تبیان، دستیار زندگی
در سایه حکومت امام عصر، ظلم، جور، جفا، تعدی و تجاوز، و جنایت وخیانت ریشه‌كن می‌شود. و برادری و برابری و عدالت و محبت، همه جا را فرا می‌گیرد و تعالیم سعادت بخش اسلام به بهترین شكل به اجرا در می‌آید
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اندیشه انتظار و حکومت مصلح

اندیشه انتظار

كتاب «اندیشه انتظار، شناخت امام عصر(عج) و چگونگی حكومت جهانی صالحان» نوشته احمد زمانی از سوی انتشارات بوستان كتاب به چاپ سوم رسید.

به گزارش ایبنا، این اثر كه درباره اندیشه انتظار و شناخت و چگونگی حكومت آن حضرت تهیه شده است، اشاره‌ای به روایات پیامبر اكرم(صلی الله علیه و آله) و امامان معصوم(علیهم السلام) دارد كه انتظار فرج را در زمان غیبت كبری، یك امر عبادی دانسته‌ و تلاش كرده‌اند یاران خویش را در چنین حالتی نگه‌دارند.

در بخش هایی از این کتاب می خوانیم:

روایاتی كه درباره مهدی موعود(عج) و صفات و جزئیات زندگی آن مصلح جهانی، از پیامبر(ص) و سایر پیشوایان معصوم(ع) وارد شده است و علمای شیعه و سنی آنها را در منابع معتبر خود آورده‌اند، بیرون از شمار است.

آنچه در مقام معرفی مهدی موعود(عج)، در منابع معتبر شیعه و سنی آمده، بدین قرار است:

«او، حجت خدا، خاتم اوصیا، رهایی بخش امت، مهدی، منتظر، قائم آل محمد(ص)، صاحب‌الامر، صاحب‌الزمان، عدالت گستر، بقیة‌الله، صاحب شمشیر، ظاهر كننده دین، خلف صالح، باعث، وارث، صاحب، خالص، منتقم، سید، جابر(ترمیم كننده دین)، خازن(خزینه‌دار علوم الهی)، امیر امیران،آقای دو جهان و امام منتظر برای تاسیس حكومت عدل الهی است...».(دلائل الامامه، منتخب الاثر، فرائدالسمطین، بشارةالاسلام، نورالابصار، ینابیع‌المودة و بسیاری از کتاب های روایی دیگر)

غیبت كبری یا بلند مدت تا امروز ادامه یافته است. در این دوره سفیر و نایب خاصی برای آن حضرت نیست، و راه تماس رسمی و آشكار برای مردم وجود ندارد. و بر آنهاست كه از نواب عام امام (ع) -یعنی از فقهای پارسا و خویشتن‌دارـ‌ پیروی كنند

پدرش گنج دانش ایزدی، امام حسن عسكری(ع)، و مادر بزرگوارش نرجس خاتون بانوی كنیزان جهان از بیتی رفیع و خاندانی جلیل است كه از امام حسن عسكری(ع) و این بانوی بزرگوار فرزندی جز امام زمان(ع) باقی نمانده است.

در سال 255 هجری قمری، در سپیده دم پانزدهم ماه شعبان در شهر «سامرا» پایتخت عباسیان چشم به جهان گشود. نامش، نام پیامبر(ص) و كنیه‌اش كنیه پیامبر است.

ولادت با سعادتش از دشمنان پنهان ماند، و نام و نشانش از بدخواهان در نهان؛ زیرا حكومت خون آشام وقت و دستگاه ستمگر خلاف، سخت در پی او و مشتاق یافتن و نابود ساختنش بود، و تمام نیروی خود را در اطراف خانه امام حسن عسكری(ع) متمركز كرده و ده‌ها جاسوس به كار گرفته بود، و بر هر جاسوسی، جاسوسی دیگر گمارده بود تا از ولادت ولی خدا حضرت بقیه‌الله(ع) آگاه شده، نور خدا را خاموش كند، ولی مشیت خداوند بر آن تعلق گرفته بود كه حجت خود را از گزند دشمنان حفظ كند.

با شهادت پدر بزرگوارش امام حسن عسكری(ع) در شب هشتم ربیع‌الاول سال 260 هجری قمری، بار دشوار و توان‌فرسای امامت بر دوش او نهاده شد، و به فرمان حكمت آمیز پروردگار، از مردم «غیبت» اختیار فرمود.

دوران غیبت آن حضرت دو بخش متمایز دارد:

1ـ غیبت صغری یا كوتاه مدت ـ‌سال 255 تا 329 هجری‌ـ‌ كه در این دوره شیعیان می‌توانستند توسط سفیران چهارگانه‌اش با آن حضرت تماس بگیرند و با وی ارتباط برقرار كنند.

2ـ ‌غیبت كبری یا بلند مدت، كه تا امروز ادامه یافته است. در این دوره سفیر و نایب خاصی برای آن حضرت نیست، و راه تماس رسمی و آشكار برای مردم وجود ندارد. و بر آنهاست كه از نواب عام امام (ع) -یعنی از فقهای پارسا و خویشتن‌دارـ‌ پیروی كنند.

غیبت صغری از همان لحظه ولادت حضرت ولی‌عصر(عج) آغاز می‌شود. و تا روز وفات چهارمین سفیر حضرتش ادامه می‌یابد ولی دوران سفارت، از رحلت حضرت امام حسن عسكری(ع) آغاز شده و تا وفات علی‌بن محمد سمری، امتداد می‌یابد.

بنابر این، طول غیبت صغری 74 سال تمام، و مدت سفارت سفیران چهارگانه 69 سال و شش ماه و پانزده روز است. (ظهور حضرت مهدی"عج" از دیدگاه اسلام، مذاهب و ملل جهان، سیداسدالله هاشمی شهیدی)

اكنون نزدیك به 1176 سال از عمر شریفش می‌گذرد و بنا به اراده و مشیت حكیمانه الهی، هنوز شاداب، جوان و نیرومند است. و این حالت كهنسالی و نافرسودگی او، بهترین محك برای رسوایی و سیه‌رویی دروغ‌گویان و دروغ‌پردازان «مهدی‌نما» و مدعیان مهدویت است.

اكنون نزدیك به 1176 سال از عمر شریفش می‌گذرد و بنا به اراده و مشیت حكیمانه الهی، هنوز شاداب، جوان و نیرومند است. و این حالت كهنسالی و نافرسودگی او، بهترین محك برای رسوایی و سیه‌رویی دروغ‌گویان و دروغ‌پردازان «مهدی‌نما» و مدعیان مهدویت است

از كنار خانه كعبه ـ‌مكه مكرمه‌ـ قیام شكوهمند خود را آغاز می‌كند، نخبه‌ترین پارسایان دلیر، و برگزیده‌ترین جنگاوران پرهیزكار آن زمان كه 313 نفرند ‌ـ‌‌به عدد یاران پیامبر(ص) در جنگ بدرـ به دورش حلقه می‌زنند، و چون دژی محكم و استوار او را در میان می‌گیرند.

خبر ظهور او به سرتاسر جهان می‌رسد، و چون 10000 نفر از مردمان دیندار و یكدل و نیرومند به یاریش بشتابند و فرمانش را گردن نهند از مكه بیرون می‌آید و با نبردی آزادی‌بخش و سخت و خونین، ملت‌های اسیر و به دام افتاده را رهایی می‌بخشد.

سپاه پیروزمند آن یگانه منجی عالم كه در هیچ برخوردی شكست نمی‌خورد؛ سراسر گیتی را تسخیر می‌كند، تمامی دولت‌های ستمگر و باطل را از روی صفحه زمین، بر می‌اندازد، و حكومت واحد جهانی را براساس موازین عدالت اسلامی تشكیل می‌دهد، فرمانروایی زمین به بندگان صالح، شایسته و نیك‌كردار خدا می‌رسد، و ستمدیدگان و مستضعفان، وارث ثروت‌ها، نعمت‌ها و قدرت‌ها در پهنه گیتی می‌شوند.

در سایه چنین حكومتی، ظلم، جور، جفا، تعدی و تجاوز، و جنایت وخیانت ریشه‌كن می‌شود. و برادری و برابری و عدالت و محبت، همه جا را فرا می‌گیرد. تعالیم سعادت بخش اسلام به بهترین شكل به اجرا در می‌آید، و آئین جاوید رسول اكرم(ص) بر همه سرزمین‌ها سایه‌گستر می‌شود.

انتقام خون شهیدان راه حق ـ به‌ویژه سرور آزادگان حضرت حسین‌بن علی(ع) ـ از جلادان و خونخواران گرفته می‌شود.

حضرت مهدی(عج) دست عنایت خود را بر سر مردم می‌گذارد، و با پرتوی از ولایت، به آنان رشد عقلانی و كمال اخلاقی می‌بخشد. و زمین به نور پروردگار جهان، پر فروغ و درخشان می‌گردد.

هركجا ویرانه‌ای باشد، به فرمان حضرتش آباد می‌شود. امن و امان بر همه جا سایه افكن شده، و ترس، هراس و نگرانی از میان می‌رود تا حدی كه زنی تنها، با زیب و زیور، مسافتی طولانی را می‌پیماید بدون آن‌كه هراسی از راهزنان یا درندگان به دل راه دهد. و ...

كتاب «اندیشه انتظار، شناخت امام عصر(عج) و چگونگی حكومت جهانی صالحان» در شمارگان 1000 نسخه، 528 صفحه و بهای 85000 ریال راهی بازار نشر شد.


تهیه و تنظیم: گروه کتاب تبیان: محمد بیگدلی