1 ـ حج بيت المقدس - حج در آیین مسیحیت نسخه متنی

اینجــــا یک کتابخانه دیجیتالی است

با بیش از 100000 منبع الکترونیکی رایگان به زبان فارسی ، عربی و انگلیسی

حج در آیین مسیحیت - نسخه متنی

ماجده مومن؛ مترجم: محمدتقی رهبر

| نمايش فراداده ، افزودن یک نقد و بررسی
افزودن به کتابخانه شخصی
ارسال به دوستان
جستجو در متن کتاب
بیشتر
تنظیمات قلم

فونت

اندازه قلم

+ - پیش فرض

حالت نمایش

روز نیمروز شب
جستجو در لغت نامه
بیشتر
توضیحات
افزودن یادداشت جدید






















1 ـ حج بيت المقدس

در هيچ يك از نصوص تورات و انجيل و ديگر آثار معتبر، نشانه اى از حج به بيت المقدس وجود ندارد و اين تنها سنتى است كه به علل خاصى رايج شده است. عامل اساسى اين را در تبعيت از سنت ملكه «هلن» (Helene) مادر امپراتور قسطنطنيه بايد كاويد كه نامبرده، چوبه دارى را كه حضرت عيسى بر آن به دار آويخته شد، كشف كرد و آن روز را روز مبارك و عيد مسيحى قرار داد كه همه ساله در آن روز حج مى گزارند; روزى كه به «عود مقدس» موسوم است.

«هلن كه از مروجان آيين مسيحى بود، در سال 326 ميلادى، سياحتى را به شرق آغاز كرد و در خلال آن اماكن مقدس فلسطين را زيارت كرد و كنيسه هايى را دور اورشليم و بيت لحم بنيان نهاد. مى گويند او موفق شده در اين سياحت، عود صليب و چوبه دار حقيقى مسيح را پيدا كند.

او اهتمام بليغى داشت كه جايگاه حوادث مهم جامعه مسيحى را كشف كند و معبدهايى را به عنوان يادمان اين حوادث بنيان نهد.

مسيحيان «كنيسه قبر مقدس» را كه در كنار كوهى بنا شده و معتقدند مسيح آنجا به دار آويخته شد، گرامى مى دارند. اين كنيسه در شهرى قرار گرفته كه سلطان سليمان قانونى در سال 1541 م. بنا نهاد و در شرق شهر قديمى قرار دارد... هنگامى كه ترك هاى سلجوقى، مسيحيان را از زيارت بيت المقدس مانع شدند و كنيسه قبر مقدس (كنيسه قيامت امروز) را ويران كردند، جنگ هاى صليبى در گرفت و در سال 1099 م. آن را صليبى ها متصرف شدند.

زيارت يا حج كنيسه قيامت (كنيسه قبر مقدس) به اعتقاد مسيحيان معمولاً در



عيد ساليانه فصح صورت مى پذيرد كه عيد بزرگ مسيحيان است و به اعتقاد مسيحيان، قيامت مسيح در ميان مردگان مى باشد و زمان اين زيارت از 22 مارس تا 25 آوريل مى باشد و بسيارى از اعياد عمده مسيحيان به عيد فصح ارتباط دارد و قبل از اين زيارت روزه بزرگ مسيحى ها است كه چهل روز ادامه دارد و مصادف با آلام مسيح است.

«عيد فصح» يك عيد آيينى است كه اوامر و نواهى مخصوصى چون روزه و نماز و دعا و نذورات و قربانى و ديگر آداب دينى را در برمى گيرد و با عيد مشهور ميلاد مسيح كه يادواره تولّد مسيح است، تفاوت بسيار دارد.

در عيد ميلاد نيز زيارت كنيسه قيامت را مستحب مى دانند و اگر زيارت آن ميسّر نشد، هر كنيسه ديگر را كه بتوانند زيارت مى كنند.

در هر حال، حج به كنيسه قيامت در بيت المقدس كه سنتى بر جاى مانده از ملكه هلن مى باشد و تذكار جستجوى صليب مسيح است، طى نسل ها به عنوان يك سنت مورد توجه قرار گرفته تا بدانجا كه به عنوان يك فريضه دينى و اطاعت امر الهى ـ كه به زعم آن ها عيسى تشريع نموده ـ درآمده است، حال آنكه حقيقت اين حج جز ميراث هلن نيست و آن را حج الهى نمى توان ناميد.

/ 6