تبیان، دستیار زندگی
چیدمان بازیكنان نیاز به تغییر دارد انتقاد بی‌اندازه از نصرتی صحیح نیست فاصله‌ی كریمی با دروازه زیاد بود مدرس فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) اعتقاد دارد تیم ملی ایران نیاز به تغییراتی در نوع چینش بازیكنان دارد. مرتضی محصص ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تحلیل فنی بازی ایران - کره

چیدمان بازیكنان نیاز به تغییر دارد
انتقاد بی‌اندازه از نصرتی صحیح نیست
فاصله‌ی كریمی با دروازه زیاد بود


مدرس فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) اعتقاد دارد تیم ملی ایران نیاز به تغییراتی در نوع چینش بازیكنان دارد.

مرتضی محصص در مورد دیدار دو تیم ملی ایران و كره‌ی جنوبی  گفت: در نیمه‌ی نخست این دیدار نقاط ضعفی داشتیم كه در نیمه‌ی دوم این شرایط به مراتب بهتر شد و بازیكنان سرعت مناسب‌تری پیدا كردند.

وی افزود: پس از این بازی انتقاداتی از محمد نصرتی صورت گرفت كه با آن موافق نیستم چرا كه نصرتی نیز مانند دیگر بازیكنان روزهای بد و خوب دارد، البته اگر نصرتی به عنوان لیبرو یارگیر مورد استفاده قرار گیرد توانایی‌های بیشتری نشان می‌دهد، چرا كه وی چرخش و چابكی لازم برای حضور در پست دفاع كناری را ندارد بلكه یك بازیكن یارگیر و سرزن خوب است.

محصص خاطر نشان كرد: پس از هر شكست به دنبال مقصر هستیم اما این عمل درست نیست و نباید یك بازیكن را چنین تحت فشار گذاشت.

وی در ادامه تصریح كرد: بازیكنان ایران تاب و توان بازی با سرعت كره‌ای‌ها در حفظ توپ و ضد حمله را نداشتند و تنها پس از تغییراتی كه در نیمه‌ی دوم صورت گرفت تیم ایران توانست اندكی شرایط را تغییر دهد.

محصص افزود: در بازی با تك مهاجم باید از دفاع‌های كناری و هافبك‌ها در حمله استفاده شود كه چنین موضوعی در تیم ایران دیده نشد، البته با حضور برهانی تحرك و حفظ توپ در تیم پیشرفت كرد.

مدرس فیفا اظهار كرد: كره‌ای‌ها با شناخت از كریمی و نكونام آنها را از كار انداخته بودند و از طرفی نیاز به یك مهاجم دوم در پشت هاشمیان كه به طور مرتب جایش را با وی تغییر دهد احساس می‌شد، محرم نویدكیا و زندی نیز بسیار عقب بازی می‌كردند و حركت رو به جلویی از آنها دیده نشد.

محصص در ادامه با اشاره به این كه علی كریمی در نیمه‌ی زمین حریف كارآیی بهتری دارد به خبرنگار ایسنا گفت: كریمی تحت تاثیر نوع بازی كه در بایرن مونیخ از وی انتظار می‌رود فاصله‌اش را با دروازه زیاد كرده بود اما در تیم ملی ایران شرایط متفاوت است چرا كه بدین ترتیب كریمی زهر گلزنی خود را از دست می‌دهد، ضمن آن كه ما در جلوی كریمی بازیكنانی چون نفرات بایرن را در اختیار نداریم.

محصص در ادامه به ایسنا گفت: به نظر می‌رسد روش بازی 2 ـ 4 ـ 4 یا 3 ـ 3 ـ 4 بتواند نتایج بهتری از 1 ـ 2 ـ 3 ـ 4 برای تیم ملی داشته باشد چرا كه این روش با ایجاد چهار خط نوعی تداخل وظیفه را در كار بازیكنان موجب می‌شود.

محصص در پایان با اشاره به این كه سرعت پاسكاری و تهاجم ایران در نیمه‌ی دوم دچار افت شد افزود: به نظر می‌آمد حضور بازیكنانی چون برهانی، تیموریان، اكبرپور و منیعی در بازی می‌توانست راهگشا باشد و در واقع باید از فاصله زمانی باقی مانده تا جام جهانی برای افزایش تجربه این نفرات جوان استفاده كنیم چرا كه در فاصله‌ی زمانی نزدیك به جام جهانی دیگر این فرصت از دست رفته است.