تبیان، دستیار زندگی
غدیر روز خوبی است برای تمرین و شروع این دو صفت نیکو در رفتارهایمان؛حالا اگر شیعه امیر المومنیین هستید کلیک کنید و تمرین!
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شیعیان کلیک کنند!

غدیر روز خوبی است برای تمرین و شروع این دو صفت نیکو در رفتارهایمان؛حالا اگر شیعه امیر المومنیین هستید کلیک کنید و تمرین!

امیر رضوانی-بخش اجتماعی تبیان
بخشش ، هدیه، گل دادن

خیلی از ما برای اینکه شاد شویم  و انرژی مثبت داشته باشیم دست به کارهای زیاد و پرخرجی می زنیم سراغ تفریحات پرخرج می رویم، کلاس موسیقی ثبت نام می کنیم ، در کلاس های یوگا عضو می شویم سراغ روانشناس و مشاور می رویم. در صورتی که با تغییر برخی از عادت های رفتاری و نگرش مان در زندگی فردی و اجتماعی به راحتی و بدون هزینه می توانیم این شرایط را برای خود فراهم کنیم پیش و بیش از آنکه بخواهیم از طرق دیگر به خودمان انرژی مثبت بدهیم. در واقع لوازم یک زندگی آرام و مملو از انرژی  در ما وجود دارد ولی ما از آنها غافلیم و همین فراموشی باعث شده که در زندگی اجتماعی خود این روزها ناآرام، پرخاشگر و پر حرص و آز باشیم.
توصیه های بسیاری در بیان بزرگان است که می تواند آرامش و انرژی مثبت را به ما هدیه کند اما آنچه در اجتماع امروز بسیار کم دیده می شود و نبودش علت بسیاری از آسیب های اجتماعی زندگی ما و پرخاشهایمان است بی توجهی به این توصیه ها و کاربردی کردن آنها می باشد از جمله این موارد که در تعاملات ما رنگ باخته است بخشش و گذشت است.

ما به جای گذشت  و پیدا کردن راه حل سریع به دنبال قضاوت، برچسب زنی و تهمت می رویم زبان به ناسزا باز می کنیم و غیر از رابطه مان چهره و شخصیت خودمان را نیز نزد دیگران خراب می کنیم. این برخوردها که متاسفانه جزئی از زندگی ما شده است به جای آرامش بخشی و وسعت فکر و روح  موج های منفی در اندیشه و زندگی ما رها کرده و زندگی را برای ما سخت و زجرآور می کند

شما هم حتما در جمع وابستگان خود افرادی را می شناسید که به خاطر یک اشتباه سالهاست که از هم دور زندگی می کنند باهم رفت و آمد ندارند و بعضا به خاطر کینه ها برای هم مشکلاتی درست می کنند یا در محل کارتان ممکن است برای شما پیش آمده باشد که دوستی ها و دشمنی های چندین ساله به خاطر سو تفاهم و خطای فردی ضربه خورده و بعضا تبدیل به کینه و رقابت های فرسایشی شده است. در حالی که با یک گذشت می توانست نه تنها آن خطاها مسیر روابط اجتماعی ما را عوض نکند بلکه عمیق آن را افزایش دهد و باعث محبت ها و روابط بیشتر و بهتری شود.

ما به جای گذشت  و پیدا کردن راه حل سریع به دنبال قضاوت، برچسب زنی و تهمت می رویم زبان به ناسزا باز می کنیم و غیر از رابطه مان چهره و شخصیت خودمان را نیز نزد دیگران خراب می کنیم. این برخوردها که متاسفانه جزئی از زندگی ما شده است به جای آرامش بخشی و وسعت فکر و روح  موج های منفی در اندیشه و زندگی ما رها کرده و زندگی را برای ما سخت و زجرآور می کند.
البته بخشش و گذشت کار ساده ای نیست ولی اگر شیرینی و لذت آن را بچشید و اثرات مثبت آن را در روحیه و روابط فردی و اجتماعی خود  درک کنید قطعا آن را یکی از عادت های خود می کنید و مدام بر تکرارش اصرار می ورزید گذشت به انسان بزرگی و آرمش می دهد و ارزشی که گمشده های امروز زندگی های ما هستند.
اما متاسفانه عادت کرده ایم تا از کسی چیزی می شنویم یا رفتاری می بینیم سریع به دل بگیریم، آن را پیش خود مرور کنیم بدان با خیال خود بال و پر بدهیم و از آن غولی بسازیم که حتی جسم و روح خودمان هم از آن در امان نباشد در حالی که می شد با یک گذشت این غول کینه تبدیل به محبتی شود که ما را بالا ببرد بزرگ منشمان کند و نزد دیگران به ما احترام و اعتبار دهد. بیرون کردن کینه از دل کار ساده ای نیست تنها دل را کدر و ما را در جامعه منزوی خواهد کرد.
بخشش رفتاری است که باید آن را تمرین کنیم  و تا شیرینی آن را نچشیم از هیولایی که از سختی  گذشتن از انتقام و کینه ورزی برای خود ساخته ایم راحت نخواهیم شد.

بخشش و گذشت قصه های عجیبی در زندگی بزرگان دین ما ساخته اند که مسیر زندگی عده ای را زیر و رو کرده است بارها شنیده اید که شخصی به محضر ائمه می رسیده و نسبت بدان بزرگواران سخنان نازیبا را به زبان می آورده اما با گذشت و بخشش ائمه و رفتار محبت آمیز آنها به جای تقابل به مثل زندگی آن فرد را تغییر می داده است

بخشش و گذشت قصه های عجیبی در زندگی بزرگان دین ما ساخته اند که مسیر زندگی عده ای را زیر و رو کرده است بارها شنیده اید که شخصی به محضر ائمه می رسیده و نسبت بدان بزرگواران سخنان نازیبا را به زبان می آورده اما با گذشت و بخشش ائمه و رفتار محبت آمیز آنها به جای تقابل به مثل زندگی آن فرد را تغییر می داده است.
زندگی امیر المومنین سرشار از بخشش و گذشت نسبت به اطرافیان است  پیامبر دراینباره می فرمایند: "اگر بردباری به صورت مردی مجسم می شد به سیمای علی در می آمد" اما ما که شیعه امیر المومنین هستیم و ایشان را الگوی خود می دانیم هنوز موفق نشده ایم به گذشت و بخشش که تا این حد در زندگی ایشان جریان داشته وبدان توصیه کرده اند عمل کنیم و از آن در بهبود زندگی ها و روابط اجتماعیمان بهره ببریم. در حالی که اگر چنین می شد و گذشت در روابط اجتماعی ما یک سبک رفتاری میشد امروز دیگر از این همه دوری ها، کینه ورزی ها و پرخاش های در اجتماع گلایه نمی کردیم.
غدیر روز خوبی است برای تمرین و شروع این دو صفت نیکو در رفتارهایمان؛ اگر تا الان به خاطر عدم گذشت از یک فرد رفاقتی چند ساله را بهم زده ایم و جایش کینه به وجود آورده ایم، اگر چند سال است که شیرینی یک دورهمی فامیلی را با یک اشتباه تلخ کرده ایم و اگر عادت داریم به جای لبخند و بردباری ناسزا و اخم به یکدیگر هدیه دهیم امروز با بخشش و گذشت همه چیز را عوض کنیم
مطمئن باشید شیرینی را در اطراف و روابطتان و بزرگی و آرامش را در درونتان احساس خواهید کرد که دنیایتان عوض خواهد شد.

پی نوشت: 1-فرائد السمطین68:2.