تبیان، دستیار زندگی
روایت استاد آبرنگ از زندگی مردم کوچه و بازار
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روایت استاد آبرنگ از زندگی مردم کوچه و بازار

استاد آبرنگ ˝عطاالله ذی نوری˝ تازه‌ترین نقاشی‌های آبرنگش را این روزها به گالری شکوه آورده است.

ذی نوری در این نمایشگاه 33 اثر آبرنگ در ابعاد مختلف که همگی در یک سال اخیر خلق شده‌اند را در کنار چهار اثر خوشنویسی از مجموعه شخصی‌اش که در حدود 25 سال پیش کار شده را به نمایش گذاشته است.

این استاد آبرنگ در مورد آثار تازه‌اش در این نمایشگاه گفت:"نقاشی‌های تازه‌ام در این نمایشگاه در ادامه کارهایم در نمایشگاه قبلی است. سوژه‌ها کمی متفاوت با گذشته کار شده اما به لحاظ سبک و تکنیک اجرا در ادامه آثار قبلی‌ام کار شده‌اند. در این نمایشگاه علاوه بر گل، میوه و طبیعت، انسان‌ها در آثارم حضور دارند. مناظری که بیشتر در این آثار کار کرده‌ام شمال کشور و شهرهای غربی ایران چون سنندج است، مردمی که در این مناظر حضور داشته‌اند را با لباس‌های سنتی این شهرها به تصویر کشیده‌ام."

این هنرمند پیشکسوت را می‌توان نقاش واقع گرا و حتی فرا واقع گرا نامید، او سعی می‌کند در آثارش به واقعیت سوژه‌ها بیش از حد نزدیک شود و در واقع می‌توان گفت هنرمند در این نقاشی‌ها مانند دوربین عمل می‌کند، قلموی او حکم دوربین را دارد و سعی می‌کند اجزای تصویری که می‌بیند را مو به مو بر روی بوم پیاده کند، همین امر موجب شده تا نقاشی‌هایش زنده به نظر آیند و مخاطبان با بازدید از این آثار احساس کنند گل‌های زرد و صورتی، ماهی‌های قرمز درون تنگ و سبدهای انار درون تابلوی نقاشی قابل دسترس است.

ذی نوری برای به تصویر کشیدن مناظرو خانه‌های قدیمی در آثارش تا جایی که امکان داشته باشد در دل سوژه مورد نظرش قرار می‌گیرد و به صورت زنده آن‌ها را نقاشی می‌کند، وی در این رابطه گفت: " برای به تصویر کشیدن بناهای سنتی، ساختمان‌های قدیمی و مناظر در مکان مورد نظر قرار می‌گیرم تاجایی که امکانش باشد بصورت زنده کار می‌کنم، در بعضی آثار نیز طراحی اولیه آن را بر روی کاغذ انجام می‌دهم و بعد به کمک عکس‌هایی که خودم ثبت می‌کنم سوژه را بطور کامل به تصویر می‌کشم. البته با یک عکس نمی‌توان کل بنا را به تصویر درآورد زیرا اگر از لنز دوربین واید استفاده شود اثر دفورمه شده و جزئیات آن به چشم نمی‌آید بنابراین لنز نورمال را برای عکس گرفتن از این بناها انتخاب کرده به همین منظور از هر مکان چند تصویر ثبت می‌کنم تا کار راحت تر انجام گیرد."

هنرمند در این نمایشگاه با نمایش خوشنویسی‌های قدیمی‌اش مروری بر آثار گذشته‌اش دارد، وی در مورد این چهار اثر که بر روی دیوار جداگانه ای در سالن بالایی گالری شکوه بر روی دیوار نصب شده و متعلق به مجموعه شخصی‌اش است گفت:" این آثار قدیمی شامل چهار اثر خوشنویسی با ابعاد کوچک است که در حدود 25 سال پیش کار شده است. خوشنویسی‌هایم بر گرفته از اشعار شعرای بزرگی چون صائب تبریزی، هاتف اصفهانی، سعدی و حافظ است که به صورت چلیپا با خط نستعلیق کار شده است."

عطاالله ذی نوری متولد 1323 است، او در سال 91 نشان درجه یک هنری معادل دکترا را دریافت کرده است. آثار ذی نوری تا کنون در استرالیا، روسیه، انگلستان، دوبی ... به نمایش در آمده و حدود 12 سال پیش، كتابی از مجموعه آثار او توسط انتشارات نگار به چاپ رسیده است. همچنین وی در سال 1348 مدرک خوشنویسی خود را از انجمن خوشنویسان ایران دریافت کرده است.

نمایشگاه آبرنگ‌های عطاالله ذی نوری تا 22 اردیبهشت ماه در گالری شکوه دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند از این نمایشگاه شنبه تا چهارشنبه ساعات 16 تا 20 و جمعه‌ها ساعات 16 تا ۲1 در گالرى شکوه واقع خیابان فرمانیه،بلواراندرزگو،خیابان امیر نوری، پلاک 19 دیدن نمایند.

هنرانلاین

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .