تبیان، دستیار زندگی
حافظه یک موهبت نیست و هر کس بخواهد می تواند حافظه ای بیشتر از حد طبیعی داشته باشد. مانند سایر استعداد های بدن انسان ، مغز می تواند پرورش یابد و حافظه پیشرفت و تکامل حاصل کند تنها مشکل ورزیدگی و تمرین است و این تمرین آسان و در دسترس همگان است .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

57 درس برای تقویت حافظه

57 درس برای تقویت حافظه

از آغاز سده ی کنونی ، در پرورش و رشد و شکفتگی حافظه زیاد غفلت ورزیده اند. بعضی از مربیان به بهانه ی ارزش نهادن به هوش ساده ، حافظه را از نظر دور داشته و توجهی که در خور آن است به آن نکرده اند و رشد حافظه را مخالف رشد هوش دانسته اند . در نتیجه ی این طرز اندیشه ، نسل کنونی به حق از داشتن حافظه ای غیر کافی رنج می برد.

حافظه و هوش نه تنها مخالف هم نیستند ، بلکه به عکس ، حافظه به طور گسترده ای در رشد هوش سهیم است. هوش برای تخیل و برای استدلال ما منطقی تر و قضاوت ما درست تر خواهد بود. از طرف دیگر این امری شناخته شده است که مردمان بزرگ ، تقریبا همیشه حافظه ای قوی داشته اند. چنان که حافظه ی ناپلئون جنبه افسانه ای پیدا کرده است .

حافظه یک موهبت نیست و هر کس بخواهد می تواند حافظه ای بیشتر از حد طبیعی داشته باشد. مانند سایر استعداد های بدن انسان ، مغز می تواند پرورش یابد و حافظه پیشرفت و تکامل حاصل کند تنها مشکل ورزیدگی و تمرین است و این تمرین آسان و در دسترس همگان است .

اما ، بی آن که به دنبال زندگی افراد استثنایی باشیم ، می توان ملاحظه کرده که در زندگی عادی ، حافظه ی خوب یکی از عوامل قطعی پیشرفت است. یک حافظه ی خوب ، از همان آغاز دوره ی مدرسه ، ورق برنده ی اصلی را تشکیل می دهد. زیرا در فراگرفتن فیزیک ، شیمی ، تاریخ ، جغرافیا ، علوم ، توفیق در امتحانات باید مطالب زیادی را به خاطر سپرد. غالبا ، داوطلبان بسیار باهوشی را می بینیم که بر اثر داشتن حافظه ای بد ، در امتحانات موفق نشده اند ، در حالی که افراد دیگری ، با داشتنم هوشی متوسط ، به یاری حافظه ی خوب موفقیت درخشانی به دست آورده اند.این موضوع در زندگی حرفه ای نیز صدق می کند. پزشک و وکیل دادگستری و صاحبان سایر مشاغل ، پیوسته باید متن ها ، نام ها ، تاریخ ها ، چهره ها و رقم ها را به خاطر بسپارند . کسانی که می توانند فورا مطلب ثبت شده در حافظه ی خود را دوباره بازیابند، الزاما از تفوق و برتری بزرگی سود می برند همچنین برای رسیدن به پست های جالب توجه در موسسات خصوصی یا در اداره ، داشتن حافظه ی خوب ضروری است (در کارهای روزانه و برای با موفقیت گذراندن امتحانات و مسابقات حرفه ای و شغلی ).

هیچ پیشداوری ای به اندازه ی آن که حافظه یک موهبت است رواج ندارد. میلیون ها نفر فکر می کنند که حافظه ای خوب یا بد دارند ، و اگر جزو اشخاص نامستعد باشند کاری نمی شود کرد. آزمایش های علمی  بسیار ، کاملا خلاف آن را ثابت می کند. حافظه یک موهبت نیست و هر کس بخواهد می تواند حافظه ای بیشتر از حد طبیعی داشته باشد. مانند سایر استعداد های بدن انسان ، مغز می تواند پرورش یابد و حافظه پیشرفت و تکامل حاصل کند تنها مشکل ورزیدگی و تمرین است و این تمرین آسان و در دسترس همگان است .

روانشناسان بسیاری اعتقاد دارند که همه دارای حافظه اند ، اما اشخاص معدودی طرز به کار بردن آن را می دانند . به این دلیل که به هیچ وجه ، طرز به کار بردن این ابزار شگفت انگیز را که حافظه است ، نیاموخته اند.

نگارنده کتاب حاضر بیان می کند که اگر باروشی صحیح و کمی آگاهی و ممارست ، به نتایج حیرت آوری برسیم،همه کسانی که اندرزها و روش های ما را در عمل به کار می برند،به نتایجی می رسند که برای خود آنان نیز شگفت انگیر است.

با وجود مبتنی بودن روش ما بر پایه های عملی ، اساسا روش ما ، روش عملی است . این یک مطالعه ی نظریه های روانشناسی حافظه نبوده ،بلکه روشی است که به طرزی ساده و روشن چگونگی عمل حافظه و شیوه ی به دست آوردن حداکثر استفاده از آن را توضیح می دهد . متوجه خواهید شد که حافظه ی شما ، هر وقت که بخواهید ، می توانید دقیق و مورد اطمینان باشد.بی زحمت هر چه را که مایل باشید به خاطر خواهید سپرد و می توانید روی حافظه ی خود ، در هر کیفیتی حساب کنید. همچنین به وسیله ی حافظه ی خود ،می توانید کارهایی که انجام آن موجب تعجب و شگفتی اطرافیان شما شود را به راحتی انجام دهید.

نویسنده کتاب معتقد است که با مطالعه این کتاب و انجام تمرینات آن به راحتی می توانید بدون برداشتن یادداشت ،پنج ، ده ،بیست یا پنجاه موضوع مورد علاقه خود را از یک سخنرانی که شنیده اید ، به خاطر بسپارید.

می توانید به سهولت زیاد ، زبان های خارجی را فرابگیرید و...

دوره ی کامل  دوره دروس این کتاب به 57 درس و تمرین های آن تقسیم می شود هر روز یک درس و شش روز در هفته مورد مطالعه قرار می گیرد.در بخش اول کتاب که شامل درس های 1 تا 7 می باشد به طرز عمل حافظه و قاعده های بهداشتی لازم برای بهتر کار کردن مغز پی می برید.سپس طرز ثابت نگاه داشتن دقت را بر روی یک موضوع معین و متمرکز کردن حواس را بر روی این یا آن فکر یاد خواهید گرفت.در بخش دوم (8-15) روند طبیعی به خاطر سپردن اندیشه ها یا کارها توضیح داده می شود.بخش سوم (16-19) این درس ها اختصاص به حافظه در زندگی عادی دارند ، روش های عملی و ساده ای که به شما اجازه می  دهد نام ها و چهره ها ، وعده های ملاقات ، برنامه ی روزانه و... به خاطر بسپارید.بخش چهارم (درس های 20 تا 33 )این بخش اختصاص به مطالعات و کارهای فکری دارد. و در این بخش یاد می گیرید که خواندن تنها برای پروش و آموزش شخص کافی نیست . باید آن چه را که می خواهید ، به خاطر بسپارید.

بخش پنجم (درس های 34 تا 43 ) این درس ها ، به روش هایی اختصاص دارد که به وسیله ی آنها می توان چیزهایی را که به صورت ارقام (سال های تاریخ ، شماره های تلفن و غیره ) باشند، به خاطر سپرد.

بخش ششم ( درس های 44 تا 56 ) :در این بخش ، روش ها راهنمایی هایی را که برای به خاطر سپردن مطالب پیچیده ، یا فهرست های طویل به کار برده می شوند ، خواهید یافت و آزمایش های شگفت آوری را انجام خواهید داد .

مشخصات کتاب

نویسنده : عبدالکریم قریب

ناشر :اختران

تنظیم :مرکز مشاوره تبیان