تبیان، دستیار زندگی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت مرکز نگهداری از دختران فراری درتهران خبر داد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه اندازی محلی برای نگهداری دختران فراری

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت مرکز نگهداری از دختران فراری درتهران خبر داد.

فرآوری: ه-هدایتی-بخش اجتماعی تبیان
دختران فراری

فرار از خانه از جمله رفتارهای ناسازگارانه ای است که بیشتر از نوجوانان و جوانان سر می زند. این مسئله با توجه به پیامدهای سوء آن یکی از آسیب های خانوادگی و اجتماعی جامعه شناخته می شود؛ آسیبی که می تواند بهداشت روانی  فرد و جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.
 
دختران فراری کسانی هستند که به دلایل مختلف و در اثر فشارهای ناشی از شرایط سخت زندگی، غالبا به رغم میل باطنی اقدام به ترک خانه و کاشانه خود کرده و از کانون خانواده جدا می شوند و عموما در شهری دیگر بدون داشتن مأمنی مناسب و خانه ای دائمی ساکن می شوند.
 فرار از خانه در واقع زیرپا گذاشتن مقررات خانوادگی و هنجارهای اجتماعی است که اغلب به علت ترس، خشم، یا انتقام جویی در مقابل عوامل مخرب و آشفته خانوادگی و اجتماعی رخ می دهد.
اساسا پدیده ها و آسیب های اجتماعی به هر دلیلی که صورت بگیرند، نیازمند توجه خاص مسئولان هستند به ویژه اگر این موارد مربوط به زنان و دختران جامعه باشد چراکه هر آسیب وارده به زنان اجتماع به آسیب بنیان جامعه منجر می شود.

با آنکه مسئله فرار از خانه و گریختن جوانان و نوجوانان به فضاهای موهوم و ناشناخته به یکی از مسائل کهنه در رسانه های امروز تبدیل شده است اما باز هم یادآوری این نکته که 20 درصد از نوجوانان و جوانانی که فرار می کنند را دختران تشکیل می دهند جای تاسف دارد.

فرار نوجوانان از خانه یکی از مسائل جدی و قابل بحث در جامعه و از منظر کارشناسان و مسئولان مربوطه است.

با آنکه مسئله فرار از خانه و گریختن جوانان و نوجوانان به فضاهای موهوم و ناشناخته به یکی از مسائل کهنه در رسانه های امروز تبدیل شده است اما باز هم یادآوری این نکته که 20 درصد از نوجوانان و جوانانی که فرار می کنند را دختران تشکیل می دهند جای تاسف دارد

مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی ایران و مدرس دانشگاه دراین باره می گوید: تشنج در خانواده، تک سرپرستی، وجود ناپدری و نامادری، زندان یا اعتیاد والدین، فقر مالی، و عشق های کاذب خیابانی به خصوص در دختران از موارد سازنده بستر فرار در خانواده هاست.

وی همچنین گفت: فرزندان فراری به پسران زیر 15 سال و دختران با هر رنج سنی اطلاق می شود چرا که کسی نمی گوید پسر 17 یا 20 ساله از خانه فرار کرده است.

به گفته وی این مساله به دلیل آنست که اگر دختری با هرشرایط و گروه سنی خانه پدری یا همسر خود را ترک کند فراری محسوب می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: آخرین آمار گیری حاکی از آن است که 20 درصد از نوجوانان فراری دختر و 80 درصد آنها پسر هستند.

20 درصد از دختران فراری به آغوش خانواده باز نمی گردند

ابهری در ادامه اذعان کرد: افزایش آمار تعداد نوجوانان و جوانان فراری با خانواده و دوستان نقش مستقیم و غیر قابل انکار دارد.

در این میان آمارها نشان از آن دارد که جمع آوری و بازگرداندن فرزندان به خانواده ها یا نگهداری فرزندانی که والدین آنها فاقد شرایط نگهداری هستند از روشهای کنترل فرار است.

به گفته ابهری 80 درصد دختران پس از فرار به خانواده بازگردانده می شوند و 20 درصد آنها به دلیل سقوط در دام های فساد و خودفروشی راهی برای بازگشت ندارند و خانواده پذیرای آنها نیست.
 
به نظر برخی جامعه شناسان در سال های اخیر روابط اینترنتی یکی از علل اصلی دوستی ها و ازدواج های ناپایدار و زمینه ساز مناسب برای خیال پردازی های موهوم و ارتکاب به فرار از خانه محسوب می شود.

به گفته ابهری از عوامل اصلی پیشگیری از اقدام به فرار در نوجوانان و جوانان، پررنگ شدن نقش خانواده ها و آموزش و پرورش صحیح آنان است تا شاید بتوان با این وسیله جوانان را بیشتر از پیش به زندگی تشویق و ترغیب کرد.

فرار دختران به دلیل جامعه در حال گذار

رئیس انجمن جامعه شناسان ایران، روند آسیب هاى اجتماعى در ایران را رو به افزایش مى شمارد و در ادامه مى گوید: جامعه ما جامعه اى در حال گذر است که از حالت سنتى جدا شده تا به نظامى با شرایط جدید بپیوندد. در نتیجه این حالت گذار، مسائل و آسیب هاى اجتماعى، متأسفانه در جامعه افزایش پیدا مى کند. اصولا آسیب هاى اجتماعى بیش تر علل فرهنگى و اجتماعى دارند؛ در نتیجه، پیش گیرى از آن ها نیز نیازمند برنامه ریزى و شناخت علمى است.

خانواده هایی که فرار دخترشان را گزارش نمی کنند!

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آغاز فعالیت ها نخستین مرکز نگهداری از دختران فراری خاطر نشان کرد: درماه مبارک رمضان سال گذشته قول راه اندازی مرکز نگهداری ازدختران فراری را داده بودم و خوشبختانه با تلاش های انجام شده  این وعده اکنون عملیاتی شده و مرکز نگهداری دختران فراری کارش را آغاز کرده است

در این میان خانواده هاى بسیارى هم هستند که حاضر نمى شوند فرار فرزندان خود را به پلیس اطلاع دهند. یکى از مأموران نیروى انتظامى تهران بزرگ مى گوید: «تهران» به عنوان بزرگ ترین شهر کشور نخستین نقطه براى فرار دختران از شهرهاى دیگر است. دختران شهرستانى که با خُلق و خوى شهرى کوچک سازگارى داشته اند وارد جامعه اى مى شوند که دریایى از انسان هاى مختلف را در خود جاى داده است.

وزیر کار:علت فراردختران ازخانه تغییرکرده است

علی ربیعی  با بیان اینکه بر اساس شواهد، در گذشته فرار زنان و دختران از خانه به دلایل عاطفی بوده است، یادآوری کرد: اما امروزه می بینیم که بیشتر رفتارهای نامناسب در خانواده و حتی ضرب وجرح عامل فرار این افراد است.

آغاز به کار مرکز نگهداری از دختران فراری در تهران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت مرکز نگهداری از دختران فراری در تهران خبر داد.
علی ربیعی با اشاره به راه اندازی مراکز نگهداری دختران فراری،گفت: دختران فراری به دلایل مختلف دچار آسیب شده و اگر برای آنها برنامه ریزی نشود، مشکلات متعددی را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: برای کاهش آسیب های بیشتر دختران فراری قرار بود مرکزی برای  نگهداری از این دختران راه اندازی شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آغاز فعالیت ها نخستین مرکز نگهداری از دختران فراری خاطر نشان کرد: درماه مبارک رمضان سال گذشته قول راه اندازی مرکز نگهداری ازدختران فراری را داده بودم و خوشبختانه با تلاش های انجام شده  این وعده اکنون عملیاتی شده و مرکز نگهداری دختران فراری کارش را آغاز کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اقدامات سازمان بهزیستی کشور برای کمک به زنان دچار آسیب،گفت: سازمان بهزیستی کشور طی سالهای اخیر توانسته دربخش مرتبط با آسیب های زنان موفق عمل کرده و اعتقاد ما این است که اگر بتوانیم آسیب های زنان را کاهش دهیم کنترل سایر آسیب ها آسانتر می شود.


منابع: جام نیوز / ایران خبر / تابناک