تبیان، دستیار زندگی
کچل شدن ناگهانی و طی زمان کوتاه فقط مختص بزرگسالان نیست، بلکه کودکان را هم ممکن است درگیر کند. متاسفانه بروز طاسی در کودکان...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهره لطیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

4 علت کچلی در کودکان


کچل شدن ناگهانی و طی زمان کوتاه فقط مختص بزرگسالان نیست، بلکه کودکان را هم ممکن است درگیر کند. متاسفانه بروز طاسی در کودکان به خصوص دختر بچه ها بسیار وحشتناک است. بنابراین والدین برای دچار نشدن کودکشان به این عارضه، باید در ابتدا علل بروز کچلی در کودکان را بشناسند تا با دوری گزیدن از آنها مانع ابتلای کودکشان شوند.


کچلی کودکان

در این مطلب 4 علت مهم و شایع کچلی در کودکان را برایتان می گوییم.

1- عفونت

شایع ترین علت ریزش مو در کودکان، عفونت قارچی پوست سر است. این عارضه، کچلی قارچی سر نام دارد که به صورت موضعی بخشی از سر کودکان را تحت تاثیر قرار داده و کچل می کند. اگرچه این عارضه در کودکان بسیار شایع است، اما ممکن است نوجوانان و بزرگسالان را نیز درگیر کند.

علایم کچلی قارچی سر شامل لکه های سیاه بر روی پوست سر، خارش و شکستگی موها می باشد.

کودکان مبتلا به کچلی قارچی سر معمولا از سطح بهداشت پایینی برخوردار هستند و مسائل بهداشتی و نظافتی را رعایت نمی کنند و یا در اثر قرارگیری در رطوبت زیاد به مدت طولانی دچار این مشکل می شوند.

متاسفانه این بیماری مسری است و از طریق راه هایی مانند تماس مستقیم با افراد آلوده، استفاده از شانه و یا کلاه مشترک این عفونت به سایر افراد منتقل می شود.

والدین باید عفونت قارچی پوست سر را در کودکانشان جدی بگیرند و در صورت مشاهده این بیماری، اجازه رفتن به مدرسه را به کودک ندهند و سریعا تحت نظر پزشک، اقدامات درمانی را آغاز کنند .

بسیاری از داروهای شیمی درمانی که امروزه مورد مصرف بیماران سرطانی قرار می گیرند، عوارضی چون طاسی و یا کم مویی را در افراد ایجاد می کنند

2- آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا یک بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی بدن به سلول های مو حمله می کند و اغلب طی مدت زمان کوتاهی، موهای فرد از دست می رود و تکه های خالی از مو بر روی سر کودک به وجود می آید.

این بیماری می تواند هر فردی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد.

پزشک متخصص پوست می تواند با بررسی علایم، این بیماری را در افراد تشخیص دهد، اما متاسفانه هیچ راه درمانی قطعی برای آن شناخته نشده است.

این بیماری می تواند برای مدتی در فرد پیشرفت کند، اما پس از مدتی متوقف شده و بعد از چند ماه و یا چند سال دوباره شروع می شود.

کودکان سرطانی

3- شیمی درمانی

بسیاری از داروهای شیمی درمانی که امروزه مورد مصرف بیماران سرطانی قرار می گیرند، عوارضی چون طاسی و یا کم مویی را در افراد ایجاد می کنند.

اگر کودکان در اثر ابتلا به سرطان مجبور به شیمی درمانی شوند، متاسفانه با این مشکل روبرو هستند.

والدین باید در این خصوص آگاهی های لازم را به کودک بدهند و شرایط را برای بروز آن در کودک خود آماده کنند تا کودک بتواند پس از مدتی با عواطف و احساسات خود در این زمینه کنار بیاید و آن را قبول کند.

خوشبختانه پس از سپری شدن دوره شیمی درمانی، موهای کودک کم کم رشد می کند و او می تواند به شرایط طبیعی خود برگردد.

4- مشکلات روحی

یکی از علل ریزش مو در کودکان، مواجه شدن آنها با مشکلات روحی و عاطفی می باشد؛ مثلا اگر چالش هایی بزرگ تر از سطح ظرفیت کودک به او تحمیل شود و او نتواند آن را تحمل کند، ممکن است عوارضی همچون ریزش مو در او ایجاد گردد، مثلا اگر دچار افت تحصیلی شود و یا عزیزی را در خانواده و یا دوستان خود از دست بدهد، این گونه چالش ها با تاثیر منفی بر روح و روان کودک، ریزش مو را در او ایجاد می کند.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

ریزش موی کودکان جدی است

رشد قارچ ها روی سر

تراشیدن موی سر نوزاد خوب است؟

نشانه‌های سرطان در کودکان

10 علت ریزش مو

ریزش مو تا چه حدی طبیعی است؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.