تبیان، دستیار زندگی
بذارید اینطور بپرسم که من به عنوان یک جوان که شرایط اضطرار پیدا کرده ام باید چه کنم؟! پیکار کنم؟ به گناه بیوفتم؟ تقوا کنم؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پیشگیری از آنفولانزای جنسی

بگذارید اینطور بپرسم که من به عنوان یک جوان که شرایط اضطرار پیدا کرده ام باید چه کنم؟! پیکار کنم؟ به گناه بیافتم؟تقوا پیشه کنم؟

فراوری: زهرا اجلال - بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان
تقوا

عفت و تقوا در اینجا به چه معناست؟ منظور خداوند از آیه ای که فرموده است: آن هایی که شرایط ازدواج ندارند عفت (تقوا) پیشه کنند 1 چیست؟ مگر نگفته اند که نیاز به ازدواج مثل نیاز به غذا خوردن است، پس اینجا تناقض پیدا نمی شود!!
من هر چی فکر می کنم معنی این تقوا و عفت پیشه کردن را در آیه ی قرآن برای یک فرد مجرد متوجه نمی شوم. این همه احادیث و تاکید که به ازدواج به موقع داریم. چطور به یک فرد مجرد بگوییم تقوا پیشه کن؟!! کمی مسخره نیست؟ اصلا ریشه یابی کنید خداوند در چه موقعیتی این آیه رو بیان کرده است؟

شرایط استثنا را می فرمایند یا یک شرایط کلی مثل جامعه ی امروز ما با این همه گناه و فرد مجرد و ...؟!
یک جوان مجرد به چه نحوی تقوا پیشه کند؟ همین که چشمش را ببندد و عکس و فیلم فلان جور نبیند و فکرش را سالم نگه دارد!!

بگذارید داستان و ماجرا را این طور شروع کنیم ...

در مورد تقوای انسان باید بگوییم که تقوا همیشه جایی مطرح است که خطری در میان باشد. هر جا خطر هست تقوا هم آمده چون انسان باید خودش را از انحراف و آلودگی حفظ کند

زمستان رسیده. آنفولانزا هم شایع شده است. وزارت بهداشت اطلاعیه می دهد که مردم خودشان را از خطر آنفولانزا حفظ کنند. به نظر شما مردم در چنین شرایطی باید چکار کنند؟

به کاری که یک فرد عاقل و سالم برای حفاظت خودش از خطر آنفولانزا انجام می دهد تقوا نامیده می گویند.
کلمه تقوی از کلمات شایع و رایج دینی است که در "قرآن کریم" به صورت اسمی و یا به صورت فعلی زیاد آمده است. تقریبا به همان اندازه که از "ایمان" و "عمل" نام برده شده و یا "نماز" و "زکات" آمده، و بیش از آن مقدار که مثلا نام "روزه" ذکر شده، از "تقوا" اسم برده شده است. در "نهج البلاغه" از جمله کلماتی که زیاد روی آنها تکیه شده کلمه تقوا است.
این کلمه از ماده "وقی" است که به معنای حفظ و صیانت و نگهداری است. معنای "اتقاء" احتفاظ است. ولی تاکنون دیده نشده که در ترجمه های فارسی، این کلمه را به صورت حفظ و نگهداری ترجمه کنند.
"راغب" در کتاب "مفردات القرآن" می گوید: وقایه عبارت است از محافظت یک چیزی از هر چه به او زیان رساند و تقوا یعنی نفس را در وقایه قرار دادن از آنچه بیم می رود.
نکته قابل توجه اینکه تقوا در آیات قرآن کریم در مورد خداوند نیز به کار رفته است. در آیه آخر سوره مدثر آمده است: وَمَا یَذْكُرُونَ إِلَّا أَن یَشَاء اللَّهُ هُوَ أَهْلُ التَّقْوَى وَأَهْلُ الْمَغْفِرَةِ. خداوند متعال اهل تقوا و اهل مغفرت است. ماده تقوا را باید به گونه ای معنا کرد که هم شامل خداوند بوده و هم برای انسان به کار رود. پرهیز اگر چه که از لوازم حفظ و نگهداری است و برای یک محافظت جانانه از برخی امور باید پرهیز کرد اما پرهیز غیر از تقوا است.
حضرت امام خمینی (ره) در کتاب چهل حدیث و علامه جوادی آملی در درس تفسیرشان به این نکته اشاره دارند که تقوا به معنای حفظ و نگهداری است و معنای آیه آخر سوره مدثر با لحاظ این نکته این می شود که اگر مخلوقات و عباد، اعمال صالح انجام بدهند اعمال خیرشان گم نمی شود و نزد خداوند محفوظ است زیرا خداوند اهل تقوا است. از طرف دیگر اگر بندگان معصیت کنند او چون اهل مغفرت است گناهان توبه کنندگان را خواهد بخشید.
اما در مورد تقوای انسان باید بگوییم که تقوا همیشه جایی مطرح است که خطری در میان باشد. هر جا خطر هست تقوا هم آمده چون انسان باید خودش را از انحراف و آلودگی حفظ کند.
تقوا با این معنا مرد و زن و مجرد و متاهل و پیر و جوان ندارد. تا خطر هست حفظ و نگهداری از سلامتی هم هست. پس فکر نکنید که امر به تقوا یک امر عجیب و دور از فهم است. هنر قرآن این است که خطرهای روحی و معنوی را قبل از مواجهه اعلام کرده تا بشر بداند که خطر هر مرحله از زندگی اش چیست و باید در آن مرحله چکار بکند.
ازدواج کردن و تشکیل خانواده برای انسان یکی از اسباب مهم تقوا است اما داستان به همین جا ختم نمی شود. نگاه را هم باید حفظ کرد. خیال و فکر و اندیشه را هم باید حفظ کرد. آن قدر خطر بزرگ هست که همه شامل این اعلام خطر جدی هستند و باید به سوی پناهگاه فرار کنند.
مجرد که باشی خطر این آنفولانزای جنسی بیشتر تو را تهدید می کند و باید زودتر خودت را به پناهگاه برسانی زیرا ازدواج برای مجردها واجب تر و ضروری تر است و کسی که به پناهگاه رسید باید نکات ایمنی دیگر را مد نظر داشته باشد.
برای مجردها اولین و مهمترین اقدام رسیدن به پناهگاه است و قرار گرفتن در دژ مستحکم خانواده؛ شوهر و یا زن؛ لذا زن شوهر دار را محصنه می نامند که از حصن و دژ گرفته شده است.
چشم و خیالت را که کنترل کردی و با پای خودت به هر جایی نرفتی و با مرورگر لپ تاپت به هر سایتی سرک نکشیدی آن وقت یعنی تقوا پیشه کرده ای و خودت را از گناه کنار کشیده ای. آن وقت می فهمی که خداوند به این انسان بازی گوش حرف دیگری نباید می زد جز اینکه از اول تا آخر کتابش مکرر بگوید: تقوا پیشه کنید تا رستگار شوید.

راهکارهایی برای نگهداری و حفاظت خود در مسیر تقوا

تا فراهم شدن شرایط ازدواج برای کنترل غریزه جنسی به راهکارهای زیر عمل کنید:

تقوا با این معنا مرد و زن و مجرد و متاهل و پیر و جوان ندارد. تا خطر هست حفظ و نگهداری از سلامتی هم هست. پس فکر نکنید که امر به تقوا یک امر عجیب و دور از فهم است. هنر قرآن این است که خطرهای روحی و معنوی را قبل از مواجهه اعلام کرده تا بشر بداند که خطر هر مرحله از زندگی اش چیست و باید در آن مرحله چه کار بکند

1- هفته ای یکی دو روز روزه مستحبی بگیرید.
2- هر روز به منظور تخلیه انرژی جسمانی خود به مقدار زیاد ورزش کنید.
3- اوقات فراغت خود را با انجام کارهای هنری، فنی، و کمک به هم اطاقیها و... پر کنید.
4- در خوردن مواد غذایی انرژی زا و محرک مثل، خرما، پیاز، فلفل، تخم مرغ و... به حداقل لازم اکتفا کنید.
5- از تماشای رفتارها و برجستگی های بدن دیگران و صحنه های تحریک کننده جدا خود داری کنید امام صادق (علیه السلام) فرمود: «نگاه تیری از تیرهای شیطان است و چه بسا نگاهی اندوه های زیادی در پی داشته باشد».
6- از اختلاط و بگو و بخند با جنس مخالف جدا پرهیز کنید و حتی الامکان از صحبت کردن و نگاه کردن عادی هم با آنها در داخل و خارج دانشگاه در حذر باشید.
7- برای تمام اوقات شبانه روز خود برنامه ای منظم و تدوین کنید و هیچ زمانی را بدون برنامه قبلی سپری نکنید زیرا برای آن اوقات شیطان برنامه ریزی میکند.
7- با شرکت در مجالس مذهبی، دعا، خواندن نمازهای نافله و نافله شب پیوسته در صدد تقویت نیروی ایمان خود باشید.
دوست عزیز طبیعی است برای نجات از این وضعیت لازم است با عزمی راسخ و اراده ای محکم به راه کارهای فوق پای بند باشید که در پرتو عمل به آن نکات و بدون هیچ گونه تنبلی، سستی، اهمال کاری موفقیت خود را تضمین خواهید کرد و گرنه دردی دوا نخواهد شد.

کلام آخر:

وقتی از تقوای دامن صحبت می شود همه باید بفهمند که باید ازدواج را آن قدر ساده بکنند که تشکیل خانواده موجب حفظ دیانت جوان ها شود. لطفا نگویید که چون ازدواج نکرده ایم و شرایط ازدواج برایمان فراهم نیست و فشارها به روی ما زیاد است و ما مجرد هستیم پس تقوا داشتن برایمان معنا ندارد؛ این حرف غلط است. بلکه باید بگویید چون شرایط ازدواج فراهم نیست باید شرایطمان را تغییر دهیم و تفکراتمان را عوض کنیم و آن چیزهایی که فکر می کردیم شرط ازدواج هست اما نبود را کنار بگذاریم.
شرایط ما برای ازدواج با شرایط پیامبر صلی الله و علیه و آله و اسلام برای ازدواج متفاوت هستند و ما با دست خودمان لباس جهالت را پوشیده ایم و از تن بیرون نمی کنیم.
ازدواج از آن چیزی که فکرش را بکنیم راحت تر است، به این شرط که مسلمان باشیم! اگر ازدواج را سخت می بینیم در مسلمانی خودمان شک کنیم...


پی نوشت :

وَلْیَسْتَعْفِفِ الّذینَ لا یجدُونَ نِکاحا ... (سوره نور، آیه 33)

منابع:
مطالب با عنوان جوشکاری؛ نوشته حسین عالمی
سایت طهور دانش
سایت پرسمان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.