تبیان، دستیار زندگی
مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره جشنواره های شمسه شب 27 مردادماه با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی شهرداری تهران در باغ موزه قصر برگزار شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پایان جشنواره «شمسه»


مراسم اختتامیه سومین دوره جشنواره جشنواره‌های شمسه شب 27 مردادماه با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی شهرداری تهران در باغ موزه قصر برگزار شد.

پایان جشنواره «شمسه»

حجت‌الاسلام والمسلمین میثم امرودی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران در بخشی از این مراسم در سخنانی با اشاره به اینکه سه سال از راه‌اندازی شمسه می‌گذرد، گفت: در این سه سال و در اوایل راه‌اندازی شمسه تلاش داشتیم تا بگوییم که شمسه یک مسابقه تکراری نیست و مسابقه‌ای نیست که یک سری مخاطب عادی و همیشه در دسترس داشته باشد، شمسه یک موج است که قرار است در شهر تهران یک اتفاق را به وجود بیاورد.

حجت‌الاسلام امرودی با قدردانی از مسئولان سابق که در برپایی جشنواره شمسه تلاش داشته‌اند، افزود: شهرداری تهران علاوه بر جشنواره شمسه که خود در 12 بخش مختلف برگزار می‌شود جشنواره‌های هفت گانه دیگری همچون مشکاة، سلامت، تسنیم و ...را برگزار می‌کند که هر کدام قرار است یک موج را بیافرینند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره شمسه با بیان اینکه این جشنواره یک جریان فرهنگی است، تصریح کرد: هر کدام از حروف شمسه نماینده هدف و اصل و اساسی است که شهرداری تهران آن را پیگیری می‌کند، حرف «شین» به معنای شهروند است، قرار است با استفاده از جشنواره شمسه شهرنشینی را به شهروندی تبدیل کنیم. شهرنشین مانند یک مسافر به شهر خود نگاه می‌کند اما یک شهروند خود را صاحب شهر می‌داند و درصدد است تا فرهنگ آن شهر را بسازد.

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران اظهار کرد: شمسه به دنبال آن است تا به بطن محلات، جریان یابد و گنجینه‌هایی که در محلات مخفی شده‌اند، پیدا و به همه معرفی کند و ما امروز خوشحال هستیم که این جریان اتفاق افتاده است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره شمسه با بیان اینکه این جشنواره یک جریان فرهنگی است، تصریح کرد: هر کدام از حروف شمسه نماینده هدف و اصل و اساسی است که شهرداری تهران آن را پیگیری می‌کند

حجت‌الاسلام امرودی در ادامه با بیان اینکه دومین حرف شمسه محوریت محلات را یادآوری می‌کند، گفت: تهاجم فرهنگی دشمنان اهداف بسیار بلندی را مد نظر دارد، اولین هدف آنها خانوادها و به دنبال آن محلات است. ما شاهد هستیم در محلاتی که اهالی آن همدیگر را می‌شناسند درصد بزه و جرم و حتی طلاق پائین است شمسه به دنبال این است که تا این همدلی را در محلات به وجود بیاورد.

وی با تأکید بر اینکه شمسه به دنبال هویت محله است، افزود: ما باید تلاش کنیم سرمایه‌ها در محلات بماند و تمرکز همه امور فرهنگی در یک جا از بین برود، باید کاری کنیم که شمسه نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا مطرح شود، معرفی شمسه معرفی یک مسابقه نیست بلکه معرفی یک فرهنگ است، معرف ایرانی است که هرگاه وارد هر عرصه‌‌ای شده است حرف‌های زیادی برای گفتن داشته است و یقیناً شمسه نیز این چنین است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره شمسه اظهار کرد: سومین حرف شمسه به معنی سرمایه اجتماعی است، ما باید تولید سرمایه اجتماعی را داشته باشیم. حضرت امام (ره) در وصیت‌نامه خود همه را به وحدت کلمه و کلمه وحدت توصیه می‌کردند و این سرمایه بسیار بزرگی است که ما نیز باید این گونه باشیم.

حجت‌‌الاسلام امرودی تصریح کرد: چهارمین حرف شمسه نیز حرف «ه» که به معنای هویت و حفظ آن است، دشمن، هویت فرهنگی و خانوادگی ما را مورد تهاجم قرار داده است. الان بسیاری از جوانان دوست دارند از کشور خارج شوند و از سوی دیگر بسیاری از جوانان کشورمان که در غربت هستند در حسرت یک روز زندگی در خاک ایران به سر می‌برند. آنها فهمیده‌اند که اخلاق، پیشرفت و همدلی در ایران است.

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران در پایان با بیان اینکه شعار شهرداری تهران همیشه این بوده است که شهر خوب، یافتنی نیست بلکه ساختنی است، گفت: در اینجا اعلام می‌کنیم که ما ایران و تهران را خواهیم ساخت.

بخش هنری تبیان


منبع : ایکنا