تبیان، دستیار زندگی
رسیدن به محصولات فضایی کشور، از راه تامین داخلی، این مهم را محقق می کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ساخت ماهواره بومی نشانه بارز توجه به اقتصاد مقاومتی

رسیدن به محصولات فضایی کشور، از راه تامین داخلی،  این مهم را محقق می کند.

بخش دانش تبیان

ماهواره

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینکه ساخت ماهواره بومی از نشانه های بارز توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی است گفت: رسیدن به محصولات فضایی کشور، از راه تامین داخلی،  این مهم را محقق می کند.
به گزارش تبیان و به نقل از مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقل از تماس نیوز؛ دكتر حداد پور با اشاره به نامگذاری امسال مقام معظم رهبری، به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اشاره كرد و گفت: این مهم، تلاش ما را برای رسیدن به محصولات فضایی مورد نیاز كشور، دو چندان می كند تاكمترین میزان وابستگی را به دنیا داشته باشیم و استفاده حداكثری از ظرفیت ها را لحاظ كنیم.

وی با اشاره به اینكه در چند حوزه می توانیم كار كنیم ادامه داد:اولین حوزه تامین ماهواره های سنجشی و مخابراتی است و در فازهای بعد، تامین سیستم های جانبی كه خدمات مورد نیاز وزارت ارتباطات را فراهم می كند

رئیس پژوهشگاه فضایی با بیان اینكه امیدواریم با استفاده از محصولات هوا و فضا، نیازهای كشور را پوشش دهیم افزود: در بعد ماهواره یكی از فعالیتها، قرار دادن و عملیاتی كردن آن در فضا هم در مسیر داخل و هم مسیرخارجی مدنظر است .

حدادپور با اشاره به اینكه قراردادن ماهواره در مدار ، سرمایه گذاری سنگینی را به دنبال خواهد داشت:  افزود:  به حمدالله كشور در این حوزه وارد فعالیت شده است و برای حامل هایی كه در كشور وجود دارد برنامه خوبی در نظر گرفته شده است.

وی با تاكید بر اینكه پروژه های ماهواره های سنجشی - مخابراتی در حال انجام است، افزود: این ماهواره ها به سفارش سازمان فضایی ایران ساخته می شود

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه آیا در بعد فضایی می توان كارآفرینی ایجادكرد، افزود: شاید به صورت مستقیم، كارآفرینی نداشته باشیم ، اما به صورت غیر مستقیم در حوزه تامین اینترنت از طریق ماهواره های مخابرات فضایی بتوانیم در این حوزه نقش داشته باشیم.

وی همچین تامین ماموریت های این پژوهشگاه را از طریق شبكه پیمانكاران در این حوزه یكی از روش های ایجاد كارآفرینی در این حوزه معرفی كرد و ادامه داد: ایجاد شركت های دانش بنیان می تواند به حوزه كارافرینی كمك كند.

حداد پور در پاسخ به سوالی كه برخی معتقدند، پژوهش فضایی در كشور روند روبه رشدی ندارد،گفت: پژوهش در این حوزه دیربازده است اما كم بازده نیست؛ باید در این زمینه، صبر تحقیقاتی و علمی داشته باشیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار كرد: در دنیا پژوهشگر معرفی نمی كنند، بلكه محصولات فضایی را معرفی می كنند و ما نیز باید بتوانیم محصولات و خدمت فضایی را افزایش داده و به نیازهای مردم پاسخ دهیم.

وی درباره محصولات ارائه شده در سال 94 گفت: یكی از این محصولات ماهواره SRI1 بود كه به عنوان محصول میانی مطرح شد و پس از آن موتوركروی فضایی كه گام خوبی در راستای دستیابی به فناوری های است كه در آینده برای ماهواره های مخابراتی نیاز داریم .

رئیس پژوهشگاه فضایی تصریح كرد در سال 95، دو دستاورد مدنظر ما است كه یكی ماهواره ناهید 1 به سفارش سازمان فضایی و دیگری سامانه مخابراتی بالنی است كه انشاء الله به دنبال آن هستیم كه تا انتهای سال قسمتی از ان عملیاتی شود.

وی در خصوص شناسایی نخبگان در حوزه فضایی گفت: فارغ التحصیلان در رشته های مرتبط هوا و فضا، مكانیك ، برق افرادی هستند كه یا مستقیم در بازار كار به ما وصل می شوند یا از طریق شركتهای دانش بنیان به فعالیت می پردازند كه لازم است ما بتوانیم از این ظرفیت ها نهایت استفاده را داشته باشیم.

حدادپور با اشاره به اینكه در صدد گسترش تعاملات با دانشگاهها هستیم، افزود:  به دنبال آن هستیم كه تعامل زیرسیستم های پژوهشگاه با دانشگاهها، پررنگ تر شود.

رئیس پژوهشگاه فضایی بر لزوم افزایش دانش مردم در حوزه فضایی تاكید كرد و گفت:  یكی از شاخص هایی كه باعث ایجاد غرور ملی می شود موفقیت های فضایی است و اگر مردم این مهم را بشناسند این امر به نحو شایسته تر محقق می شود.

حدادپور به ظرفیت های پسابرجام اشاره كرد و گفت: امیدواریم امكان همكاری با كشورهای صاحب فناوری پرتاب،  فراهم شود و بتوانیم بعضی از ماهواره هایی را كه در مسیر داخل ظرفیت لازم برایشان وجود ندارد، با همكاری طرف های خارجی،  پرتاب كنیم.