تبیان، دستیار زندگی
کسب آرامش و احساس رضایتمندی، از مهم ترین نیازهای انسان و عامل حرکت و تلاش او در مسیر زندگی است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آرامشم آرزوست

آرامش

اما چگونه می‌توان با یك برنامه‌ریزی مناسب، این آرامش و رضایتمندی را تجربه كرد؟ امیرالمومنین، حضرت علی(ع) در حكمت 390 نهج‌البلاغه شریف می‌فرمایند: «بر مؤمن لازم است كه شبانه‌روز خود را به 3 قسمت تقسیم كند: قسمتی را برای راز و نیاز با خدا، قسمتی را برای امرار معاش و تأمین زندگی و قسمتی را هم برای بهره‌برداری از لذت‌های حلال و نیكو». در بیان حضرت امیر، 3 موضوع اساسی مطرح شده كه اگر به‌ترتیبی كه حضرت به آن اشاره فرموده‌اند، در زندگی خود به آن اولویت‌دهی كنیم، مطمئنا زندگی بسیار شیرینی خواهیم داشت.

اول، راز و نیاز با خداوند كه بنا به نص صریح قرآن «الا بذكرالله تطمئن‌القلوب»، اساسی‌ترین مایه تسكین و اطمینان قلب و جان آدمی است و درصورت شكل‌گیری صحیح آن، نوع و شكل نگاه آدمی به 2 موضوع بعدی هم كامل‌تر خواهد بود.

دوم، تلاش و كوشش برای امرار معاش و تأمین زندگی و كسب روزی حلال كه لازمه قوام زندگی است و اصل اساسی در آن یاد همیشگی خداوند و حفظ تعادل در این بخش است چرا كه اگر بدون یاد خدا باشد، حتما به مسیر كسب روزی غیرحلال كشیده خواهد شد و اگر از مسیر تعادل، یعنی «اكتفا به تأمین زندگی» خارج شود، به تجمل‌گرایی، حرص، تكاثر و... منجر می‌شود.

موضوع سومی هم كه حضرت‌امیر(ع) به آن اشاره فرموده‌‌اند، بهره‌برداری از لذت‌های حلال و نیكو است كه می‌تواند شادابی و احساس خوشی را برای انسان به ارمغان بیاورد. توجه به این نكته نیز در جای خود بسیار حائز اهمیت است چرا كه بدون آن، ممكن است افراد با برداشت‌های غلط از دین، صرفا به زهد و رهبانیت بپردازند و به این ترتیب نیز از حد تعادل خارج شوند و زندگی را برای خود و اطرافیان دشوار كنند.

كلام حضرت امیر(ع) نقشه راهی را برایمان ترسیم می‌كند كه اولا مسیر اصلی بندگی را بشناسیم و خط اصلی را گم نكنیم و ثانیا در این مسیر به بهترین شكلی كه خداوند متعال برای ما می‌پسندد زندگی كنیم و در سایه بهره‌گیری از نعمت‌ها و الطاف او همیشه آرام باشیم.



همشهری انلاین

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.