تبیان، دستیار زندگی
کسی که اهل مسلمانی و پاکی و درستی باشد؛ بدون شک راه درست را انتخاب نموده و در حال رشد و بالندگی است. چون مطابق با ارزشهای انسانی و فطرت الهی گام بر می دارند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دعوت به راه سالم و روشن

نامه امام
اسلام دین بالندگی
خداوند در آیه ی از سوره ی جن  می فرماید: «وَ أَنَّا مِنَّا الْمُسْلِمُونَ وَ مِنَّا الْقاسِطُونَ فَمَنْ أَسْلَمَ‏ فَأُولئِكَ تَحَرَّوْا رَشَداً،[جن/14]و از ما جنّیان هم بعضى مسلمان و بى‏آزار و برخى كافر و ستمكارند، و آنان كه اسلام آوردند راستى به راه رشد و صواب شتافتند». [1]
بر طبق این آیه شریفه کسی که اهل مسلمانی  و پاکی و درستی باشد؛ بدون شک راه درست را انتخاب نموده و در حال رشد و بالندگی است. چون مطابق با ارزشهای انسانی و فطرت الهی گام بر می دارند.البته اینکه چرا مسلمانان با اینکه این دین و راه درست را داشته ولی متاسفانه ازآن نقطه ی مطلوب فاصله دارند؛ بحث دیگریست.
بنابر این تسلیم بودن در برابر اسلام مایه ی رشد و پیشرفت آدمی است. رشدی که در سایه ی شکوفایی فطرت انسان حاصل شده و انواع سجایای اخلاقی مثل صبر و گذشت و اخلاق و ... را در پی دارد.

دعوت به اسلام، دعوت به راه سالم
پیامبر مکرم اسلام در ضمن نامه ای، خسروپرویز شاه ایران را به زنده بودن حقیقی و زندگی سالم (چه در این دنیا و چه در آن دنیا)  دعوت نمود. «أَنَا رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) إِلَى النَّاسِ كَافَّةً لِأُنْذِرَ مَنْ كانَ حَیًّا وَ یَحِقَّ الْقَوْلُ عَلَى الْكافِرِینَ‏ فَأَسْلِمْ تَسْلَمْ؛[2]من رسول خدا (صلی الله علی و آله) به سوی همه ی مردم (بر انگیخته شده ام) برای اندارو ترساندن "تا هر كه را زنده‏دل است (به آیاتش پند دهد و از خدا و قیامت) بترساند و بر كافران (نیز به اتمام حجت) وعده عذاب حتم و لازم گردد" پس اسلام بیاور تا سالم بمانی».
 حضرت در این سخنان ضمن استشهاد به آیه ای از قرآن، زنده دل بودن (حقیقی) را در پرتو عمل به آیات قرآن دانست  و تسلیم شدن در برابر اسلام را باعث سالم ماندن که همان رشد است؛ می  داند. در سایه همین اسلام بود که بعدها دانشمندان ایرانی مثل ابوعلی سینا و فارابی و ... ، دنیا را  از علمشان سیراب نمودند.

نامه به گورباجف
امام خمینی در نامه خویش به گورباجف و دعوت او به اسلام، ضمن استشهاد به آیه 24 ابراهیم [3] توحید (اسلام) را درخت سالم و پاکیزه ای می داند که در سایه ی آن اخلاق و امنیت اجتماعی حاکم شده و رفتارهای انسانی اصلاح می شوند [4] و با تمسک به آیه 26 ابراهیم [5] سخن ناپاک و بی حقیقت را درختی می داند که ریشه نداشته باشد.
از آنجا که دین اسلام در میان ادیان دیگر و مکتبها، بیشترین نقش را در پرورش اندیشه های الهی و فطری دارد، باید هم بر همه برتری داشته باشد، چنانکه پیامبر(صلی الله علیه و آله)‏  فرمود: «الْإِسْلَامُ یَعْلُو وَ لَا یُعْلَى‏ عَلَیْه‏؛[6] اسلام برتر است و چیزی (دینی، مرامی، مسلکی و ...) بالاتر از آن قرار نمی گیرد». البته ما مسلمانان هم باید شان این جایگاه را خدشه دار نکنیم. امام خمینی با بینش توحیدی خود، بالاتر از همه تحلیلگران آن روز، سقوط کمونیسسم را پیش بینی نمود و برتر بودن اندیشه ی اسلام را تحکیم بخشید. آیا برخی کشورهای مسلمان با حمایت از خشونت و تکفیر و بی رحمی می توانند برتر بودن اسلام را به نمایش بگذارند؟ قطعا برتری داشتن اسلام را با علامت سوالهای بسیاری مواجه می کنند.

نتیجه گیری
دین اسلام دین فطرت و انسانیت و مسیر سالم برای هر دو جهان است. پیامبر گرامی اسلام در نامه ی خویش به خسرو پرویز شاه ایران، اسلام را دین سلامت و امنیت و رشد می داند.
امام خمینی با دعوت گورباچف به اسلام و توحید، او را به مسیر درست رهنمون ساختند.

پی نوشتها
[1] ترجمه الهی قمشه ای، ص573
[2]بحار الأنوار (ط - بیروت) ؛ ج‏20 ؛ ص389
[3] "آیا ندیدى چگونه خداوند «كلمه طیبه» (و گفتار پاكیزه) را به درخت پاكیزه‏اى تشبیه كرده كه ریشه آن (در زمین) ثابت، و شاخه آن در آسمان است"؟! ترجمه مکارم، ص258
[4] صحیفه نور ج ۷، ص228-229
[5] "(همچنین) «كلمه خبیثه» (و سخن آلوده) را به درخت ناپاكى تشبیه كرده كه از روى زمین بركنده شده، و قرار و ثباتى ندارد" ترجمه مکارم، ص259
[6] نهج الحق و كشف الصدق ، علامه حلی، چاپ اول 1982م بیروت، ص515


رهپویان قرآن

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .