تبیان، دستیار زندگی
آیت الله سید عبد الحسین لاری فقیه و سیاستمدار معاصر در اوایل قرن 13 شمسی است. ایشان در نجف ، لار ، فیروزآباد و جهرم سكونت داشته و به فعالیت های علمی و سیاسی مشغول بوده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مرد مبارزه ی واجب با انگلیس+ عکس


 آیت الله سید عبد الحسین لاری فقیه و سیاستمدار معاصر در اوایل قرن 13 شمسی است. ایشان در نجف ، لار ، فیروزآباد و جهرم سكونت داشته و به فعالیت‌های علمی و سیاسی مشغول بوده است.
آیت الله سید عبد الحسین لاری فقیه

حاج سید عبدالحسین موسوی در 1226 شمسی در یك خانواده روحانی در نجف اشرف متولد شد. نسب ایشان به حضرت امامزاده حمزه (ع) فرزند امام موسی كاظم (ع) می‌رسد. سید عبدالحسین لاری پس از پایان تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه شد و سرانجام در سن 22 سالگی به درجه اجتهاد نائل گردید. وی از شاگردان سید محمدحسن حسینی شیرازی معروف به میرزای شیرازی و شیخ حسینقلی همدانی معروف به آخوند همدانی بود. در سال 1270 خورشیدی سید عبدالحسین لاری به درخواست گروهی از مردم لار و با دستور میرزای شیرازی عازم لار شد. وی به محض ورود به این شهر، مبارزات خود را در جنبه‌های مختلف با استبداد و استعمار آغاز كرد.

مهم ترین اقدامات ایشان به شرح ذیل بود:

تأسیس حوزه علمیه و جهاد تربیتی و اخلاقی
    تحریم كالاهای خارجی
    مبارزه با دیدگاه انحرافی جدائی دین از سیاست
    احیای آثار شریعت اسلامی و نماز جمعه
    جلوگیری از فعالیت مبلغین مسیحی عامل انگلیس
    مبارزه با فئودالیسم

آیت الله سید عبدالحسین لاری همچنین از مدافعان و طرفداران جدی مشروطه مشروعه در جنوب كشور بوده، مبارزات گسترده ای را در همین راستا رهبری كرده و حكم جهاد علیه مستبدین فارس به خصوص قوام الملك را صادر نمود. در همین راستا به همراه بخشی از چریك‌های كارآزموده و مسلح خود برای یاری مشروطه خواهان وارد شیراز شد و در حرم حضرت شاهچراغ(ع) اقامت نمود.

سید عبدالحسین لاری پس از پایان تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه شد و سرانجام در سن 22 سالگی به درجه اجتهاد نائل گردید

آیت الله عبدالحسین لاری مبارزه با استبداد انگلیس را واجب عینی می دانست. به فتوای ایشان بود كه رئیسعلی دلواری برضد استعمار به قیام برخاست. سرانجام سید عبدالحسین لاری پس از 77 سال جهاد در راه خدا در 19 اردیبهشت 1303 شمسی پس از اقامه نماز جمعه و بازگشت به خانه  دعوت حق را لبیك گفت و در محله كوشك جهرم به خاك سپرده شد. مرقد ایشان در جهرم به مقبره «آقا» مشهور است.

بخش تاریخ ایران و جهان تبیان


منبع : مرکز اسناد انقلاب  اسلامی