تبیان، دستیار زندگی
خلیج فارس منطقه ای ثروت مند است که جز با امنیت و آرامش نمی توان از مواهب آن بهره برد و موقعیت حساس خلیج فارس در حوزه های امنیتی، نفتی و گازی و تجارت و اقتصادی همواره حائز اهمیت بوده است .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اهمیت حوزه امنیتی خلیج فارس

خلیج فارس منطقه ای ثروت مند است که جز با امنیت و آرامش نمی توان از مواهب آن بهره برد و موقعیت حساس خلیج فارس در حوزه های امنیتی، نفتی و گازی و تجارت و اقتصادی همواره حائز اهمیت بوده است .

بخش سیاست تبیان
علی جنتی

علی جنتی وزیر ارشاد در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره بین المللی خلیج فارس اظهار داشت: آب های خلیج فارس منبع بسیاری از ثروت ها است و نام خلیج فارس و تنگه هرمز یک افتخار برای همه ایرانیان به شمار می رود. در طول 37 ساله بعد از انقلاب، جمهوری اسلامی ایران سعی کرده که رابطه معقول و منطقی با کشورهای جهان داشته باشد و همواره امنیت کشورهای همسایه ایران برای ما مهم بوده است.
وی ادامه داد: عربستان سعودی از همان اولین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی سعی در ایجاد جریان های افراطی در سطح منطقه داشته است و بسیاری از کشتارهایی که در پاکستان رخ داده با حمایت عربستان از تروریست های صحابه بوده است.
وی ادامه داد: در افغانستان به بهانه مقابله با نفوذ اشغال گران شوروی، عده ای را به آنجا گسیل کردند و به این ترتیب طالبان را بوجود آوردند و حمایت کردند و مدرسه هایی را با تفکرات افراطی گسترش دادند و از دل طالبان القاعده بیرون آمد.
جنتی به نقش عربستان در جنگ ایران و عراق اشاره کرد و عنوان داشت: در این جنگ نیز با تشویق صدام برای حمله به ایران و دریغ نکردن از هیچ کمکی از جمله میلیاردها دلار درآمدهای نفتی و سلاح به او ماشین جنگی رژیم بعثی را تقویت کردند.

جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد که با اعضایی که خودسرانه بخواهند باعث تشنج منطقه شوند، برخورد کند

وی خاطر نشان کرد: در همان دوره 8 ساله که این کشور و دیگر کشورها به عراق کمک می کردند ما تلاش خودمان را بر داشتن یک رابطه معقول و منطقی با همین کشورها داشتیم و اکنون نیز همین اعتقاد را داریم و هرگز از دایره منطق و نگاه صلح آمیز به همسایگان مان عبور نکرده ایم.
وی به موقعیت حساس خلیج فارس در حوزه های امنیتی، نفتی و گازی و تجارت و اقتصادی اشاره کرد و گفت: خلیج فارس منطقه ای ثروت مند است که جز با امنیت و آرامش نمی توان از مواهب آن بهره برد.
وزیر فرهنگ دولت یازدهم به نقش عربستان راه انداختن جریان های تکفیری و تروریستی در عراق و سوریه تحت عنوان داعش را نیز از دیگر اقدامات تحریک آمیز و ضدامنیتی آنان در منطقه نام برد و افزود: حامیان تروریست ها صلح جهانی را به خطر انداخته اند چون تا به خودشان آمدند متوجه شدند که شهروندان کشورهای خودشان نیز در این گروه های تروریستی عضویت دارند.
جنتی گفت: تمامی توطئه هایی که از ابتدای انقلاب تاکنون بر علیه جمهوری اسلامی به راه انداخته اند به خودشان بازگشته و هر چه کردند نتوانستند که این نور را خاموش کنند.
وی تاکید کرد: ما خواهان رابطه ای معقول، متواضع و مبتنی بر همکاری با کشورهای منطقه هستیم و بهانه هایی که می گیرند برای همه نخ نما شده است. به عنوان مثال حمله به سفارت عربستان در تهران را مطرح می کنند که همه عوامل آن دستگیر شده و در زندان هستند و به مجازات خود رسیده است.
وزیر ارشاد افزود: جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد که با اعضایی که خودسرانه بخواهند باعث تشنج منطقه شوند، برخورد کند.
جنتی به سنگ اندازی های عربستان در برگزاری مراسم حج اشاره کرد و گفت: در مسئله حج که یک فریضه الهی است و دولت عربستان که مکلف به تامین و ایجاد شرایط برای برگزاری حج است، در این مسیر سنگ اندازی می کند و ما با وجود همه تلاش ها تاکنون شاهد همکاری پادشاهی عربستان نبوده ایم و امیدواریم در زمان باقی مانده همکاری کنند.
وی عنوان کرد: باید مراقبت باشیم که در بازی خطرناک قومیتی آنها وارد نشویم و دچار افراط گرایی نشویم و جنگ عرب و عجم رخ ندهد و باید سعی کنیم با کشورهای منطقه مشکلات مان را حل کنیم.
وزیر ارشاد دولت یازدهم در بخش پایانی اظهارات خود به اهمیت تشکیل بنیاد ملی خلیج فارس که دربرگیرنده همه استان های حاشیه خلیج فارس به مرکزیت هرمزگان است اشاره کرد و اظهار داشت:  این بنیاد باید کانون اصلی نگهداری از اسناد و نقشه های بسیار مهمی باشد که در مراکز فرهنگی و کتابخانه های مختلف کشور وجود دارد.
جنتی تاکید کرد: باید مرکزیتی مناسب به همه برنامه های پیرامونی خلیج فارس داد و استانداری هرمزگان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز همت کنند و اساسنامه ای تنظیم و ساختمانی مشرف به خلیج فارس نیز بسازند تا بتوان این بنیاد را هرچه سریعتر ایجاد کرد.


منبع : خبرگزاری ابنا