تبیان، دستیار زندگی
این آزمون دو مرتبه در هر سال برگزار می‌شود كه مرحله اول آن در اردیبهشت ماه و مرحله دوم نیز در مهر ماه برگزار می‌شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زنان، بیش از هشتاد درصد حافظان قرآن  را تشكیل می‏دهند

زنان، بیش از هشتاد درصد حافظان قرآن

باشگاه كاربران: آزمون حافظان قرآن چند سالی است كه متولی مخصوصی پیدا كرده است. مركز توسعه و ترویج فعالیت‏های قرآنی كشور كه از سازمان‏های زیرمجموعه وزارت ارشاد است، هر ساله (دو بار در هر سال؛ آزمون اخیر، هفتمین بوده است) آزمون سراسری حفاظ قرآن را برگزار می‏كند تا میزان محفوظات قرآنی آنها را بسنجد. یكی از مشكلات حافظان قرآن همین نداشتن متولی برای آزمون سراسری آنهاست. طبق مصوبه هیأت دولت به كسانی كه كل قرآن را حفظ باشند، طی شرایطی مدرك كارشناسی الهیات و معارف اسلامی گرایش علوم قرآن و حدیث اعطا می‏شود. ولی گرفتن همین لیسانس نیز دردسرهایی دارد. اولا سازمان سنجش آزمون مركز توسعه فعالیت‏های قرآنی را قبول ندارد. از سویی نیز مركز ترویج پس از آمون اختصاصی خودش، كار خاصی برای حافظان انجام نمی‏دهد! ثالثا وزات علوم نتایج آزمون مركز ترویج را نمی‏پذیرد و آن را به عهده سازمان سنجش گذاشته است كه این سازمان نیز هر سال به یك بهانه‏ای از برگزاری آن طفره می‏رود. از همه بدتر اینكه تعداد زیادی از حافظان قرآن، طلبه یا دانشجو هستند. دانشگاه‏ها مصوبه‏ای دارند كه حافظان قرآن را جزء استعدادهای درخشان به حساب می‏آورند كه امتیازات خاصی برای این گروه به ارمغان می‏آورد. ولی معمولا دانشگاه‏ها خود نیز نمی‏دانند كدام مدرك حافظان قرآن را بپذیرند. از سوی دیگر آنهایی هستند كه طلبه‏اند؛ حافظان قرآن طلبه نیز امتیازات خاصی از سوی مركز مدیریت حوزه‏های علمیه به آنها اعطا شده است؛ اما حوزه نیز این مدارك وزارت ارشاد را نپذیرفته و خود آزمون جداگانه‏ای برگزار می‏كند. بیش از این ادامه دهم، هم حافظان بزرگوار قرآن را رنجانده‏ایم و نارحت كرده‏ایم و هم آنهایی كه به دنبال حفظ این كتاب آسمانی هستند ممكن است خدای‏ناكرده در اراده‏شان خللی ایجاد شود.

با همه این حرف‏ها، حافظان عزیز قرآن كریم كاری به این‏گونه امتیازات دنیوی ندارند. آنها تنها و تنها به امید اجر معنوی به دنبال اجرای این كار بزرگ و آسمانی رفته‏اند.

ولی اینجا رو داشته باشین كه نزدیك به نود درصد حفاظ قرآن، خانم هستند! آقایان لطفا كمی بیشتر به فكر معنویت باشند و اینقدر از مادیات حرف نزنند!

اسامی قبول‌شدگان هفتمین آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن كریم اعلام شد

شصت‏درصد از شركت‏كنندگان در مرحله اول آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن كریم سال 1390 در این آزمون قبول شدند.

بنابر اعلام روز دوشنبه روابط عمومی مركز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی كشور، از ساعت 22 شب گذشته اسامی پذیرفته‏شدگان هفتمین دوره آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن كریم بر روی سایت quranedu.ir قرار گرفته و داوطلبان و مؤسسات مجری طرح می‌توانند با ورود به آن از نتایج آزمون مطلع شوند.

بنا بر این گزارش در این آزمون كه در تاریخ جمعه نهم اردیبهشت ماه 1390 در سراسر كشور برگزار شد؛ 55 هزار و 46 نفر شركت داشتند كه 46 هزار و 860 نفر آنها را بانوان و هشت‏هزارو 183 نفر باقی‏مانده را آقایان تشكیل می‌دادند، شصت‏درصد از كل افراد در این آزمون قبول شدند و ده‏درصد نیز نفرات برتر را تشكیل می‌دهند.

همچنین از بین كل شركت‌كنندگان، هشت‏هزار و 792 نفر در رشته حفظ و 46 هزار و 254 نفر نیز در رشته ترجمه و مفاهیم قرآن كریم شركت كردند. 38هزار و 78 نفر افراد شركت‌كننده، بالای پانزده سال و هفده‏هزار و 105 نفر نیز دارای سنین زیر پانزده سال هستند.

در بین 31 استان كشور، استان‏های لرستان، اصفهان و كرمان به ترتیب بیشترین آمار شركت‌كنندگان را به خود اختصاص داده‌اند.

این آزمون دو مرتبه در هر سال برگزار می‌شود كه مرحله اول آن در اردیبهشت ماه و مرحله دوم نیز در مهر ماه برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا


باشگاه كاربران تبیان ـ ارسالی از: kar222