از شش روز برایش به ارمغان آورد و جلوه جدیدی از آزمون و خطای مسئولان را هم به رخ همگان کشید!
دوباره اما خبر تازه یا بهتر است بگوییم پیشنهادی تازه در راستای کاهش آلودگی هوای تهران شنیده ایم.
پیشنهادی که دولت انگلیس برای کاهش آلودگی هوا داده است که شاید برای شهری مثل تهران هم که معضل مشابهی دارد، استفاده شود.
به گزارش تبیان به نقل از خبرآنلاین؛ دولت انگلیس برای کاهش آلودگی هوا پیشنهاد داده است تا خودرو های برقی در 5 شهر انگلیس اجازه داشته باشند در خطوط ویژه اتوبوس رانندگی کنند و حتی در پشت چراغ ها اولویت حرکت داشته باشند.
سازمان محیط زیست انگلیس که برنامه دارد بیرمنگام، لیدز، ناتینگهام و ساوتهمپتون به مناطق سالمی از لحاظ شاخص کیفیت هوا برسند. چندی پیش و با شدت آلودگی هوا در انگلیس، اعلام شد آلودگی هوا منجر به مرگ سالانه 50 هزار نفر در این کشور می شود و 27.5 میلیارد پوند خسارت وارد می کند.
یکی از برنامه ها برای کاهش آلودگی هوا استفاده از خودروهای برقی است تا میزان دی اکسید نیتروژن این 5 شهر کاهش یابد. چون این خودروها به طور مستقیم هوا را آلوده نمی کنند.
رئیس سازمان محیط زیست انگلیس در همین رابطه گفته بود: ما باید جلوی آلوده شدن هوا را بگیریم و داشتن شهرهایی که هوای پاک دارند منجر به پیشرفت مردم در خانه و محل کار می شود.
به همین منظور در پیش نویس طرحی که مسئولان این کشور به هدف کاهش آلودگی هوا منتشر کرده اند نوشته شده است که مسئولان داخلی انگلیس باید به مردم انگیزه دهند تا از خودروهای برقی استفاده کنند.
سخنگوی سازمان محیط زیست انگلیس گفت که این انگیزه ها می تواند اقداماتی مانند ارزان کردن قیمت پارکینگ ها، اجازه عبور از خطوط ویژه اتوبوس ها و اولویت داشتن عبور از چراغ ها برای خودروهای برقی باشد.
دولت انگلیس هم می گوید می خواهد تا سال 2020 قانونی تصویب کند که شهرهای که همچنان اتوبوس، کامیون و تاکسی های فرسوده دارند، جریمه پرداخت کنند.
سازمان حمل و نقل انگلیس هم اعلام کرده است که 35 میلیون پوند برای افزایش خودروهای برقی تاکسی ها و جذب مردم به اسکوتر برقی هزینه می کند.
ای کاش شاهد حضور این ماشین ها در تهران باشیم. خودروهایی که اغلب در ابعادی کوچک طراحی شده اند و نهایتا دو سرنسین ظرفیت دارند و اتفاقا برای مردم تهران که علاقه خاصی به تک سرنشینی دارند، مناسب به نظر می رسند. ضمن اینکه مطمئنا اگر چنین وسیله ای به تهران بیاید، عده ای از آن استقبال می کنند، به شرطی که با تسهیلات دولتی همراه باشد که اگر این امر نه چندان سخت و پیچیده، محقق شود، کمک قابل توجهی به بهبود هوای پایتخت خواهد کرد.


منبع: خبر انلاین ، ایسنا