تبیان، دستیار زندگی
اقوام گوناگون به ویژه مغول‌ها پس از هخامنشیان به ایران آمده‌اند و همیشه این فرهنگ و تمدن و زبان ایرانی بوده که ملل و اقوام مهاجم را ایرانی‌مآب کرده است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایران، سرزمین جاوید

سرزمین جاوید

کتاب تاریخی و چهار جلدی «سرزمین جاوید» نوشته ماریژان موله، هرتسفلد و گیرشمن با ترجمه و اقتباس از ذبیح‌الله منصوری به چاپ بیست و سوم رسید.

این كتاب تاریخی بسیاری از شبهات تاریخ ایران باستان را با دلیل، اثبات و یا رد می‌كند.

به گزارش ایبنا، ناشران كتاب‌های تاریخی هفته گذشته 42 عنوان كتاب در حوزه تاریخ و جغرافیا منتشر كرده‌اند.

تعدادی از عناوین کتاب های منتشر شده به این شرح است:

- آب انبارهای شهر یزد: درآمدی بر پیشینه تاریخی

- بزرگان كاشان

- تاریخ ایران كمبریج: ساسانیان

- تاریخ جهانگشای: در تاریخ چنگیزخان

- تاریخ جهانگشایی: در تاریخ خوارزمشاهیان

- تاریخ جهانگشایی: در تاریخ منگوقاآن

- تاریخ و آثار تاریخی ایوانكی

- چگونه هیتلر بخوانیم

- راز ماندگاری كوروش

-  ریشه‌های قومی قبایل سوادكوه

- فرهنگ و تمدن اسلامی

مجموعه چهار جلدی «سرزمین جاوید» که یکی از کتاب های منتشر شده در این فهرست است از تهاجم‌ها، اساطیر و تاریخی که مربوط به دوران پیشدادیان و کیانیان، مادها، هخامنشیان، پارت‌ها و ساسانیان می‌شود، سخن رانده شده است.

عنصر قالب در اصول بنیادی تفکر و بینش ایرانی پویایی، سازندگی و بالندگی بوده و همواره به‌صورتی ذاتی در پس هر تهاجمی روند دوباره‌سازی و زنده شدن و رونق دوباره را در پیش گرفته و همواره چون کوهی استوار بر بلندای تاریخ بر جای مانده است

این کتاب نشان می‌دهد كه تازیان و اقوام گوناگون ترک به ویژه مغول‌ها پس از هخامنشیان به ایران آمده‌اند و همیشه این فرهنگ و تمدن و زبان ایرانی بوده که ملل و اقوام مهاجم را ایرانی‌مآب کرده است. عنصر قالب در اصول بنیادی تفکر و بینش ایرانی پویایی، سازندگی و بالندگی بوده و همواره به‌صورتی ذاتی در پس هر تهاجمی روند دوباره‌سازی و زنده شدن و رونق دوباره را در پیش گرفته و همواره چون کوهی استوار بر بلندای تاریخ بر جای مانده است.

در بخشی از این كتاب تاریخی آمده است:

"بی‌گمان فرهنگ و تمدن ایرانی، از آغاز تاکنون استمراری بنیادی، پرتوان و پیوسته داشته است. این فرهنگ و نمودارهای فکری و معنوی آن، مانند حلقه‌های به هم پیوسته یک زنجیر است. هر حلقه یا چند حلقه این زنجیر، توسط پادشاهان، دانشمندان، هنرمندان و حکیمان و عارفان و ... به فراخور زمان، مکان، ذوق و سلیقه آنان ساخته و پرداخته شده است. به ترتیبی که این دانه‌ها و حلقه‌ها پیراسته و آماده شده است.

سازندگان هر عصر و دورانی، میراث‌دار تجربه‌ها، آموخته‌ها و داده‌های پیشینیان خود بوده‌اند و نمی‌توانسته‌اند از آن گنجینه بی‌نیاز باشند، اما همیشه برابر با زمان و مکان و در برخورد با فرهنگ‌ها و تمدن‌های دیگر و در بازار پر رونق داد و ستدها، بر آن‌چه که از پیش به آنان رسیده، افزوده است. همین پویایی و ایستایی است که فرهنگی همیشه در حال تحول، زنده و نو را برای نسل بعدی بر جای نهاده است."


تهیه و تنظیم: گروه کتاب تبیان - محمد بیگدلی