تبیان، دستیار زندگی
ز دوم جام یورو2004 تساوی با چاشنی خشنونت کرواسی صفر – سوئیس صفر کرواسی: بوتینا، سمیچ (سرنا 61)، کوواچ،سیمونیچ ، زیوکوویچ ، مورناد، کوواچ ، بیه لیکا (روسو 74)، اولیچ (راپاییچ 46)، پرشو، سوکوتا سوئیس: اشتیل، هاس، مولر، مورات یا...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نتایج روز دوم جام یورو2004

تساوی با چاشنی خشنونت
کرواسی صفر – سوئیس صفر

کرواسی:

بوتینا، سمیچ (سرنا 61)، کوواچ،سیمونیچ ، زیوکوویچ ، مورناد، کوواچ ، بیه لیکا (روسو 74)، اولیچ (راپاییچ 46)، پرشو، سوکوتاسوئیس:اشتیل، هاس، مولر، مورات یاکین، اشپیشر، ویکی (هنچوز 83)، فوگل، هوگل، هاکان یاکین (ژیجاکس 87)، چاپیوسات (سلستینی 55)، فرای

اخراج:

یوهان فوگل (55)تماشاگر: 090/24 نفر

قبل از بازی، تقریباً همه کارشناسان بیشتر شانس پیروزی را به کرواسی می دادند. اما نمایش خوب سوئیسی ها در نیمه اول، همه پیش فرض ها را از بین برد. سوئیس در این بازی با به کارگیری موارت یاکین به عنوان لیبرو و فوگل به عنوان هافبکی دفاعی ترکیبی به مراتب دفاعی تر از حریف کروات خود چیده بود.

در واقع سوئیسی ها با ترکیب 2-1-3-4 به زمین گذاشته بودند. کرواسی هم مثل همیهش با سیستم 2-4-4 به زمین آمده بود. تاکتیک تیم سوئیس در نیمه اول مشخص بود. استفاده از حرکات از جناحین برای فرای و چاپیوسات، در طرف مقابل کرواسی با اتکا به بازی فیزیکی، قصد داشت تا از همان ابتدا نبض بازی را در اختیار گیرد. با این وجود هر دو تیم اشتباهات فراوانی در میانه میدان داشتند و توپ های زیادی از دست دادند. شاید بتوان ضربات سر سیمونیچ و اولیچ در غیاب مدافعان سوئیس که به قصد آفسایدگیری ناهماهنگ ظاهر شدند و صحنه مشکوک پنالتی روی چاپیوسات را تنها موقعیت های گل نیمه اول دانست. اگر در مجموع بخواهیم نمایش دو طرف را در نیمه اول بررسی کنیم، سوئیس تا حدودی بهتر از حریف خود ظاهر شد. با آغاز نیمه دوم تا دقیقه 50 بازی متعادلی را از هر دو طرف شاهد بودیم اما دقیقه 50 با اخراج یوهان فوگل، همه انتظار داشتند که کرواسی فشار حملات خود را روی دروازه سوئیس افزایش می دهد اما این سوئیس بود که با بازی منطقی اما کسل کننده اجازه کوچکترین حرکتی را به شاگردان اتوباریچ نداد و حتی چندین بار می توانست خطرناک ظاهر شود. در واقع برون کشیدن استفان چاپیوسات و به میدان فرستادن فابیوسلستینی از سوی آقای کوهن، دلیلی جز نگه داشتن بازی و نتیجه آن نداشت.

با این بازی ملات آور و سرشار از خشونت هر دو تیم چشم به روزهای بعد خواهند داشت.

معجزه زیدان در دقیقه 90

شوک شکست بر پیکره تیم انگلیس

انگلیس 1- فرانسه 2

گل ها:فرانک لمپارد (38) انگلیس، زیدان (91 و 93 پنالتی) فرانسه

انگلیس:

جیمز، نویل، کینگ، کمپل، کول، بکام، لمپارد، جرارد، اسکولز (هارگریوز 76)، رونی (هسکی 76)، اوون (واسل 69).فرانسه: بارتز تورام، گالاس، سیلوتره (سانیول 79)، لیزارازو، پیرین (ویلتورد 76)، ویرا، ما که له له، زیدان، آنری، ترزه گه.

چه شبی! فرانسه با درخشش زیدان ظرف 3 دقیقه، آرزوهای انگلیس را نقش بر آب کرد. بکام یک پنالتی حساس را از دست داد تا انگلیس که تا دقیقه 90 پیروز میدان بود، به یکباره همه چیز را باخت.

اریکسون فکرش را هم نمی کرد که این گونه تیمش مغلوب زیدان شود. دیگر نه بازی بد آنری به چشم آمد نه نمایش خوب رونی. این پیروزی خروس ها بود که همه را به یاد فینال تاریخی منچستر یونایتد – بایرن مونیخ در سال 99 می انداخت.

همان گونه که پیش بینی می شد، در بی مانش، در نیمه اول، کامل متعادل بود. پس از آغاز توفانی فرانسه و گرفتن یک کرنر در همان ثانیه های اول بازی، انگلیسی ها تا حدودی خود را در زمین پیدا کردند. بالاخره اریکسون متقاعد شد تا پس از نمایش های نه چندان خوب جرارد در جناح چپ، او را در مرکز زمین قرار دهد و این اسکولز بود که به جای او در سمت چپ خط میانی قرار گرفت. هر دو تیم با سیستم2-4-4 به زمین آمده بودند.

در ترکیب فرانسه، غیبت دسایی عجیب به نظر می رسید. گرچه فرانسوی ها در نیم ساعت اول بازی حملات نصف و نیمه یی را روی دروازه انگلیس انجام دادند اما باز هم هنر دیوید بکام به کمک انگلیس آمد. سانتر مواج او از جناج راست روی یک ضربه آزاد روی سر فرانک لمپارد فرود آمد تا او در میان بهت بارتز، دروازه فرانسه را باز کند. پس از گل دقیقه 38، بازی تقریباً با جریانی یکنواخت دنبال شد گرچه فرانسوی ها با توجه به خوردن گل، بیشتر به سمت دروازه انگلیسی ها نزدیک می شدند.

در نیمه دوم هم که فرانسوی ها احتیاج به زدن گل داشتند، هرگز در حد و اندازه ای خود ظاهر نشدند. آنری حتی گوشه هایی از هنر خود در آرسنال را هم نشان نداد، ترزه گه انگار مسخ شده بود و خبری هم از حرکات زیبای زیدان و پیرس نبود. البته نباید از دفاع خوب انگلیس بی تفاوت گذشت. انگلیسی ها در این بازی بسیار منطقی بازی کردند اما فوتبال همیشه 90 دقیقه است.

این چیزی است که اریکسون و مردانش فراموش کرده بودند.

جدول گروهB

امتیازتفاضل گلگل خوردهگل زدهباختمساویبردبازینام تیم
3

1

1

2

-

-

1

1

1- فرانسه
1

-

-

-

-

1

-

1

2- سوئیس
1

-

-

-

-

1

-

1

3-کرواسی
-

1-

2

1

1

-

-

1

4- انگلیس