تبیان، دستیار زندگی
شکوه رقابت ها در مسابقات بین المللی قرآن ایران غیرقابل توصیف است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شکوه رقابت ها در مسابقات بین المللی قرآن ایران غیرقابل توصیف است

قران

یکی از پیشکسوتان قرآنی کشورمان گفت: یکی از کارکردهای مسابقات بین المللی قرآن، بستر سازی برای ایجاد فضای آموزشی بعد از آن است.

به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری مهر، یکی از پیشکسوتان قرآنی کشورمان با اشاره به اینکه به نظر می رسد تمایل جوانان قرآنی کشورهای اسلامی برای حضور در مسابقات قرآن کشور ایران بیش از مسابقات کشور مالزی است، گفت: یکی از کارکردهای مسابقات بستر سازی برای ایجاد فضای آموزشی بعد از آن است.

رضا میرموسایی، پیشکسوت قرآنی کشورمان، گفت: مسابقاتی که در سطح بین المللی و در این سطح کلان و گسترده برگزار می شود، تاثیرات بسیار گسترده ای را هم به دنبال خود خواهد داشت. با توجه به تبلیغات بسیار خوبی که در مورد این مسابقات صورت می گیرد، قطعاً ضریب این تأثیرگذاری را فی نفسه بالاتر خواهد برد.

وی افزود: در این فضا مردم بسیار بیشتر به مسابقات روآورده و با قرائت و حفظ و تدبر در قرآن کریم بیش از پیش آشنایی پیدا می کنند، مسابقات چه بین المللی باشد چه داخلی، از جنبه تبلیغی و ترویجی بسیار بالایی برخوردار است و می شود گفت که زمینه و بستر را برای آموزش مهیا می کند، در واقع این مسابقات است که مشخص می کند ما در چه زمینه هایی نیاز به آموزش داریم.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان همچنین ادامه داد: حضور مردم و دیدن تلاوت قاریان سطح بالا و حافظان برجسته دنیا می تواند تأثیرگذار باشد بر گرایش آنها به سمت قرآن، این موضوع را باید مدنظر داشته باشیم، در هر زمانی که جو رسانه ای به سمت خاصی معطوف شده است در همان زمان گرایش به سمت آن موضوع نیز بسیار بیشتر شده است، بنابراین اگر فضاسازی رسانه ای مناسبی صورت بگیرد قطعاً شیب گرایش به سوی قرآن و معارف ناب آن تندتر خواهد شد.

میرموسایی در بخش دیگری از این گفت وگو در مورد مقایسه مسابقات ایران و سایر کشورها اذعان کرد: البته اگر هم مقایسه ای در این زمینه صورت بگیرد چندان دقیق نخواهد بود، چرا که این موضوع نیاز به شاخص های بسیار دقیقی دارد تا ارزیابی عادلانه ای صورت بگیرد، اما انچه که واضح است این است که در حال حاضر شاهد دو رقابت بین المللی مطرح و طراز اول هستیم که دو کشور ایران و مالزی آن را برگزار می کنند. مسابقات مالزی از قدمت بیشتری برخوردار است اما رقابت های ایران نیز عظمت و شکوه غیرقابل وصفی دارد.

این داور مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به سرمایه گذاری مناسب بر روی مسابقات قرآن ایران، گفت: وجه بارز مسابقات بین المللی ایران احترامی است که برای متسابقین سایر بلاد اسلامی قائل هستیم و تکریم مناسبی است که از آنها به عمل می آید و این البته چیزی غیر از روحیه مهمان نوازی و تکریم مهمان که در فرهنگ ایرانی ها نهادینه شده است، نیست.

وی افزود: مسابقات مالزی در بحث قرائت قرآن کریم از سابقه بیشتری نسبت به رقابت های دیگر برخوردار است اما در بخش حفظ قرآن کریم نیز مسابقات ایران بسیار با سابقه تر است، چرا که مسابقات مالزی تنها دو سال است رقابت های حفظ را برگزار می کند. به طور کلی مسابقات قرآن در مالزی 25 سال قدیمی تر از ایران است، اما این را باید گفت که اقبال قاریان و حافظان دیگر کشورها برای حضور در مسابقات ایران است چرا که بزرگترین و با شکوه ترین مسابقات دنیای اسلام همین مسابقات ایران است.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان در بخش پایانی صحبت های خود به نقش مسابقات قرآن در تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری اشاره و بیان کرد: از جمله مطالبات مقام معظم رهبری گسترش انس با قرآن در بین عموم مردم است و به اعتقاد من یکی از مهم ترین کارکردهای مسابقات بین المللی قرآن نیز همین موضوع است، حضور مردم در سالن مسابقات و پخش رسانه ای این مسابقات باعث می شود تا صدای قرآن و نوای کلام وحی در سراسر کشور طنین انداز شود و این می تواند بستری مناسب برای انس و الفت مردم با قرآن کریم باشد.

میرموسایی با تأکید بر اینکه مسابقات بین المللی قرآن جنب و جوش خاصی را در فضای قرآنی کشور ایجاد کرده است، عنوان کرد: این جنب جوش همه دستگاه های کشور از سازمان اوقاف و امور خیریه تا وزارت آموزش و پرورش و حتی عموم مردم را در بر گرفته و به خوبی می توان این جو خاص را لمس کرد. مردم ما در زمان کنونی با فضای تبلیغاتی بسیار زیادی که بیشتر جنبه منفی دارد مواجه هستند که گاهاً باعث جذب آنها هم شده است، برگزاری مسابقات بین المللی پادزهر بسیار خوب و اثرگذاری برای ان فضاسازی منفی است که تأثیرات بسیار زیادی در بی اثرکردن آنها هم دارد.


خبرگزاری مهر

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .