تبیان، دستیار زندگی
تعداد افراد مجرد بالای 30 سال 4 میلیون نفر و افراد ورود یافته به سن ازدواج حدود 12 میلیون نفر است که باید دولت راهکاری را عملیاتی کند؛ بالا رفتن سن ازدواج یکی از علت های آسیب های اجتماعی است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آمار شوکه کننده از مجردان بالای 30 سال

تعداد افراد مجرد بالای 30 سال 4 میلیون نفر و افراد ورود یافته به سن ازدواج حدود 12 میلیون نفر است که باید دولت راهکاری را عملیاتی کند؛ بالا رفتن سن ازدواج یکی از علت های آسیب های اجتماعی است.

فرآوری: ه-هدایتی-بخش اجتماعی تبیان
تجرد

هم اکنون بیش از 7 درصد از خانوارهای کل کشور، تک نفره هستند به عبارتی از هر ده خانوار یک مورد تنها یک عضو دارد.این میزان در شهر تهران حدود 20 درصد است که نشان می دهد تعداد خانوارهای تک نفره در شهر تهران که در خانه های مجردی زندگی می کنند بیش از هرجای دیگری نگران کننده است.
اما چه می شود که خانواده گسترده ایرانی جای خود را به خانواده تک نفره داده است و اهمیت آن کم کم در حال رنگ باختن است؟ در حالی که این نوع زندگی سراسر آسیب است.
 به عقیده جامعه شناسان مهمترین دلیل گسترش این پدیده از درون خانواده، تغییر ارزش ها و گرایش به سبک زندگی غربی ناشی می شود. زمانی که تعارض در خانواده زیاد شود و والدین احساس جوان خود را درک نکنند، اختلاف نظرهای شدید در خانواده به وجود می آید، و او را به جدا کردن خانه ترغیب می کند.
این در حالی است که بسیاری از جوانان تنها جنبه های مثبت این نوع زندگی یعنی افزایش استقلال را در نظر می گیرند بی آنکه توجهی به مشکلات و آسیب های بسیار آن داشته باشند.
به طور کلی جوانِ ایرانی امروزی گرایش ویژه ای به زندگی خارج از روابط خانوادگی دارد و از ازدواج گریزان است. افرادی که به صورت مجردی زندگی می کنند ممکن است تا آخر عمر ازدواج نکنند، چون فکر می کنند که راحت هستند و با تورم و گرانی مسکن نمی توانند با شریک خود در زیر یک سقف زندگی کرده و بچه دار شوند.

افزایش سن ازدواج دختران و پسران در کشور به مرز وقوع سونامی رسیده و گسترش این شرایط هرم جمعیت سنی ایران را دچار نوسان و عدم تعادل خواهد کرد، بحرانی که در آینده نزدیک تبعات و موج آن سراسر کشور را فرا می گیرد

از سویی در پی گرایش به این نوع سبک زندگی فساد زیاد می شود، زیرا فردی که ازدواج نکرده به دلیل آزادی هایی که دارد تمایلات درونی خود را به صورت غیر مشروع برطرف می کند.
یکی از مهم ترین مسائلی که در رابطه با رشد خانه های مجردی باید در نظر گرفته شود این است که تعداد زیادی از جوانان بدون هیچ دلیلی بلکه تنها به خاطر دورنمایی که از زندگی یک جوان غربی دارند به این سبک زندگی روی آورده اند.
 بسیاری از این افراد به دلایل مختلفی به خواست خود یا به دلیل وجود فشارهای اجتماعی ناچار به انتخاب زندگی مجردی هستند. بسیاری از پسران برای فرار از اصرار خانواده برای ازدواج و دختران برای فرار شماتت و دوری از خوردن برچسب روی دست مانده زندگی مجردی را به بودن در کنار خانواده ترجیح می دهند.
این در حالی است که استقلال بیش از حد افرادی که به صورت مجردی زندگی کرده اند باعث می شود با کوچك ترین مشکلی، زندگی را ترک کرده و برای بازگشت به زندگی مجردی، به سمت طلاق پیش بروند.

افزایش سن ازدواج دختران و پسران در کشور به مرز وقوع سونامی رسیده و گسترش این شرایط هرم جمعیت سنی ایران را دچار نوسان و عدم تعادل خواهد کرد، بحرانی که در آینده نزدیک تبعات و موج آن سراسر کشور را فرا می گیرد.
 
با آخرین اعلام رسمی از سوی نهادهای دولتی بیش از 11 میلیون جمعیت ایران در سن ازدواج وجود دارند، که عدم رسیدگی به وضعیت این تعداد مجرد گواهی رویداد یک واقعه و سونامی با نام بحران جمعیتی در ایران است.
 
خروج این تعداد جمعیت جوان مجرد کشور از سن باروری و بروز انواع مشکلات و اختلالات روانی و شخصیتی در جوانان همگی معضلاتی است که در سال های آینده کشور به آن مبتلا خواهد بود و بافت جامعه ایران را متحول و دست خوش تغییرات گسترده در نتیجه افزایش سن ازدواج می کند.

مشارکت زنان در جامعه و افزایش ورود دختران به دانشگاه ها، ورود به بازار کار و دیگر مسائل جامعه که دختران را به خود مشغول می کند، بالارفتن سن ازدواج را به دنبال دارد که در عین اینکه به تغییرات مهمی در جامعه ایران منتهی می شود در بسیاری از موارد می توانند مشکل آفرین هم شود.

علل ازدواج در سنین بالا و اهداف آن نیاز به توجه، بررسی و کنکاش بیشتر دارد، جوانان امروزی تا زمانی که به استقلال نسبی از نظر اقتصادی نرسند و نتوانند از پس اداره زندگی مشترک برآیند ازدواج نمی کنند، و این موضوع یکی از اصلی ترین معایب و دلایل افزایش سن ازدواج در جوانان است تا جایی که امروز بر اساس آمارها تعداد افراد مجرد بالای 30 سال 4 میلیون نفر و افراد ورود یافته به سن ازدواج حدود 12 میلیون نفر است.
 به همین منظور عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بالا رفتن سن ازدواج در میان جوانان را یکی از علت های آسیب های اجتماعی عنوان می کند.

در حال حاضر تعداد قابل توجهی جوان مجرد وجود دارند؛ جامعه جوان را رها کرده ایم و این افراد قشر تأثیرگذار هستند که باید راهکاری برای آنان اندیشیده شود. باید سن ازدواج را به زیر 20 سال بیاوریم و فقط نصیحت و صحبت در تلویزیون و رادیو یا رسانه ها کفایت نمی کند بلکه باید راه حل از سوی دولت و مسئولان ارائه شود

ایرج عبدی با اشاره به آسیب های اجتماعی و راه های مقابله با آنها اظهار داشت: در زمینه آسیب های اجتماعی در درجه اول نیازمند قانون هستیم که باید این مهم در فوریت کار مجلس شورای اسلامی باشد.

وی ادامه داد: توجه به جوانان و ازدواج آنها باید یکی از اولویت ها قرار بگیرد و تلاش شود با ارائه راهکارهای ممکن موانع ازدواج برطرف شود؛ باید در زمینه آسیب های اجتماعی همه دستگا ه ها دست به دست هم دهند و همه چیز را به پول موکول نکنیم.

عبدی خاطرنشان کرد: وام 10میلیونی ازدواج به زوج های جوان می تواند یکی از همان کارهای مهم در برداشتن موانع ازدواج باشد و برنامه بسیار مناسبی برای کاهش آسیب های اجتماعی خواهد بود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: موضوع آسیب های اجتماعی را با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بابد با جدیت دنبال کرد و مسئولان بحث مقابله با آسیب های اجتماعی را به عنوان یک وظیفه شرعی و عرفی پیگیری کنند.

عبدی اظهار داشت: در حال حاضر تعداد قابل توجهی جوان مجرد وجود دارند؛ جامعه جوان را رها کرده ایم و این افراد قشر تأثیرگذار هستند که باید راهکاری برای آنان اندیشیده شود. باید سن ازدواج را به زیر 20 سال بیاوریم و فقط نصیحت و صحبت در تلویزیون و رادیو یا رسانه ها کفایت نمی کند بلکه باید راه حل از سوی دولت و مسئولان ارائه شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بحث اشتغال و فراهم آوردن حداقل امکانات باید برای جوانان در سن ازدواج انجام گیرد؛ دولت می تواند با تمهیداتی یارانه افرادی را که ازدواج می کنند افزایش دهد و جوانانی که به خانه بخت می روند تا 5 سال یارانه بالایی دریافت کنند.

عبدی خاطرنشان کرد: باید برای تشکیل خانواده مشوق های مالی قرار دهیم و امتیازگذاری کنیم؛ مجلس می تواند در این راستا وارد شود و بحث اشتغال و ازدواج را مورد توجه و تأکید قرار دهد.

وی اظهار داشت: مشکل ما در حوزه آسیب های اجتماعی نبود قوانین متقن و شفاف است و خلأ قانونی داریم؛ باید سهم آسیب ها را در منابع مالی و بودجه کشور تعریف کنیم و برای حل آنان راهکار ارائه دهیم.


منابع : تابناک / دانا / نیک صالحی