تبیان، دستیار زندگی
من در بخش رقابتی جشنواره است مازیار میری در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "پاداش سکوت" از نحوه برخوردها برای فعالیت در این ژانر گله و اعلام کرد به او تهمت زده‌اند فیلم دولتی می‌سازد. میری که امسال برای نخستین بار ژانر...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

"پاداش سکوت" آخرین حضور من در بخش رقابتی جشنواره است


مازیار میری در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "پاداش سکوت" از نحوه برخوردها برای فعالیت در این ژانر گله و اعلام کرد به او تهمت زده‌اند فیلم دولتی می‌سازد.

میری که امسال برای نخستین بار ژانر دفاع مقدس را با "پاداش سکوت" تجربه کرده، روز شنبه 21 بهمن در نهمین روز جشنواره فیلم فجر در سینما فلسطین گفت: "خیلی ها حضور در عرصه تولید آثار دفاع مقدس را مخصوص عده ای خاص می دانند و حضور من در این ژانر را نامناسب و نامبارک دانستند. این گروه به من می گفتند نباید وارد این عرصه شوم. باید به اصطلاح چراغ خاموش حرکت کنم و در این زمینه فعالیت نداشته باشم. از ابتدای کار به من تهمت زدند که فیلمساز دولتی و سفارشی ساز هستم و به گونه ای از فیلم من حمایت شده. از سویی به دلیل اینکه یکی از دست اندرکاران وزارت ارشاد کتابی را که فیلم بر اساس آن ساخته شده دوست ندارد، از من خواست فیلم ساخته نشود."

وی ادامه داد: "گرفتن پروانه ساخت فیلم حدود هشت هفته طول کشید و برخی از آنها که از مضمون اثر آگاهی داشتند، بر این اعتقاد بودند که این فیلم روحیه جنگ طلبانه مردم ایران را از بین می برد. آنها به من اعتماد نمی کردند و قصد همکاری با کارگردان دیگری را داشتند. این فیلم به همت تهیه کننده پیش رفت و با همکاری و خلوص نیت همکاران تولید به نتیجه رسید. من به همه آنهایی که به من تهمت زدند، این توصیه را دارم که قبل از انجام کار همدیگر را مورد قضاوت قرار ندهیم."

این کارگردان درباره نحوه داوری فیلم در جشنواره فیلم فجر توضیح داد: "16 بهمن زمانی که جشنواره در حال برگزاری بود، یکی از داوران جشنواره اعلام کرد فیلم جایزه نمی گیرد. باید بگویم مسئله مهم برای من ساختن فیلم است و من جایزه خود را از مردم هنگام اکران عمومی خواهم گرفت. جالب است بدانید برخی فیلمسازان برای شرکت نکردن در جشنواره با هم رقابت می کنند. از هم اکنون اعلام می کنم این آخرین حضور من در بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر است. باز هم تاکید می کنم پیش از هر اتفاقی همدیگر را مورد پیش داوری قرار ندهیم و در جهت اصلاح همدیگر فعالیت کنیم. من همچنان اصرار دارم که عنوان فیلم "من قاتل پسرتان هستم" باشد و از ساختن فیلم خوشحال هستم."

محسن علی اکبری تهیه کننده "پاداش سکوت" در این نشست گفت: "متاسفانه افراط و تفریط و تحجرگرایی در داوران امسال جشنواره فجر دیده شد. عوامل دست اندرکار تولید در این فیلم زحمت زیادی کشیدند و خیلی تلاش کردند. مدیران ما دچار فقر فرهنگی هستند و متاسفانه مدیر فرهنگی کم داریم که برای فرهنگ تصمیم بگیرد. من این موضوع را با جرات و به روشنی اعلام می کنم."

پرویز پرستویی در پاسخ به تکراری بودن نقش خود اظهار داشت: "ایرادی ندارد که من یک نقش را تکرار کنم. در تمام کشورهای جهان که به نوعی با جنگ درگیر بودند یک روز را برای بزرگداشت شهدای جنگ و افرادی تعیین می کنند که به نوعی در آن حضور داشته اند. من تمام شخصیت هایی که تاکنون در عرصه سینما، تلویزیون یا تئاتر ارایه کرده ام را به مفهوم واقعی دوست دارم. من هیچ علاقه ای به بحث درباره داوری جشنواره فجر ندارم. زیرا این موضوع مسئله چندان مهمی نیست. من برای جایزه گرفتن و مشهور شدن کار نمی کنم. فقط می خواهم این کار دیده شود."

والی که نقش پدر یحیی را بازی می کرد راجع به حضور خود در این فیلم گفت: "من نخستین کار سینمایی ام را با فیلم "گاو" شروع کردم. من بازیگرم و می خواهم کار خوبی ارایه کنم. به نویسنده و کارگردان این فیلم که با همدلی کار کردند تبریک می گویم و خوشحالم از اینکه با این قصه هماهنگ شدم."

پریوش نظریه درباره بازی خود در "پاداش سکوت" عنوان کرد: "من فیلم را امروز برای نخستین بار به صورت کامل دیدم و شرمنده شدم که با وجود بازیگران سرشناس و توانای فیلم، من به عنوان یکی از نامزدهای دریافت جایزه بهترین بازیگر در جشنواره امسال معرفی شدم."

منبع : مهر