تبیان، دستیار زندگی
مداری كه به صورت كیت قناری تقدیم شده، قادر به تقلید صدای این پرنده می باشد. این عمل توسط یك اوسیلاتور از نوع هارتلی (متشكل از چوك رادیویی و خازن 100 نانوفارادِ موازی شده با آن و ترانزیستور ) انجام می شود...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستگاه تقلید صدا

مداری كه به صورت كیت قناری تقدیم شده، قادر به تقلید صدای این پرنده می باشد. این عمل توسط یك اوسیلاتور از نوع هارتلی (متشكل از چوك رادیویی و خازن 100 نانوفارادِ موازی شده با آن و ترانزیستور ) انجام می شود.

برای ساخت كیت ابتدا از قطعات ساده تر نظیر مقاومت ها شروع كنید و به ترتیب به مونتاژ سایر قطعات بپردازید.

خازن های C1 و C4 از نوع الكترولیت و دارای قطب مثبت و منفی می باشد. بر روی بدنه این خازن ها قطب منفی مشخص شده و محل این پایه بر روی فیبر و در محل خازن ها با علامت – مشخص شده است. لذا در نصب این خازن ها باید به پایه منفی آنها توجه شود.

ترانزیستور هم باید چنان در مكان خود نصب شود كه مقطع آن بر شكل روی فیبر منطبق شود.

چوك بلندگو دارای 5 پایه می باشد كه 3 تای آنها در یك طرف و دو پایه دیگر در طرف مقابل قرار دارد. بنابراین در نصب این قطعه به ترتیب این پایه ها توجه نمایید.

بلندگو:

این كیت به یك بلندگوی معمولی نیاز دارد كه باید توسط دو رشته سیم به محل SP متصل شود.

تغذیه:

تغذیه این مدار می تواند بین 9 تا 12 ولت مستقیم باشد كه باید با رعایت قطب های مثبت و منفی به مدار متصل شود. پس از مونتاژ قطعات، با نصب تغذیه به مدار صدایی شبیه به قناری از بلندگو پخش می شود. با قطع تغذیه از مدار، صدای پرنده به آرامی به حداقل می رسد. مدت زمانی كه پس از قطع تغذیه، صدای پرنده ادامه می یابد بستگی به ظرفیت خازن C4 دارد. با افزایش ظرفیت این خازن می توان صوت پرنده را برای مدت بیشتری ادامه داد. از این كیت می توانید به عنوان آلارم برای منزل، دوچرخه و... استفاده نمود. نصب یك كلید فشاری بین تغذیه و مدار، استفاده از كیت را آسانتر می كند.

جهت تهیه کیت می توانید به اینجا مراجعه نمایید.

http://www.mashhadkit.com/

بخش پژوهش های دانش آموزی سایت تبیان - تنظیم: یگانه داودی