تبیان، دستیار زندگی
رئیس مرکزتحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به حضور قوی آمریکا در منطقه گفت : به طور مثال در افغانستان،پاکستان و یا سواحل دریای عمان، حضور فعال و پر رنگی دارند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

برنامه انتقال تروریست ها به شرق ایران

رئیس مرکزتحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به حضور قوی آمریکا در منطقه گفت : به طور مثال در افغانستان،پاکستان و یا سواحل دریای عمان، حضور فعال و پر رنگی دارند.

بخش سیاست تبیان

داعش

رئیس مرکزتحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به حضور قوی آمریکا در منطقه گفت:به طور مثال در افغانستان،پاکستان و یا سواحل دریای عمان، حضور فعال و پر رنگی دارند.

به گزارش تبیان به نقل از خبرنگار مهر، سردار وحیدی رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی صبح امروز سه شنبه در همایش ملی آمایش دفاعی امنیتی مناطق کویری و بیابانی ایران، اظهار داشت: موضوع کویر و بیابان از ابعاد مختلفی قابل بررسی است و باید نگاه جامعی به این موضوع داشت.

اصل خودکفایی و خوداتکایی دفاعی در مناطق بیابانی و کویری نکته دیگری است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی گفت: ما در خصوص آمایش دفاعی امنیتی صحبت می کنیم و در حوزه دفاع و امنیت ذهن ابتدا متوجه تهدید می شود.

وحیدی با اشاره به دشمنی و نیات خصمانه دشمنان علیه ما گفت: عده ای هم نیات خصمانه دارند و هم این نیات را اعلام می کنند. هم اقدام می کنند و این امر هم در سطح منطقه و هم فرامنطقه ای وجود دارد. پس چنین تهدید خارجی را داریم و توهم نیست.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی گفت: اینکه دشمنان می توانند کاری کنند یا نه بحث دیگری است. اما اینکه ما چه کنیم که آنها نتوانند نیات خود را عملی کنند این نکته مهمی است.

وی افزود: مساله دیگر اینکه ما با جریان تروریستی مواجه هستیم که سرزمین دارد، پول دارد، حکومت دارد و شاهدیم که در روزهای اخیر پیشنهاد شد که این گروه را به عنوان گروه تروریستی معرفی کنند اما امریکا، فرانسه و انگلیس اجازه ندادند.

وحیدی تاکید کرد: ما گزارش های دقیقی داریم از کمک های آمریکایی ها به داعش در جبهه سوریه و عراق.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به وجود پایگاه های حضور دشمن در منطقه افزود: مساله دیگر حضور قوی امریکایی ها در منطقه است. به طور مثال در افغانستان و پاکستان و یا سواحل دریای عمان که یکی از مناطقی است که نقطه ورودی اقدامات احتمالی دشمن در آن پیش بینی می شود.

وی ادامه داد: تلاش دشمن سوار شدن بر گسست های فرقه ای و مذهبی است و در کنار آن شاهد عدم ثبات سیاسی و امنیتی در منطقه آسیای غربی هستیم و ناپایداری جدی را در این مناطق داریم.

وحیدی گفت: گسترده شدن آوردگاه نبرد که به معنی این است که لزوما محیط محدودی نیست و گستردگی فراوانی دارد و همچنین نزدیک شدن استراتژی، تاکتیک و عملیات در کنار رشد حوزه تکنولوژی که جنگ های نوین را افزایش داده و خود دامنه وسیعی دارد. اینها از موضوعاتی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: اول اینکه باید بتوانیم دفاع استراتژیک داشته باشیم و برای آن لازم است که عمق استراتژیک داشته باشیم و قابلیت گسترش و ایجاد لایه های دفاعی متعدد را داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی اضافه کرد: مساله دیگر اینکه باید واکنش انعطاف پذیر و تحرک خوب و سریعی داشته باشیم.

وی افزود: یکپارچگی سرزمین موضوع دیگری است که با توجه به آن نباید اجازه داد که بتوان سرزمینی را از سرزمین های دیگر جدا کرد.

وحیدی اظهار داشت: سرعت و فوریت پاسخ به تهدید نکته دیگری است. تهدید که شروع می شود باید کاملا آماده پاسخ سریع باشیم.

وی افزود: اصل خودکفایی و خوداتکایی دفاعی در مناطق بیابانی و کویری نکته دیگری است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به لزوم ساماندهی بسیج و مشارکت عمومی افزود: از آنجا که دفاع ما مردمی است باید نقش و حضور مردم در مناطق بیابانی و کویری خیلی جدی مورد توجه قرار گیرد.

وحیدی موضوع پدافند غیرعامل را هم در زمینه بحث بیابان و کویر مهم ارزیابی کرد.

وی افزود: مدیریت هدفمند و هوشمند سرزمین در کنار افزایش چگالی سکونت مردم در مناطق بیابانی و خالی از سکنه می تواند در دستور کار باشد.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی با اشاره به اینکه در اسلام سه نوع تمدن وجود دارد، گفت: ما تمدن اسلامی ٓایرانی، اسلامی-عربی و اسلامی-عثمانی را داشتیم که امروز آن دو تمدن اخیر دیگر تمدن به حساب نمی آیند و خودشان هم به این موضوع معترفند.

وی ادامه داد: تنها تمدن مطرح امروز تمدن اسلامی-ایرانی است که هم سابقه دارد و هم واقعیتی است انکارناپذیر، بنابراین ما باید به دنبال تحقق تمدن نوین اسلامی باشیم که برخی از زیرساخت های آن نیز تحقق پیدا کرده و برخی نیز در حال تحقق است.

وحیدی با اشاره به اینکه ایران در چشم انداز خود منطقه آسیای غربی را مدنظر قرار دارد افزود: آسیای غربی با تعریف ایران شامل ۲۵ کشور است و آسیای میانه هم جزو این منطقه است و مساله ای که وجود دارد موضوع پیوند استراتژیک با مناطق دیگر است. یعنی اینکه بتوانیم با دیگر مناطق اطراف پیوند استراتژیک داشته باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی گفت: مساله دیگر بعد جمعیت است. ایران پایین ترین نرخ رشد جمعیت را در بین کشورهای اسلامی دارد.

وی با انتقاد از اینکه برخی ادعا می کنند که کشور ما قابلیت پاسخگویی به جمعیت بیشتر را ندارد افزود: بر اساس گزارش سازمان بین المللی فائو، ایران تا سقف ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت را می تواند تامین تغذیه کند.

وحیدی افزود: در افقی که رهبری انقلاب گفته اند ۱۵۰ میلیون جمعیت تالیف شده که باید زیرساخت های لازم برای این میزان جمعیت در کشور را فراهم کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی اضافه کرد: عدم تعادل جدی در مناطق بیابانی نسبت به مناطق دیگر وجود دارد که باید به صورت جدی بررسی شد چون این موضوع عدالت اجتماعی را بر هم می زند و مشکلات امنیتی به وجود می آورد و باید برای حل و فصل آن فکر بیشتری کرد.

وی افزود: نکته دیگری که باید مدنظر قرار داد هویت است. ما سه هویت در ایران داریم؛ هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی.

وحیدی ادامه داد: هویت انقلابی ما پس از پیروزی انقلاب شکل گرفت و با توجه به تنوع قومی و مذهبی موجود در کشور نباید اجازه بدهیم گسست های فرقه ای و مذهبی مورد استفاده دشمنان قرار گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی افزود: همواره دشمنان به روی جنگ های فرقه ای حساب ویژه ای باز کرده اند.

وی اضافه کرد: نگاه ما به مناطق کویری و بیابانی  باید یک نگاه همراه با تقدس باشد. اینها همه نعمت است و محبت الهی.

وحیدی ادامه داد: ۹۰ درصد سرزمین ما خشک است و باید نگاه خودمان را به این سرزمین از باب فرصت ویژه معطوف کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی در پایان ابراز امیدواری کرد: این همایش ملی بتواند در راستای تغییر نگاه ما به سرزمین های بیابانی و کویری به عنوان یک فرصت ویژه، تاثیرگذار باشد.


منبع : خبرگزاری مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .