تبیان، دستیار زندگی
معرفی مجموعه کتابهای «یک کار خوب» و «من + جی جور + شیمپالو» برای بچه ها.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

یک کار خوب

معرفی مجموعه کتابهای «یک کار خوب» و «من + جی‌جور + شیمپالو» برای بچه ها.

فرآوری: زهره سمیعی- بخش کتاب و کتابخوانی تبیان
یک کار خوب» و «من + جی‌جور + شیمپالو» برای بچه ها.

«یک کار خوب»

مجموعه 10 جلدی داستان مذهبی «یک کار خوب» از محمود پوروهاب برای کودکان منتشر شد.

محمود پوروهاب درباره این مجموعه 10جلدی گفت: ده داستان این مجموعه برگرفته از شخصیت‌های معصومین علیهم السلام است که داستان‌ها برای بچه‌ها جنبه اخلاقی و آموزشی دارد.

وی ادامه داد: داستان‌ها برای گروه سنی ب و ج است که بچه‌های مقطع ابتدایی می‌توانند از این کتاب بهره ببرند.

پوروهاب‌همچنین افزود: این داستان‌ها به مصداق ترویج سبک زندگی اسلامی است، زیرا محوریت‌ داستان‌ها برگرفته از سیره معصومین علیهم‌السلام است که تمامی داستان‌ها مُلهم از منابع مهم و معتبر هستند،همچنین منابع برای اطلاع خوانندگان در انتهای هر داستان ‌گنجانده شده است.

این داستان‌نویس حوزه کودک و نوجوان درباره نگارش داستان‌ها اظهار داشت: برای نگارش داستان‌ها با حفظ پایبندی به وقایع تاریخی سعی داشته‌ام فضاسازی‌ها مختلف را در داستان‌ها داشته باشم، همچنین تلاش‌کردم داستان‌ها از صمیمیت خاصی برای بچه‌ها همراه باشد.

پوروهاب همچنین درباره آسیب‌هایی که متوجه داستان‌نویسی مذهبی است، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین معضل در داستان‌نویسی مذهبی بیشتر از جانب نویسندگان این حوزه است که برخی از آنها برای نگارش این شیوه داستانی اهتمامی برای پژوهش و تحقیق از خود نشان نمی‌دهند. همچنین عدم آموزش داستان‌نویسی مذهبی نیز مشهود است، این شیوه داستان‌نویسی احتیاج به آموزش در بین جوانان دارد.

«من+ جی‌جور+ شیمپالو»

«من + جی‌جور + شیمپالو»، مجموعه داستان 8 جلدی برای کودکان است که از سوی نشر چکه منتشر شده است. این مجموعه ماجراهای پسر تنهایی به نام روزبه است که به جز «جی‌جور» هیچ دوستی ندارد. پدر روزبه، جی‌جور را از قطعه‌های اسباب‌بازی‌های بازیافتی ساخته و این دو با هم خیلی دوست و خیلی خوش‌اند اما در این میان کسی هست که تنهاست و در عین حال دلش نمی‌خواهد خوشی بچه‌ها را ببیند و آن کسی نیست جز «شیمپالو». کودکان در هر جلد از مجموعه هشت جلدی «من + جی‌جور + شیمپالو» با یک قانون و چند ضرب‌المثل آشنا می‌شوند و تازه خودشان هم می‌توانند ضرب‌المثل بسازند و در کتاب بنویسند.

«بفرمایید پیراشکی شیمپالو، چه بویی داشت جوراب شیمپالو، بگذار بروم مدرسه شیمپالو، کلاغ بی‌نمک نخور شیمپالو، غذایی خوشمزه برای شیمپالو، خواننده نسل جوان شیمپالو، خاله شمسی کجاست شیمپالو و عید شما مبارک شیمپالو» هشت جلد این مجموعه هستند که هر جلد به بهای 6800 شده است.

توضیحات فرهاد حسن‌زاده، درباره ی این مجموعه:

داستان این کتاب، ماجرای جالبی دارد. من گاهی بر اساس تصاویر داستان می‌نویسم. تکنیکی که گاهی در کلاس‌های داستان نویسی با علاقه‌مندان کار می‌کنم. یک بار در محل کارم، نشریه «دوچرخه»، متوجه شدم که برای این شماره داستان نداریم. سفارش داستان و بعدش سفارش تصویرگری طولانی می‌شد و کار ما را که با زمان‌بندی همراه است، مشکل می‌کرد. بنابراین رفتم سراغ مجلات خارجی موجود در آرشیو تا بر اساس تصاویر آنها خودم داستانی بنویسم. مجله، فرانسوی بود و من انگلیسی‌ام خوب نیست، چه رسد به فرانسه. به هر حال از روی تصاویر داستانی 50 صفحه‌ای، یک داستان تازه نوشتم. داستانی که وقتی چاپ شد، بازخورد خوبی داشت.

نخستین داستان منتشر و با استقبال روبه‌رو شد. مدتی گذشت و من بار دیگر در این تنگنا قرار گرفتم و بر اساس یکسری تصاویر دیگر، کتاب داستانی دیگری نوشتم. پس از مدتی دیدم که قالب و شخصیت‌هایی دارم که می‌توانند در قالب داستان‌های متعدد نوشته و معرفی شوند، بنابراین نشستم و با طراحی تازه‌ای، هشت داستان نوشتم.

«شیمپالو» یک شخصیت خیالی است که البته می‌تواند نماد ترس‌ها و کابوس‌های بسیاری از بچه‌های امروز یا دیروز باشد. شیمپالو تهدیدی است برای کودکانی که فرصت آموختن و تجربه کردن ندارند و در پیله تنهایی و تفکرات خود زندگی می‌کنند .او یک ضدقهرمان است. منتهی نه با تقسیم‌بندی‌های کلاسیک و افسانه‌ای که شخصیت‌ها به سیاه و سفید و خوب و بد مطلق تقسیم می‌شوند. سعی کرده‌ام از این شخصیت وجوه خاکستری و مثبت هم نشان بدهم و پای او را به روابط علت و معلولی هم بکشانم که دلیل بد و منفی بودنش هم برای مخاطبان تا حدودی روشن شود .

در زندگی مدرن و شبه مدرن امروز بچه‌ها معمولاً تنهایند و والدین سعی می‌کنند این تنهایی را نادیده بگیرند و یا بچه‌ها را با وسایل سرگرم کننده از سرِ خود باز کنند. جی‌جور، شخصیتی داستانی است که هم خلا تنهایی شخصیت اصلی را پر می‌کند و هم یک جاهایی به کمکش می‌آید تا بر مشکلاتش غلبه کند.


منابع:
فارس
مهر